2008. december 31., szerda

Boldog Új Évet!!!





„Hogy boldog lehess, 3 kincset keress:
Higgy, remélj, szeress.
Hozzon az új év örömből végtelent, szeretetből önzetlent, sikereket mit csak lehet!"


Kívánok minden kedves blogolvasómnak nagyon Boldog Új Évet!!!

2008. december 28., vasárnap

Még egy karácsonyi ajándék...

...ért célba, azt hiszem, Szent este napján. Baboonak vitte el a Jézuska a csomagocskát!
Volt a csomagban egy pirinyó angyalka, csipkés kis naciban, alsószoknyában, (Ez sajnos nem látszik a képen, de ugye elhiszitek nekem?) és egész ruhácskában. Fonal hajjal és hatalmas raffia szárnyakkal! Lehet, hogy Ő repült előre és kereste meg a levélszekrényt, segítve ezzel a Jézuskának... :o)

A másik ajándékom pedig egy Tildás papucs volt, bízva abban, hogy Baboonak sikerült megfelelő méretet varrnom!

Azért, csomagolás előtt még készült egy fotó....



Feladatot is kaptak ám az ajándékok!!! A papucska természetesen alkotás közben ne hagyja fázni a lábakat, a tündérke pedig csak a jó dolgokat engedje hozzád, Baboo, ezt szívből kívánom!!!

2008. december 27., szombat

Karácsonyi hangulat...

Ez a kép mindent elárul arról a bensőséges hangulatról, ami a Szentestét és egészében a Karácsonyunk hangulatát jellemezte!

...minden látszik a pici arcukon...a szeretet, a boldogság, az öröm!!!




Kívánok az Ünnep utáni napokra is Mindenkinek jóleső pihenést, meghitt, szeretettel teli napokat!!!

2008. december 23., kedd

Itt van a Karácsony!




Mentovics Éva: Itt van a karácsony!


Hófelhők, hóhegyek,
csilingelő jégvárak.
Kristályhegy tövében,
Hóember sétálgat.

Hópelyhek csillognak
hófehér kabáton.
Száz angyal csilingel:
-Itt van a karácsony!

Lámpások fénye gyúl,
felhő jár a Holdon.
Csillagok szikráznak,
éjsznű égbolton.

Szép fenyő, ajándék,
ez mostmár nem álom.
Boldogság, szeretet.
-Itt van a karácsony!


Békés, boldog, áldott Ünnepet kívánok Mindannyiótoknak!!!

2008. december 22., hétfő

Ajándék...ajándék és ajándék!

Ez a bejegyzés tényleg, csak ajándékokról szól... Célba ért az én ajándékom, amit Enigmának készítettem nagy-nagy szeretettel! Megérkezett ma délelőtt a Karácsonyi húzogatós játék ajándéka is, amit Kicsodától kaptam! Nagyon köszönöm!!!
...és tegnap késő este sikerült becsomagolnom a Családnak szánt ajándékokat is! Annyira tetszett egy kupacban, hogy fotóznom kellett...

Hát akkor szép sorjában:

Enigmához odaért ma a csomagocskám, amivel, szavaiból ítélve, sikerült meglepetést szereznem. Egy Tildás tündérkét kapott tőlem. Sokat gondolkodtam, mivel is ajándékozzam meg, aztán eszembe jutott, hogy tetszettek neki az angyalkáim...
Mikor elkészült, picit megszeppentem, hiszen akkor láttam a blogján, hogy Ő is varrt egy tündért. Igaz, hogy ajándékba szánta, de mégsem voltam benne biztos, hogy örömet szerzek vele!
Olyan nagy boldogság a szívemnek, hogy az öröm nem maradt el!!!



Békés, boldog, áldott Ünnepet kívánok, Enigma!!! Vigyázzon Rád, mindig a tündérke!!! :o)


Az én ajándékom:

A karácsonyi húzogatós játékban az én ajándékom már célba ért, - erről már az előző bejegyzések egyikében írtam - ma csengetett a postás, és meghozta az én ajádékomat is! Kicsodától érkezett a nagy boríték! Nem bírtam ki, hogy ne bontsam ki! :o)
Egy olyan gyönyörű, pihe-puha őzike barna sálat kaptam, hogy öröm végigsimítani! Volt még a meglepik között egy édes télapós hímzéssel díszített zsepi-tartó, ami egy nagyon csini, zöld szívvel applikált zsákocskába volt, három zöld-fehér kockás gombocska kíséretében!
Nagyon szépen köszönöm, Kicsoda, csodálatos ajándékokat készítettél!!! :o)




...és még egy képet szeretnék mutatni Nektek! Tegnap késő este becsomagoltam a Családnak szánt ajándékokat. Annyira tetszettek egymás mellett, hogy megörökítettem egy fotó erejéig.
Idén először csomiztam ilyen stílusban, eddig mindig a karácsonyi csomagoló papírok vitték a prímet, idén viszont a natúr színek mellett döntöttem. Persze a lányok ajándékainál más a helyzet...ott nem maradt el a hercegnős és a micimackós csomipapír! :o)

Itt vár az ajándékkupac,hogy eljöjjön végre a nagy nap, és fény derüljön arra is, hogy miket rejt! Natúr papírba, raffiával átkötve, szárított narancs karikákkal, fahéjjal, és picuri tobozokkal díszítve! :o)



Boldog karácsonyt Mindenkinek!!! :o)

2008. december 21., vasárnap

Elkészült az utolsó ajándék is...

Nem gondoltam volna, hogy időben végezni fogok, és mégis...! Annyira jó érzés, hogy a terveim szerint tudtam haladni, és tulajdonképpen csak egy valami maradt le a listámból, de az nem annyira fontos, most már nem kapkodok vele, majd jövő karácsonyra megvarrom! Hatalmas köszönet az én drága Családomnak, akik rengeteget segítettek ebben, hogy mindennel elkészüljek időben!!! Puszi és nagy-nagy ölelés érte!!! :o)

Az utolsó ajándék egy táska, amivel tegnap készültem el. Apa hugának varrtam. Nagy meglepi nem lesz, hiszen együtt mentünk el anyagot választani. Sötétlila kord és sötétlila alapon fekete mintás taft anyag mellett döntöttünk!



A formája hasonló, mint az előző sötétzöld kord táskámnak, de az elülső nagy zseb helyett inkább táska-fedelet varrtam rá taftból. Mindegyik oldala tűzött.
Zippzárral és mágnes zárral záródik, a szuper biztonság érdekében.



Bélése sötétlila selyem bélés, két belső zsebbel, az egyik mobil, a másik pedig akár bérlet nagyságú.



A meglepetés pedig, amiről még az ajándékozottam sem tud! Készült a táskához még egy picike nesszeszer, és egy aprócska tartóka, mondjuk papírzsebkendőnek! Így már igazi táska-szettről beszélhetünk!!! :o)



Remélem, a ráadás ajándékokkal együtt is tetszik majd a e karácsonyi ajándék!!! :o)

2008. december 19., péntek

Megint elkészült egy ajándék...

...az én drága Nagyikámnak! Egy igazán pihe-puha, meleg poncsó, ami nagy méretéből adódóan takarócskának is beillik. Nagyszerűen alá lehet kuporodni, olvasás, horgolás vagy kötögetés közben. :o)

Krémszínű gyapjúfilcből, és hasonló színű alapon, apró bordó virágmintás kordból készült. A szegélye bordó düftin. A nyakkivágásnál egy szatén szegélyt kapott, amit díszöltésekkel tűztem a kétféle anyaghoz.
Az anyagkavalkád ellenére, szerintem aranyos lett!!! :o)



Ezen a képen jól látszik a gyapjúfilc hátoldal, ami az igazi meleget árasztja majd...



...itt pedig a gallérrész...



Drága Nagyikám! Remélem, nem fogsz fázni esténként, ha a dédunokáidnak kötögetsz!!! Boldog karácsonyt Nagymamám! :o)

2008. december 18., csütörtök

Karácsonyi húzogatós játék....

Tegnap sikeresen célba ért a karácsonyi húzogatós játék ajándéka! Az ajándékozott párom Mmama, aki jelzett nekem, hogy odaért az ajándéka, így meg tudom mutatni Nektek is!!! :o)

Nagyon örültem, hogy Ő mellé rendelt a sors, hiszen csodálattal nézegetem a munkáit, olvasgatom a sorait...

Elég sokat gondolkodtam, mit is lehet ajándékozni, egy ilyen egyéniségnek, mint Mmama. Csodásan varr, gyönyörűen hímez...és még sorolhatnám! Az jutott eszembe, hogy hímzek neki, hiszen tudom, hogy közel áll hozzá, és nekem is picit "felüdülés" volt hímezgetni esténként, a napközbeni karácsonyi varrásrengeteg mellett!

Egy tündéri hóemberkére esett a választásom, a három testvér közül az egyikre, Chilly-re!



A soraidból Mmama, kiderült, hogy sikerült örömet szerezni Neked!
Kívánok boldog, békés, áldott Ünnepet!!! :o)

2008. december 17., szerda

Már cseppet sem furcsa egybeesések....

Igen, igen ez a cím a legtalálóbb erre a bejegyzésre! Ugyanis, az én drága Edige barátnőmmel megajándékoztuk egymást ezen a karácsonyon is!
Már sokszor előfordult, hogy egyre gondoltunk, egyfélét terveztünk, varrtunk meg, és eléggé azonosnak mondható az ízlésvilágunk is... :o)
A tegnapi reggelen is bebizonyosodott, hogy a távolság, - ami közöttünk van - sem tudott akadályt emelni a gondolatok, és tettek előtt.

Hogy rajtunk kívül Ti is értsétek mire is gondolok: Egy időben adtuk fel az egymásnak szánt csomagocskákat, és ma délelőtt mindkettőnk gazdagabb lehetett egy meglepivel...

Először is szeretném itt is nagyon szépen megköszönni Edige, ezt a csodaszép bannert!
Fantasztikusan aprócska öltésekkel hímezte ki Edit, a pici képecskéket, és gyönyörű keretbe foglalta, amivel, - nem is kell mondanom - de azért mégis mondom, nagyon eltalálta, mi az, ami tetszik és mi hiányzik még a konyhámból...Csodásak a színek, az anyag, a csipke, a szalag...telitalálat!!! :o)
Sok-sok puszi és ölelés érte!!!





Edige ajándéka!

Mivel Ő is kicsomagolta már, sőt a blogján is megnézhetitek, felteszem én is a képeket Edige ajándékáról tőlem!
Barna-rózsaszín kord táskát varrtam neki, jó nagy méretben. Minden oldalán sűrűn tűztem, az elejére pedig egy rózsaszín madárkát applikáltam, ágakat, leveleket hímeztem rá, és fagyöngyökkel díszítettem. A belsejét elfelejtettem lefotózni...bélése rózsaszín kord anyagú, kettő belsőzsebbel.
Annyira örülök, hogy eltaláltam Edige ízlését, és képzeljétek már át is pakolt az új táskájába, és együtt sürögnek-forognak a karácsonyi forgatagban! :o)



...még egy kép...



Kívánom mindenkinek, hogy érezhesse mennyire jó érzés, saját készítésű ajándékkal meglepni a szeretteinket, és barátainkat!!! :o))

2008. december 15., hétfő

Hajtogatott dália virág minta step by step...

Készítettem egy újabb dália virágot, textil-origami technikával. Most nem felejtettem el a fotókat készíteni közben...Enigma kívánságát teljesítve ezzel! :o)

Akkor lássuk: Próbálok nem túl sokat "mesélni" a képek között, épp csak annyit amennyi szerintem feltétlenül szükséges...Sokan elkészítették már ezt a virágot, lehet, hogy másképpen, én a saját verziómat osztom most meg veletek, amit Ledanna blogjából tanultam, de picit változtattam rajta...

Dália virág step by step:

Válasszunk 7 féle színben harmónizáló anyagot. Ha megvannak a kívánt árnyalatok, akkor mindegyik színből szabjunk ki 15*15 cm-es négyzeteket, színenként 8 db-ot. A virág 8 sziromból áll, és egy sziromhoz 7 féle anyagot használunk. Tehát, összesen 56db. 15*15 cm-es négyzetre van szükségünk. Ehhez a mérethez ki kell még szabnunk egy 35*35 cm-es anyagot alapnak, amire majd felvarrjuk a szirmokat.



Ha kiszabtuk a négyzeteket és az alapot, akkor jöhet a hajtogatás. Fogunk egy négyzetet,félbehajtuk,körmünkkel "levasaljuk" az éleket, majd megint félbe hajtjuk, de a második hajtást vissza kinyitjuk. Ez a hajtásvonal felezi meg tulajdonképpen a sziromokat, és utat mutat az egyenes varráshoz, de erről még később...





Összehajtogatjuk mindegyik színből a négyzeteinket,és amelyik színtől szeretnénk indulni, amelyik színt szeretnénk a virágunk közepének, azt kihajtva letesszük magunk elé, és kb. 1 cm távolság-közöket hagyva ráfektetjük a többi színből hajtogatott négyzetünket, úgy hogy fedjék egymást a hajtásvonalak.
Így járunk el mind a 8 db. szirom esetében.



Most fogjuk az alapot és azt is meghajtuk félbe kétszer, és az átlóknál is. Jó erősen "levasaljuk" az éleknél,ezt is az ujjainkkal, aztán széthajtuk, vissza teljes négyzetté.
Nem igazán látszik a képen, de ha jól látszik a hajtásunk, akkor nagyszerű irányvonalunk lehet majd a varrásnál!



Jöhet a varrás! Ugye már nem bánjátok...? :o)

Lefektetjük az alapot, majd az egyik hajtásvonalra, rátesszük a 7 félbe hajtott négyzetünket, figyelünk a hajtásokra, hogy pontosan egymáson legyenek, és az alap hajtásával is egy vonalba igazítjuk. Nagyon fontos, hogy a középpont pontos legyen!Egyenes öltéssel rávarrjuk mind a 7 anyagot az alapra.





A levarrt anyagokat a varrás mentén egymásra hajtjuk.



Az alap következő hajtásvonalára illesztjük az újabb 7-es "anyag pakkot" és a fentiek szerint rávarrjuk az alapra.





Ezt az anyag-pakkot is a varrás mentén egymásra hajtjuk.


...és elérkeztünk a szirmok hajtogatásához...
A szirom közepe, az első hajtási mód különbözik a többitől, ez két lépésből hajtható meg, míg a többi csak egy sima ráhajtásból.
Szóval...mindig balról-jobbra haladunk, akkor lesznek szép egyenletesek a szirmok.
Az első négyzetet átlójánál meghajtjuk, ujjunkkal levasaljuk, vissza kihajtjuk és a négyzet harmadánál hajtjuk meg. Lehet, hogy picit bonyolultan sikerült leírnom, de majd a képek segítenek! Komolyan: nehezebb leírni, mint készíteni!!! :o)

Az első szirom harmadolása:

A harmadolási pontot úgy találjuk meg legkönnyebben, hogy félbehajtjuk az anyagot, és a kihajtás után a keletkezett vonalig hajtjuk be az anyagot.




...behajtjuk a bal oldali négyzetet az egyharmadáig...



...kétharmadáig...




Majd ráhajtjuk az alapra, amit szépen fedni fog.




Ugyanezt megismételjük a jobb oldalon is.



A második sziromrész behajtását szintén balról kezdjük. Varrásvonalig behajtjuk.
...majd ráhajtjuk az első sziromrészre. A jobb oldalát ugyanígy behajtjuk, majd következik balról a harmadik sziromlevél, és így tovább, amíg el nem fogynak a kicsi sziromrészek.







Kész a virág első szirma! Felvarrhatjuk a következő sziromrészeket....és így tovább.



Ha mind a 8 szirmot felvarrtuk és behajtogattuk kész is vagyunk az origami technikával készült dália virágunkkal! :o)






Remélem, sikerült kedvet kapnotok a dália megvarrásához!
Ha nem voltam egyértelmű, bocsi érte! :o) Természetesen, ha valamilyen kérdésetek van, írjatak, megpróbálok válaszolni rá, ezzel is segítve, hogy sok szép dália nyílhasson ki!!! Jó munkát kívánok mindenkinek!!! :o)

2008. december 13., szombat

Mézeskalács házikónk...és Apa gyűjteménye

Mielőtt még bármelyikőtök is azt hinné, hogy eldobáltam a tűimet és a cérnáimat, sőt a textiljeimet is, Őt meg kell hogy nyugtassam...nem így van!!! :o)
Varrok és varrok, és még mindig varrok...csakhogy még nem szabad megmutatnom a készülő ajándékokat...mert akkor annyi lenne a meglepetéseknek! :o)

Mivel most varrott dolgot mutatni nem tudok, ezért (is) itt van a mézeskalács házikónk, aminek a díszítését ma délelőtt fejeztem be.
A szuper receptet Kdatta blogján olvastam, és bátran ajánlhatom mindannyiótoknak, mert tényleg fantasztikusan jó mézeskalács tészta lett az összetevőkből, és isteni karácsonyi, fahéjjas illat járta át az egész lakást a készítésekor.

A díszítéséhez különböző formájú, méretű és színű gumicukrot használtam...Semmi extra dolgot nem vittem bele, biztosan lehetett volna, szebb és változatosabb, csinosabb is, de nekünk nagyon tetszik és a miénk!!! :o) A lányok oda vannak érte, és ez a legfontosabb, hiszen legfőképpen az Ő örömükre készült!!! :o))



...az egyik oldala...



...a másik oldala...



...a hátsó homlokzata...



...és egy utolsó kép előlről-oldalról...



A következő adag tészta is bekeverve várja, hogy kiszaggassam, hiszem már hagyományosan, negyedik éve sütöm az oviba a gyerekeknek, az Ünnepi ebéd desszertjének, és minden lurkónak pici, jelképes ajándéknak is! :o)



A bejegyzés címében már utaltam, Apa büszkeségeire, erről szertnék pár gondolatot írni. Két éve hódol a numizmatika szenvedélyének, és mára már összegyűjtött egy kisebb csokorra valót, akarom mondani albumra valót, amit szertnék most megmutatni Nektek! Aki szívesen böngészgetne a régi korok érméi között, kattinson Apa éremgyűjteményére és máris az oldalán találhatja magát, ahol régebbnél-régibb, szebbnél-szebb érmék és papírbankók között szemezgethet! :o) Kellemes nézelődést kívánok! :o))

2008. december 10., szerda

Adventi koszorúnk

Nemrég láttam Amaranta blogjában a felhívást, hogy mutassuk meg, kinek milyen az adventi koszorúja.

Íme a miénk:



Minden évben elkészítem, elképzelni sem tudom, hogy ne saját készítésű, adventi koszorúnk legyen! Volt már bordó-arany variáció nagyobb gyertyákkal, fehér-arannyal kombinálva, és teljesen natúr is! Formavilágukat tekintve általában a hagyományos mellett maradok, négyzet alakban a négy gyertyával, bár úgy emlékszem, egyszer készítettem olyat is, ahol egymás mellett voltak a gyertyák a koszorún.
Az idei most picit más...Formailag maradt minden a régiben, viszont a gyertyák közül kisebbet, és narancsos illatút választottam. Ehhez igazodott a díszítése is. Natúr koszorú alapon, tobozokkal, fahéj-rudacskákkal,és narancs-karikákkal díszítve. Hogy egy nagyon picit rendhagyóvá tegyem, tettem rá zöld gömböcskéket. Igazán beleillik a környezetbe ezekkel a színekkel, tetszik ez a harmónia! :o) ...és az illata...isteni finom! :o)


Már két gyertyát gyújtottunk a hétvégén, hamarosan három fog pislákolni rajta, és édes várakozással tölti be a szobát...!

2008. december 9., kedd

Hógolyó...



Edige hógolyót gurított Nekem! Annyi a teendőm, hogy válaszolok a kérdésekre és továbbgurítom valakinek, vagy akár valakiknek...!

Hát lássuk:

Horoszkópod: Bika. A jellemvonásai rám illenek-e? Nagyon-nagyon!!!

Egyéb esemény azon a napon, amikor születtél:
Az az igazság, hogy elég sok időt töltöttem a kereséssel, de semmi említésre méltót nem találtam! :o) Apa szerint az a fontos dolog történt, hogy én megszülettem aznap...és hogy rá 24 évvel összehozott bennünket a sors! Nekem pedig ez a fontos!!! :o)

Ha nyernél a lottón: Leírhatatlanul boldog lennék, és valóra váltanám az álmaim...

Rossz szokás, de nem nagyon tudsz megszabadulni tőle: Képtelen vagyok varrás közben a cérnafecniket, maradékjaimat összegyűjteni egy kupacba, hanem dobom le! Így minden varrás vége takarítás! :o)

Ha web böngésző: Google

Ha koffein: Reggel és délelőtt 3 in 1 fajtájú kávét iszom, és van hogy délután is egyet.

Színeid ruhában: Nagyon szeretem az ősz színeit, a barna árnyalatait,a szép zöldet, a narancs színeket, de csak szolidan, esetlen a sötét bordót. Semmiképpen nem vennék fel pirosat, és az igazi élénk színekben sem érezném jól magam.

Most mi van rajtad: Barna-fehér csíkos pamut naci, fehér tunika hosszúságú pamut felsővel.

A legutóbbi könyv, amit kiolvastál: Pataky Attila: Bor, szex, rock&roll...és lélek.
Nagyon tetszett!!! Voltak benne meglepő dolgok, őszinte vallomások...

Ha háziállat
: kutya, de csak az udvaron.

Amit soha nem választanál háziállatnak: A csúszómászókat, "sok" lábúakat, és a rágcsálókat. Írtózom az egerektől, és nem tudok édes hörcsögként rájuk nézni!

Amit a legjobban szeretek magamban: A kitartásomat és a türelmemet. Bár...Na jó mégis....! :o)

Tíz év múlva ilyenkor hol látod magad: Remélem, még akkor is megadatik, hogy varrhatok, hogy Veletek játszhatok, olvashatom a blogjaitokat és csodálhatom a szebbnél-szebb alkotásaitokat!

A legutóbbi nagyon jó élményed: Azt hiszem, ide írhatom a késő őszi kirándulásunkat a lányokkal és a párommal, Parádon. Ha viszont jól belegondolok, nekem az is hihetetlenül jó érzés, hogy a kedves vásárlóim visszajeleznek, és tetszenek a munkáim és ezekkel az apróságokkal díszítik otthonukat...vagy örömmel viselik táskáikat! :o)

Ennyit a kérdésekről...remélem nem okoztam csalódást senkinek a válaszaimmal!
Én Baboonak és Kicsikatónak gurítanám tovább!

2008. december 8., hétfő

Moha zöld kord táska




Kétféle gyönyörű, bársonyfényű, moha zöld kord anyagból készült ez a táska. Egy egyszínű zöldből, amit hullám mintával tűztem, és egy csodaszép zöld alapon, hímzett virágmintásból.

Különlegessége, hogy a külső része dupla, a hímzett virágos anyagrész nem csak díszítő elem, hanem funkciója is van. Egy nagy zseb! Kényelmesen elfér benne, újság, vagy akár bérlet is. Kicsúszás veszélye nem fenyeget, hiszen elég mély. Ebből az anyagból készült a táska vállpántja is.




Zippzárral záródik. Bélése, erős, színben harmónizáló zöld színű pamutvászon, amit osztott, (mobil méret, és igazolány stb.) zsebbel tettem még praktikusabbá.

Méretei: 37*22 cm. Vállpántja 108 cm.




Ajánlom nagyon sok szeretett, olyan kedves vásárlómnak, aki szereti a kord anyagot, és a kényelmesen pakolható, mégsem túl nagy táskát.
Ajándéknak is kiválló! Biztosan örülne egy ilyen meglepetésnek az Ajándékozott!!!

Ha szeretnéd, csak a "Meskás" madárkákra kell kattintanod a blogom jobb, felső sarkában, és a Tiéd is lehet!!! :o)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails