2008. január 31., csütörtök

Egy éven át tartó közös hímzés...


Igaz, hogy az utolsó pillanatban, de sikerült csatlakoznom, a közös hímzéshez, amit Nina hírdetett meg, még a múlt év végén. Bent Creek SAL-projektről beszélek, ami egy éven át tartó, közös hímzést takar. Edige blogján láttam és olvastam az egész akcióról és nagyon megtetszett. Ezúton is szeretném megköszönni Edigének a segítséget! Nagyon örülök, hogy én is hímezhetem havonta a közös képecskét, amit természetesen folyamatosan közzé is teszek majd. Éppen időben, de elkészültem a januári hóemberrel, és már alig várom a folytatást...
Olyan szuper látni az elkészült képeket, amiken azonos minta van, mégis hihetetlen különbségekkel...Más-más anyagra, más-más fonallal készülnek az alkotások, és szebbnél- szebbek! Én natúr színű Aida hímzővászonra öltögetek, amit teával picit megszíneztem, és Anchor fonallal hímezem.
Milyen jó lesz folyamatosan nyomon követni a készülő hónapokat! A végén pedig, együtt örülhetünk a többiek, és a saját munkánk gyümölcsének...!

2008. január 30., szerda

Tavaszi hangulatban...




Elkészült az étkező asztalunkra a tavaszi dekoráció. Egyszerű pufók kosárka telis-tele gyönyörű, nagy szemű eprekkel...amik csak úgy mosolyognak a délelőtti napfényben. A kosár anyagára nemrég akadtam rá, de rögtön a kedvencem lett! Semmi túlcicomázás, szolid színek, de mégis a vidámságot, és a tavaszt jutattja eszembe...


Hát nem csodás, ahogyan a napocska sugarai betöltik a lakást! Imádom...!


Talán egyre sűrűbben lehet részünk benne!







2008. január 28., hétfő

Várom a tavaszt...

Nagyon-nagyon várom... A kedvenc évszakom! Tudom, hogy még picit korai ezt írnom, hiszen a tél még nem múlt el, fordulhat még zord hidegre is az idő. Ha viszont kinézek az ablakon, kék az ég, gyönyörűen játszanak a napsugarak a függönyön át, csodás tavaszi hangulat költözött ma délután a lakásba is. Imádom...
Idén a húsvéti nyuszi is hamarabb érkezik a szokásosnál, és titkon bevallom, elkezdtem készülődni már az Ünnepre! Hétvégén hímezgettem egy picit, elkészült egy kis húsvéti képecske, amit saját készítésű keretbe teszek majd. Tavaszi, vidám patchwork anyagot választottam hozzá, remélem jó lesz az összhatás! Természetesen készen is megmutatom majd!

2008. január 26., szombat

Angyalka ajándékba...

Szeretnék még egy kis időre a múltba tekinteni...Nem olyan rég varrtam ezt az angyalkát, és nagyon kedves nekem. Először úgy gondoltam, hogy a varrósarkom polcáról figyeli majd hogyan készülnek a hugocskái, vagy éppen valami más. Hát, nem így lett...

Egy régi, kedves barátnőmnek nyújt vígaszt, akinek kicsit sem úgy kezdődött a 2008-as év, mint ahogy azt tervezte. Szörnyű dolgokat tudott meg a férjéről, aki végül is elköltözött, otthagyva a barátnőmet és két gyönyörű gyermekét...Nem ragozom tovább, semmiképpen nem áll szándékomban megbántani Őt!
Vígasz ajándékként kapta meg tőlem ezt az angyalkát, akire ha rá néz, érezheti, hogy van aki "vigyáz rá", és mellette áll...!

2008. január 24., csütörtök

Egy kis visszatekintés...




Csak az elmúlt hétvégéig tekintenék vissza, amikor is egy elmaradt névnapot ünnepeltünk. Történetesen az Anyukámét!


Nagyon jól éreztük magunkat, finom ebéddel várt bennünket, és elhalmozta a lányokat is mindenféle földi jóval...


Próbáltam én is a kedvébe járni, amikor az ajándékán gondolkodtam, készítettem. Azt hiszem sikerült! Boldog volt, láttam a szemében...Egy nesszeszert varrtam neki, amit pici keresztszemes mintával díszítettem. Ez volt az első keresztszemes munkám, de az biztos, hogy nem az utolsó! Nagyon megszerettem a hímzést, bár a hímző tudományom még gyerek cipőben jár. A neszihez fűztem még egy kis medált, szerintem visszafogottan finom darab lett.


A másik ajándéka egy kopogtató a bejárati ajtajára, amit bármikor kitehet, nincs ünnephez kötve. Ez volt a cél!


Nagyon jól éreztük magunkat, és ebből kifolyólag nagyon hamar eltelt a délután.


Szép vasárnap volt!

PIF meglepetés

Hát...újra itt vagyok!

Kedvenc blogjaimban, amiket szívesen olvasgatok, láttam egy kezdeményezést, ami nagyon megtetszett!

A PIF meglepetésekről beszélek.

PIF- Pay It ForwardÉva indította. Ez egy külhonban is sikerrel működő akció, amiből semmiképpen sem szeretnék kimaradni. Részt szeretnék venni benne, nagyon tetszik az ötlet!
A lényeg: Kapni jó, de adni még jobb! Szívből mondhatom, hogy ezt én is így gondolom!

Tehát: Az első három ember, aki jelentkezik megjegyzésben a blogomon, és Ő is közzéteszi ezt a kezdeményezést a saját blogján, oldalán, az számíthat rá, hogy valamikor még ebben az évben, nem tudom pontosan mikor, de csenget nála a postás, kezében kis csomaggal, amit én küldök neki. Saját készítésű ajándékkal igyekszem majd meglepni a jelentkezőket.
Cserébe nem kérek mást érte, csak annyit, hogy ígérd meg a blogodon, oldaladon, hogy tovább adod a jótettet!

Nagyon várom a jelentkezőket!

2008. január 23., szerda

Első gondolatok...

Sziasztok!

Már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy készítek egy naplót...Egy naplót, amiben igyekszem sűrűn megosztani a gondolataimat Veletek!
Remélem, sokan kíváncsiak vagytok, illetve lesztek rá! Igyekszem változatossá tenni, nemcsak az írásaimmal, mindennapjaim történéseivel, de a hobbymból eredendő munkáimmal is.

Hamarosan jelentkezem!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails