2008. május 30., péntek

SALexandre 2.rész

Igaz, picit le vagyok magadva ezzel a SAL-projekttel, de végre sikerült lefotóznom, az elkészült 2.részt. Imádtam hímezni...nagyon tetszik maga a minta, és a fonalválasztás is jó döntés volt!
Olvastam Nina blogjában, hogy már megjelent az 5.rész is, hát ezt hallva össze kell, hogy kapjam magam...

A tervező egy dobozkát álmodott meg a mintákból, de még nem igazán világos előttem, hogy miként is dolgozza majd össze a részeket. Lehet, hogy én maradok az eredeti elképzelésemnél, és keresek hozzá egy csodás, narancsos árnyalatú anyagot, és párnákat varrok majd belőlük... Harmónikusan illene az új nappali árnyalataihoz... :D Bár ez még nem végleges döntés. Kíváncsivá tett az a dobozka is...!!!


2008. május 29., csütörtök

Újra itt vagyok...!!!



Sziasztok!

Újra itt vagyok...!!! Túl a lakásfelújítás iszonyatos kálváriáján, túl a költözés viszontagságain, de a fáradságon még innen... azt hiszem kell még pár nap, hogy teljesen a régi legyek. Igyekszem, és úgy érzem jó irányban haladok...

Nagyon köszönöm Nektek a kedves, visszaváró és bíztató szavakat! Be-be kukkantottam a blogjaitokra és ámulva csodáltam a születő csodákat! Hihetetlenül sok minden készült ez alatt az 5 hét alatt, amíg nem zavartalak Benneteket nap, mint nap!

A varrógépem még a dobozában, most még regenerálódnom kell picit, hogy hozzáfogjak valamihez, hímezni viszont hímezgetek, és hímezgettem amíg nem voltam számítógép közelében, esténként. Bár a tervek nem valósultak meg, amiket kitűztem magam elé, hogy amíg a Párom szüleinél élünk, majd húúú, de sokat hímezek, de azért haladgattam... Igaz, a nap végére, a fáradság sokszor győzedelmeskedett a kézimunka iránti szeretet felett... Ígérem, hogy ami készülgetett folyamatosan mutatom majd!

A varrógépem azért elővettem időközben egy kicsit, hiszen új függönyök díszelegnek az új lakásban. Erről már az előzőekben tettem említést. Ne gondoljatok semmi "egetrengető" nagy dologra! Vettem 7 méter csodaszép színű, halvány narancs árnyalatú organzát, beszegtem, ráncolót varrtam rá, és a hosszából visszahajtottam a levágandó részt és egy bronzos, szegő szalagot varrtam rá díszítésként. Mivel függönyt még sohasem varrtam, az okozott nehézséget, hogy el kellett feleznem a szélességét, így hatalmas hely kellett hozzá. Az volt a szerencsém, hogy az organza "szállazik", és kihúztam a pontos méretnél végig egy szálat, így sikerült egyenesen elvágnom. A varrás már ment egész gyorsan, csak az zavart, hogy iszonyatosan csúszkált az anyag... Ezeket az apróságokat leszámítva, szerintem egész jól sikerült! Nekem és a Családnak is tetszik, ez nekem bőven elég! Illetve nem is.... Szeretném ha Ti is elmondanátok a véleményetek róla, hiszen a Család elfogult, és a pártatlan véleményekből tanul igazán az ember lánya!



2008. május 19., hétfő

.... a finisben vagyunk....

...most már tényleg!!! Hétvégén végre új otthonunkban hajthatjuk álomra a fejünket! ....remélem, nem jön közbe semmi!
Nagyon hiányoztatok ebben a pár hétben, őszintén mondom, minden és mindenki!!! Hiányoztak a kedves szavak, a szebbnél - szebb alkotások...
Már talán csak egy hét, és újra "zavarok"!!!

Helyzetjelentés:
Felújítva minden, amit szerintem fel lehet újítani beköltözés előtt, a bútorok a helyükön, sőt már a tartalmuk is gyarapszik. ( Azt azért be kell, hogy valljam, csak így csendesen, hogy többször, félig "meghaltam" a fáradságtól....) A lényeg, hogy még pár nap pakolás, takarítás és a hétvégén mi is megyünk a cók-mókjaink után!!!

Már nagyon szeretnék varrogatni egy kicsit.... Csak úgy alkotni, ami tetszik, amiből tetszik...tudjátok mire gondolok? Konkrét alkalom és cél nélkül, csak magamnak, magunknak!
Az igaz, hogy elővettem a varrógépemet egy pár napra a múlt héten, de "csak" az új függönyöket varrtam meg. Majd készítek fotókat róluk, nekem nagyon tetszenek! Egyszerűen szépek...

A hímezgetés haladgat esténként, bár nem abban a tempóban, ahogyan terveztem, és ahogyan szeretném. Lassan, nagyon lassan! Elég fáradt vagyok már este, amikor hímezni lenne időm, ez az oka az egésznek. Fotózok, ha már otthon leszünk, kíváncsi vagyok a véleményetekre! Azért párszor bekukkantottam a blogjaitokra, és megcsodáltam azokat a szépségeket, amiket készítettetek, bocsi, hogy eddig nem reagáltam rá, de ígérem hamarosan ezt is pótolom!

Mindenkit puszilok! Reményeim szerint jövő héttől, ha nem is minden nap, de ígérem sűrűbben jelentkezem!!!

2008. május 2., péntek

Sziasztok!!!

Sziasztok Lányok!

Végre gép közelébe kerültem... Először is szeretném nagyon-nagyon megköszönni a kedves, és szívhez szóló megjegyzéseket, bevallom könnyeket csaltak a szemembe!!! Annyira tündérek vagytok mindannyian!
Az az igazság, hogy tegnap késő este végre sikerült a géphez férkőznöm, és végignéztem a blogjaitokat, és azokat a csodákat, amiket alkottatok, varrtatok, hímeztetek... Csodás minden! Csodásak az új táskák, csodásak a fűzött gyűrűk és karkötők, csodás Edige a családi címer, és nem utolsó sorban csodásak a keresztszemes hímzések is!!!
Nagy szívfájdalmam, hogy a varrógépemet már két hete nem is láttam, már kezdenek "elvonási tüneteim" lenni! Ezt a hímzéssel tudom kompenzálni, bár nem nagyon haladok, mert este már eléggé elfáradok... de akkor is megnyugszik a lelkem, ha tűt veszek a kezembe, és ha csak pár öltést is, de hímezgetek...
Azért az új lakásról is írok valamit... Készülget... Kívülálló szemmel nézve gyorsan, én azt mondanám, hogy haladgatunk! Két nap híjján két hete lakunk már Zsolti szüleinél. Tény, hogy számolom a napokat, de azért nem panaszkodom...egész jól megvagyunk!

A felújítás jelen állása szerint: a szobákban már majdnem teljesen kész a festés, a fürdőszobát teljesen szétkaptuk, ott tegnap este fejezték be a csempézést és a járólapozást, hétfőn jön a vízvezetékszerelő és cseréli a mosdót, kádat. A radiátorok cseréje is a jövő hétre csúszott...és a balkon járólapozása is. Ha már a saját gépünkön írok Nektek, akkor tudok feltenni képeket is róla. A helyiségek színeit a meleg színek közül válogattuk, vidámak és üdék... Nagyon tetszenek!!!

A holnapi nap a pihenésé, illetve nem dolgozunk, hanem ballagásra megyünk. Őszintén, ez most nagyon nem jókor jött, de mindegy, muszáj elmennünk. A gond csak az, hogy ma még végig kell kutatnom a dobozokat és zsákokat, és valamilyen alkalomhoz illő ruhát kell találnom a családnak! Azért nem olyan vészes a helyzet! A lányoké már kimosva, csak vasalásra vár, apa öltönye szekrényben, az én rucim pedig sejtem melyik bőröndben... Talán...de mindjárt megnézem! Már egészem megszoktam ezt a bőröndből, dobozból öltözést, néha kiakadok, amikor semmit sem találok, de akkor azzal nyugtatgatom magam, hogy már nincs messze a vége, és minden a helyén lesz!!!

Remélem, nem sokára megint tudok írni Nektek! Addig is szép napokat, és örömteli kézimunkázást kívánok !!! Mégegyszer nagyon köszi mindenkinek a kedves szavakat!


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails