2009. január 30., péntek

Első horgolt virágom...

Nagyon régóta motoszkált már a fejemben a gondolat, hogy megpróbálom, sőt elmélyedek a horgolás rejtelmeibe...! Tegnap este, Enigma adta meg nekem a kezdő "hurkokat, rövid pálcákat, és ráhajtásokat", egyszóval az ösztönzést, hogy belekezdjek... Nézzétek meg, az Ő virága mennyire szépséges lett!!! :o)

Kislánykoromban, még az én drága Dédimamám álomszép csipke-horgolásait csodáltam! Ő volt, aki leült velem és akkor mutatott egy-két szemet...azóta nem volt horgolótű a kezemben!
Tudom, hogy nagyon messze van még a széptől, fényévekre a tökéletestől, de első próbálkozásnak szerintem azért, nem lett olyan rossz!



Az biztos, hogy készül még belőle...elvarázsolt a dolog!!! :o)


2009. január 29., csütörtök

Ajándékot kaptam....

Nézzétek milyen gyönyörűséget hozott nekem ma a postás!

Tündérke készítette ezeket a szépségeket, PIF-ajándékként!
Egy meseszép összegombolható bevásárló-táska, mályva színű, rózsás keresztszemes mintával díszítve, és egy nagyon csini, gyöngyből fűzött kulcsocska volt a csomagban!
Íme:



...mutatok egy közeli képet is, annyira tetszik, nem tudok betelni vele, csak nézegetem!!! :o)



Ugye, milyen álomszépek?! Nagyon szépen köszönöm Tündérke, hogy ennyi időt szántál arra, hogy ajándékot készíts nekem! Nagyon tetszenek ,szép napot szereztél vele! Köszönöm!!!


2009. január 28., szerda

Kézírás.....

...hogy még jobban megismerjük egymást! :o)

A kézírásunk rengeteg mindent elárul rólunk, a személyiségünkről. Ebből a játékból talán, pár dologra megint fény derül...Ehhez nem kell más, mint egy papír és egy toll...

1, Írd le a nick neved , és ( nem kötelező ) a kereszt neved.
2, Milyen kezes vagy ?
3, Melyik betűt szereted legjobban leírni ?
4, Melyik betűt szereted legkevésbbé leírni ?
5, Írd le : A fürge kis vörös róka átugrik a lusta kutyákon.
6, Nevezz meg 5 személyt akiknek továbbadod a kérést...

Hát lássuk...



A papírra is leírtam, szeretném ezáltal jobban megismerni: Bogit, Edigét, Nönét, Abile-t, és Elit!
Egyébként, ha van köztetek hozzáértő, én nagyon szívesen meghallgatnám, elolvasnám, mit árul el a kézírásom rólam...!!! Várom a véleményeket! :o)

Picit témába vágó ez a két rajz,amit mutatni szeretnék Nektek! Mesi munkái!!! Szerintem gyönyörűek!!! :o) Természetesen, ezeket a sorokat egy elfogult, kicsi lányait imádó anyuka írta!!! :o)







2009. január 27., kedd

Egyveleg...

Tényleg, egyvelegről szól ez a bejegyzés.... Nem igazán jutott eszembe frappánsabb cím, ami jellemző lenne a következőkre! :o)

Country stílusban készítettem ezt a kis báránykát. A közelgő, húsvéti dekoráció kedves része lehet! Szerintem tündérien mutatna, mondjuk egy barkaágakkal megrakott váza tövében, pár cimborájával... :o)

Natúr alapon, fehér, apró virágos patchwork vászonból, és drapp pamutvászonból készült.
Testét flízzel jól kitömtem, így stabilan, támasztás nélkül áll a négy kicsi lábán.
Nyakába natúr színű,raffiát kötöttem.
Szemeit barna, osztott szálú fonallal hímeztem.

Picit szomorúan néz, de biztosan boldog lesz a pofija, ha megismerheti új gazdiját... :o)



Hamarosan jönnek majd új \"bari-barátai\" is!!!


Ezt a kis egyszerű, edényfül-fogót csak az anyag miatt mutatom meg...Nagyon régóta teszem-veszem, ide-oda most viszont megláttam benne valamit! Hangulata van...
A nagyikám szeretett volna ilyen kis fogókát, mert hát a régi eléggé elkopott. Neki varrtam! :o)



...és végül szép sorba lecsücsültek a készülő tündérkék! Ugyan már nadrágot és pulcsit vettek fel, de a szoknyájuk, cipőcskéjük még hiányzik! Szállni is szeretnének, a szárnyuk is kiszabva várja, hogy a helyükre öltsem őket! No és persze csinosítás sem maradhat el! Fodrászhoz és kozmetikushoz is be vannak jelentkezve! ...ha már igazán "tündériek" lesznek, bemutatkoznak majd! A nevüket egyenlőre nem árulom el, csak annyit, hogy a tavaszi napsugarak ébreszgetik őket... :o)
Lehet találgatni! Ti milyen nevet adnátok nekik? :o)



További szép estét Nektek! :o)


2009. január 24., szombat

Tavaszváró apróságok...

A tegnapi játék izgalmait kipihenve, varrnom kellett egy két apróságot, már a tavasz jegyében. Apás délelőtt volt a mai! A lányokkal csatangoltak egy kicsit, ebben a szikrázó napsütésben, így elvonulhattam hogy varrogassak egy keveset...

Készült egy pár tavaszváró tulipán, három,finom tavaszi színben. Halvány rózsaszínű, púder színű, és sárga-rózsaszín virágmintás anyagokat vállogattam össze a tulipánok szírmaihoz. A szárak vékony fa pálcából vannak, amiket betekertem olyan zöld,vékony papírba,(sajnos nem tudom a pontos nevét) amit a virágkötők használnak. A leveleket picit kitömtem a jobb tartás érdekében, és vékony dróttal rögzítettem a szárhoz. A drótot pedig szatén szalagokkal tűntettem el.



Mmama kérésére csatolom az elkészítési útmutatót:

Első lépésként betekerjük a szárnak szánt pálcát, valamilyen zöld papírral, de láttam olyan változatot is már, hogy sima faágat használtak. Nekem jobban tetszik zölden, hiszen élethűbb lesz tőle.
A tulipán virágjához kiszabunk egy kb. 8-10cm hosszú és 5 cm széles téglalapot. Hosszabb oldalánál végig varrjuk, majd levasaljuk a varrásráhagyást. Kifordítva ráhúzzuk a szárra, cérnával ráerősítjük és eligazítjuk a ráncokat. Színére fordítjuk és lazán kitömjük. A virág széléből 1cm-t behajtunk és körmünkkel "levasaljuk", majd nyolcas alakban összeöltjük.(Összecsippentjük középen két öltéssel, majd a másik oldalakkal is ugyanígy teszünk).
A levelet körbevarrjuk, kifordítjuk, pict kitömjük, hogy legyen egy kis tartása, és cérnával vagy vékony dróttal hozzáerősítjük a szárhoz. Erre kötjük a szatén szalagot, és már gyönyörködhetünk a szép tulipánunkban!

Bocsi, Mmama hogy képeket nem tudtam most feltenni, de ha szeretnéd legközelebb fotózok majd! :o)


Annyira szeretném már érezni a finoman cirogató,tavaszi napsütést, hogy nem elégedtem meg a tulipánokkal, és varrtam még epreket is! Tavaly tavasszal már készült belőlük jó pár...de gondoltam miért ne lehetne még több!!! 10 db-ot varrtam ma, a többit csak a fotó kedvéért tettem mellé! :o)
Itt is három féle anyagot használtam, pirosat, pöttyöset és piros alapon fehér virágmintásat. A leveleket pedig zöld filcből vágtam ki és úgy öltöttem a kitömött eprekhez!



...és még valami! A tavaly elkezdett tündér-sorozatot szeretném folytatni! Ehhez festettem tegnap, fekete teával molinót, hogy szép bőrszínt kapjak. Előrajzoltam a tündérkéket...azóta már körbevarrtam a mintákat is! :o)



...lábak és kezek...



A tündérkék folytatása következik....

További szép, pihenéssel és alkotással teli hétvégét kívánok Nektek!!! :o)

2009. január 23., péntek

Meg van a nyertes!!!

Azt hiszem, ezt a két órát együtt izgultuk végig...! Bocsi, hogy így megvárakoztattalak Benneteket!

Hát akkor kezdeném az elején:

Összesen 71-en jelentkeztetek a játékra, és kívántatok nekem minden szépet és jót, amit nagyon-nagyon köszönök!!!

Csak a hitelesség kedvéért írom le a következőket:

Felírtam szépen sorba a jelentkezők nevét és kinyomtattam, hogy jól látható és mindenképpen olvasható legyen.



...aztán felvágtam, igyekeztem közel egyforma csíkokra...



...Összehajtogattam és beleraktam, (most már elárulhatom) az ajándék varródobozba...



...és jöhetett az este kis főszereplője! Mesi megkeverte a kis papírkákat!



...aztán kihúzta a nyertest!!!



Tehát, a nyertes nem más, mint


ZSUZSI!!!





Szívből gratulálok, Zsuzsi!!! Remélem, elnyeri a tetszésedet, az ajándékom! :o)
Fogadd tőlem nagyon sok szeretettel!!!



Mutatok egy pár részletet is!

Zsuzsi, a varródoboz mellé, kap még egy keresztszemes kis szivecske alakú ollóőrt, hozzá egy szív alakú tűpárnát, aminek a zsebébe a kézimunka ollóját beleteheti, egy tűtartót megpakolva, két kerámia gombot, egy szép madárkát és egy levélkét, DMC 28ct.hímzővásznat, két osztott fonallal, egy romantikus mintákkal tarkított patchwork vásznat, egy szép csipkét,és pár szem bon-bont is!...hogy alkotás közben nassizhasson egy picikét! :o)





...a doboz tűzését is megmutatom, bár nem szeretném a többiek szívét fájdítani :o)




Kérlek, Zsuzsi írd meg az elérhetőségeidet az oldalsávban lévő email címre, hogy postázhassam Neked a nyereményed!!! :o)

A többieknek pedig, szeretném mégegyszer megköszönni, hogy részt vettek a játékban! Köszönöm a sok szeretetet, jó kívánságot, kedves szavakat, gondolatokat...Hihetetlenül boldog vagyok, hogy egy évvel ezelőtt belecseppentem ebbe a "kis világba", és ennyi pozitív gondolkodású, kedves, szerető, és szerethető embert ismerhettem meg a személyetekben!!! :o)

...és kérlek ne csüggedjetek, lesz még játék, ígérem!!! :o)

Mindjárt sorsolunk...

Elérkezett a 17 óra...Itt a játék vége!

Nagyon szépen köszönöm, hogy ennyien játszottatok velem! Nem győzöm elégszer megköszönni azt a sok szeretetet, amit Tőletek kaptam!!! Gazdagabb lett, szívem-lelkem...

Nem akarom az időt húzni, csak még egy pici türelmeteket szeretném kérni!
Nemsokára megtudhatjátok ki a szerencsés nyertes!!! :o)


Hamarosan újra jelentkezem!!! :o)

2009. január 22., csütörtök

Már a finisben vagyunk...

Tegnap megígértem, hogy ma is mutatok egy képrészletet a meglepi-ajándékból! Az előző kép már sokat elárult a dologból, és sokan sejtitek is, hogy mi lehet az!
Itt van a mai kép. Ebből is fény derül egy-pár apró részletre...



...és ez még mindig nem minden...! :o)

Holnap 17 órakor sorsolunk, fotózunk és igyekszem minél hamarabb tudatni Veletek, ki a szerencsés nyertes!!! Várlak Benneteket nagy szeretettel!!!

(Mesi nagyon büszke és izgul is kicsit! Az oviban elújságolta a gyerekeken kívül az Óvónéniknek, Dadusnak is, hogy milyen nagy feladat előtt áll!!! Ő fogja kisorsolni a "szerencsés nénit"!!!)

Ám addig még van egy szűk nap, és még mindig lehet jelentkezni!!! :o)
Holnap találkozunk! Már alig várom!!! Én is kíváncsi vagyok ám...


2009. január 21., szerda

.....mert megérdemlitek!!!

Hatalmas örömet szereztetek nekem!!! Álmomban sem gondoltam volna, hogy ennyi komment érkezik! Fürdőzök a jó kívánságokban, a kedves gondolatokat olvasva!
Mindenkinek nagyon köszönöm!!!

Úgy gondoltam, hogy megmutatok egy kis képrészletet, a meglepetés-ajándékból, amit a szerencsés nyertesnek készítettem, nagyon sok szeretettel!!! :o)

...mert megérdemlitek, hogy pici sejtésetek legyen róla, mi a jutalmatok, azért hogy játszotok velem! :o)

Íme:



Mit gondoltok? Mi lehet ez? Szerintem, sokat segítettem...
Holnap este újabb fotó részletet töltök majd fel, hogy tovább csigázzalak Benneteket!
Aztán péntek este fény derül mindenre!!! (Mesi is nagyon várja már, hogy segíthessen a sorsoláson!)

Addig még van majdnem két nap! Ha valakinek még felkeltettem az érdeklődését, és játszani is van kedve, az előző bejegyzésben még bátran jelentkezhet, egészen 2009. január 23-án 17 óráig!!! Várom szeretettel! :o)

2009. január 19., hétfő

Születésnapi játékra hívlak, Téged...!!!

...Téged...Téged...Téged is...Ha van kedved Te is játsz velem! Ha szereted a meglepetéseket akkor Neked is itt a helyed!!!

2009. január 23-án 1 éves blog-születésnapot ünnepelek! Már egy teljes éve nap, mint nap bejegyzéseket írok, összesen 183-at, és képeket mutatok Nektek a munkáimról!
Rengeteg mindent készítettem ez alatt, az egy év alatt...Próbáltam egy csokorba szedni őket, még nem került fel minden, de a nagyobb munkáim igen! Ha kíváncsi vagy rá, itt megnézheted!!!




Ezzel a születésnapi játékkal, és ajándékkal szeretném megköszönni Mindannyiótoknak, hogy kíváncsiak vagytok Rám, a varrományaimra! Köszönöm, hogy ennyi kommentet hagytok, és ennyi bíztató, dícsérő mondatot olvashatok nap, mint nap!
Ha van kedvetek játszatok velem!!! :o)
Annyi lenne a kérésem, hogy hagyjatok egy kommentet ennél a bejegyzésnél, tegyetek említést a blogotokon a játékról és szúrjátok be a képet is! Nagyon köszönöm!!! Ígérem, nem leszek hálátlan!

Január 23-án 17 órakor Emese lánykám ki fogja sorsolni a szerencsés nyertest! Hogy mi az ajándék??? Azt egyenlőre még maradjon titok!!!

Várlak Benneteket szeretettel!


Miniatura 3.

Két napja elkezdtem a terveim között már említett, RP-fácska hímzését.
Egy közlekedő folyosóra kerülnek majd a lakásunkban. Azonos anyagra hímzem őket, és egyező keretet kapnak majd, hogy az összhatás teljes legyen! A nyáron készült Festosamente már a helyén, és nő szép lassan a többi fácska...Lesznek törpe növésűek és tervezem egy hatalmas fa hímzését is!
Amit most mutatni szeretnék az egy kicsi fácska! Nagyon jól haladtam vele, igazából két este és tegnap délután hímeztem...Imádom!!! :o)

Itt tartok most:



Miniatura 3. Renato Parolin
Zweigart 27 ct. vászonra Weeks Dve Works Chestnut fonal


Majd jövök a folytatással...

Játékra hívlak Benneteket!!! :o))


2009. január 18., vasárnap

Egyik a másik után...

avagy, terveim a 2009-es évre!

Régóta adós voltam már ezzel a bejegyzéssel, most pótolom az elmaradást!

Hol is kezdjem?

- Szeretném megvalósítani, amit már tavaly nyáron elkezdtem...még pedig, hogy készítek a folyosónkra egy RP-mintákból álló "fasort"! A Jegenyém már keretezve, készülnek majd mini fácskák, és még pár nagyobb minta. Szeretem őket, magával ragadott az egyszerűségük! Ennek ellenére hihetetlenül jól mutatnak...
- A keresztszemes munkáknak még nem teszek pontot a végére: a konyhámba is tervezek egy gyönyörűséget!
- A hímzés mellett természetesen nem hanyagolom el a varrást sem, hiszen az én kedves Vásárlóimat a Meskán, továbbra is bő, és igényes választékkal várom!
- Amivel kicsit össze kell, hogy kapjam magam, az Mesi farsangi jelmeze, menyasszony lesz! Az anyagot már megvettem, szatén,organza és egy szép régi függöny csipke részéből szeretném összehozni. Az alsó szoknya már tüllel tűzve készen van...
- Május 15-ig be kellene küldenem egy országos pályázatra egy foltmunkát...de erről majd később bővebben írok!!! :o)
- Van egy esküvői meghívásunk a nyárra...valamilyen csini ágytakaróval kellene meglepni az ifjú párt!
- ...és sok-sok sk. készített ajándék a Családomnak, és kedves blogoló Barátnőimnek!

A kreatív részről hirtelen ennyi jutott eszembe!

Van még egy hatalmas dolog, ami a 2009-es évhez kötődik nálunk! A szeptember, egy elég nehéz hónap lesz az egész családnak. A lányok egyszerre kezdenek: Emese az iskolában, Anna pedig az óvodában. Szeretném rengeteg szeretettel, törődéssel, figyelemmel felkészíteni Őket, támogatni mindenben, hiszen ez hatalmas mérföldkő lesz a kis életükben!


Pár nap múlva blog-születésnapot ünnepelek!!! Kérlek Benneteket, ünnepeljetek majd velem!!! Meglepetéssel is készülök ám!!! :o))

2009. január 17., szombat

Kis mackóim...

Szeretném Nektek bemutatni, Mézecskét és Mohácskát!
Szeretni való, édes kis mackók! Pihe-puhák, széttárt karjaikkal ölelésre várnak... :o)



Teával festett selyemmolinóból készült a testük, így értem el ezt a bézs, mackó-színt. 30 cm magasak. Mancsukat és lábukat, natúr fa gombbal öltöttem a testükhöz, így azok mozgathatók. Megállnak, és támasztás nélkül ülnek!
Arcukat, fülüket, mancsaikat és lábaikat sötétbarna, osztott fonallal hímeztem. Rucijuk is nagyon csini! :o)
Mézecskének, a kislány macinak és Mohácskának a fiúcska macinak is sherpha anyagból készült a jó meleg pulcsija, narancs és mohazöld színben.
Mézecske kis szoknyáját apró, narancs,barna és világoskék virágmintás, Mohácska kantáros naciját pedig narancs és zöld kockás patchwork vászonból varrtam.
A kantárokat, színben harmónizáló gombokkal erősítettem a nadrág mellrészéhez.

Ő, Mézecske!



Ő pedig, Mohácska!




Állni is tudnak...





...és kettesben...




Kedvesek, ölelgetni valók, de akár ágyon vagy polcon csücsülve is kedvesen mosolyognak egymásra és Rád is! :o)





2009. január 14., szerda

Sweet home

Az Ünnepek után kezdtem el ezt a kis hímzést. Esténként készülgetett, és ma nyerte el végső formáját. ...de nem szaladjuk ennyire előre!

Már maga a minta is különlegesnek számít, legalábbis nekem, hiszen még nem hímeztem ilyen mintát, amiből három dimenziós forma lesz. Egy házikó!
Amire és amivel készült, az Zweigart 27 ct. hímzővászon és Venus fonal.
A falak álltak legelőször, majd a lépcsők, az ajtók, ablakok, tuják...Sajnos fázisfotókat nem készítettem....és végül a kontúrozás.

Ilyen lett a kész minta:



Az eredeti minta méretei sűrűbb szövésű hímzővászonra voltak megadva, így az enyém egy picit nagyobb lett. Kb. 2,5 cm-rel szélességre és magasságra is.
A végső mérete:6,5cm * 15,5 cm.

Egy pár részletet is mutatok!






Miután elkészültem a teljes kontúrozással, jöhetett a házikó összeállítása, "felépítése". Kartonpapírral merevítettem a falakat. Kivágtam 1-1 cm-rel kisebb papírfal-részeket, összeragasztgattam őket, hogy hajlíthatóak legyenek, és összeöltögettem a tetejét, a homlokzat csúcsait a talapzattal. Ezzel szépen kifeküdt a minta a kartonra. Utánra a két szabad oldalt összevarrtam a tégláknál, vigyázva, hogy a lehető legkevésbbé látszódjanak az öltések.
A tetőhöz megfestettem teával a vásznat, mert kevés rajta a minta és szerintem így jobban érvényesül. Ugyanúgy kimerevítettem és hozzáerősítettem a házikó falaihoz.

...és íme! :o)




Minden oldalát lefotóztam ám!



...és még egy...



...az utolsó...




Már meg is töltöttem fincsin illatozó virágszirmokkal, nézegetem a polcomon az én kis házikómat és élvezem az illatokat!!! :o)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails