2009. február 25., szerda

Horgolt medálok

Tegnap este horgolgattam egy picit. Továbbra is virágokat, de most konkrét céllal! :o)
Kétféle mintát, kétféle színből. Ime az első!

A rózsaszín csodaszép, árnyalataiból készült, ez a horgolt virággal díszített bőrszálakból álló nyaklánc.Kétféle rózsaszín bőrszállat használtam a láncrész készítéséhez, mindegyikből 4-4 db-ot. Delfinkapoccsal záródik, és lánchosszabbító is került rá.
A virágot 4 szirom-rétegből horgoltam össze, kétféle rózsaszín horgoló fonalból. Közepére szatén szalagból hajtogatott aprócska rózsát öltöttem.A színek harmóniája,üde, szolid világa teszi ezt a kis nyakbavalót különlegessé!
Szerintem csinos kiegészítő lehet, tavaszi színekből álló ruhákhoz, de akár egy garbón is jól mutat! :o)


A másik egy picit elegánsabbra sikerült!

A hófehér tiszta eleganciájával készült ez a horgolt rózsával díszített bőrszálakból és fehér-áttetsző organza szalagból álló nyaklánc.Három fehér bőrszálat és egy fehér-áttetsző organza szalagot használtam a láncrész készítéséhez.Ez a lánc is delfinkapoccsal záródik, és erre is tettem lánchosszabbítót.

A rózsa-medált hófehér fonalból horgoltam. Közepére egy csiszolt swarowszki kristályt öltöttem, ezzel is emelve a nyakék eleganciáját! Csodás, ahogyan megcsillan rajta a fény! :o)Remélem, elnyerte a tetszéseteket ez a kis "szárny-bontogatásom", az ékszerkészítés csodás világába! :o)

2009. február 23., hétfő

Rózsaszín-szürke farmertáska

Finoman sztreccses farmer anyagból készült ez a kellemes színvilágú táska.
A rózsaszín és szürke színpárosítás, üde, vidám hatású, a rózsa díszítés pedig igazán nőies hatást kelt!Nagyméretű táska, 35cm széles 25cm magas, és 10 cm mély. Vállpántja 85 cm hosszú.
Igazán jól pakolható, de ha ránézünk, mégsem egy \"hatalmas\" táskát láthatunk, hanem egy nagyon finom darabot.
Minden oldalát sűrűn tűztem. Bélése halvány rózsaszín pamutvászon. Két zsebet varrtam belsejébe,a mobilnak és pl.bérletnek, a külső farmer anyagból.
Zippzárral záródik....és még egy kép...Ajánlom minden olyan hölgynek aki kedveli az egyszerű, mégis sportosan elegáns darabokat! :o)

Szeretettel várom az érdeklődőket!!! :o)


Special Friens Award

Egy nagyon-nagyon kedves, szívemben-lelkemben mindig helyet kapó blogbarátnőmtől, Edigétől kaptam ezt a Special Friens Award díjat!

Hogy miről szól ez a díj, az a következő sorokból kiderül!
"Ezek a blogok szerfelett bájosak, a blog íróknak az a céljuk, hogy barátok és barátságosak legyenek. Nem a pénz a mozgatórugó. Reményeink szerint ezen díj átadásakor több barátság keletkezik, a barátság elterjed, és több figyelmet kap a blogger. Amikor továbbadod, kérlek vedd figyelembe ezen elveket. Válassz nyolc embert."


...és most jöjjön, az a nyolc ember, akikkel úgy érzem már közelebb állunk egymáshoz,mint egy "blog barátság"! :o)


Nöné

Kicsikató

Mmama

Baboo

Nina

Bruercsi

Bogi

Enigma


Köszönöm szépen drága Edige!!!

2009. február 22., vasárnap

Húsvéti sokadalom....

Egyre többen gyűlnek össze a baromfiudvar lakói, édes kis húsvéti figurák formájában nálunk! A már meglévő báránykához, kacsákhoz és nyuszihoz most csatlakozik egy csibe, egy tyúkocska és egy csapat színes nyuszika is! Lassan, de biztosan gyülekeznek, hogy a közelgő ünnepen, sok család otthonában legyenek kedves húsvéti dekorációk! :o)

Először is itt van a fonott lábú tyúkocska!Country stílusban készült ez a tyúkocska, igazi \\\"kendermagos\\\" hatású patchwork anyagból.Kedves húsvéti dekoráció lehet ablakba, ajtóra vagy bárhol fellógatva a lakásban!
Barna alapon narancsos árnyalatú apró mintájú patchwork anyagból készült, flízzel tömtem.
Kétoldalt lévő szárnyait narancs színű virágmintás gombbal erősítettem a testéhez.Csőrét és taraját narancs színű filc anyagből öltöttem rá, lábait pedig sötétbarna, osztott szálú fonalból fontam. Ettől kissé bohókás lett, a country-stílusra jellemzően.
Narancs színű szatén szalaggal függeszthető fel.
...engem a lábaival hódított meg...biztosan használom még ezt a fonott variációt!!! :o)


Következhet a csibe!Ő is country stílusban készült. Édes, pihe-puha kis csibe.
Szeretettel ajánlom húsvéti dekorációnak, vagy konyhai dísznek, illetve gyermekjátéknak is, hiszen minden része textilből készült, apró leválló részek nincsenek rajta! :o)

A kis csibe teste puha, bolyhos hatást keltő, halvány sárga sherpa anyagból készült.
Lábai, szárnyai és a csőre halvány narancs színű filcből.
Cső alakú lába van, így hajlítani is tudja! A csibetalpat és a szárnyakat is kézi,pelenka öltéssel varrtam körbe, narancs színű, osztott szálú fonallal és flízzel tömtem.
A szemét sötétbarna fonallal hímeztem.
A kis csibe mérete: 22 cm magas, teste legszélesebb része 10 cm, szárnyai pedig kétoldalt 6 cm-t nyúlnak túl a testén.Nekem megsúgta, hogy nagyon szeretne új otthont és egy kedves, gondoskodó gazdit találni...! :o))

...és végül itt vannak a színes nyuszik, egy egész kis csapat!!! :o)A tavasz üde, vidám színeit használtam, amikor ezekhez a nyuszikákhoz anyagokat kerestem.
Kissé rendhagyó nyuszik lettek, de nagyon bájosak! :o)A nyuszi-csapat testéhez patchwork vásznakat használtam, pöttyöset, virág mintásat, kockásat, rózsaszínt, kéket és sárgát!
A színkavalkád mindenképpen vidámságot csal a szemekbe, ha rájuk nézünk! :o)A kis tapsikfüleseket flízzel tömtem ki, támasztás nélkül megállnak. Pihe-puha, fehér bolyhos farkincájuk is van.Szemüket és orrocskájukat apró gyöngyökből varrtam. Kíváncsian tekintgetve keresik új otthonukat! :o)
A nyakukba színes szatén szalagokat kötöttem.
A nyuszik mérete: 14*10 cm.

Szeretettel ajánlom húsvéti illetve tavaszi dekorációnak, a vidámság velük garantált!
Egyenlőre ennyi...de még nincs vége, hiszen készülőben a húsvéti sokadalom következő kis résztvevői!!! :o)


2009. február 20., péntek

Fincsiségek....

A napokban elővettem a filc anyagjaimat, és esténként kézzel varrogattam belőlük. Nézzétek csak miket?

Édes kis fincsiségeket!!! :o) Készültek nyalókák, és torták is! Ha már nem ehetem, legalább álmodoztam róluk, hogy milyenek is lehetnek! :o))

Elsőként itt vannak a vásári forgatagok hangulatát idéző kis nyalókák!

Halvány lila, rózsaszín és mályva színű filc anyagból készültek. Flízzel tömtem őket, majd mellírozott horgoló fonallal hímeztem bele a spirál alakot, ami nélkül elképzelhetetlen egy igazi nyalóka! :o)
Fa pálcákra erősítettem a nyalókákat, és színben harmónizáló szatén szalagból masnit kötöttem rájuk. Olyan kis "édesek" lettek! :o)Miután bemelegítettem a nyalókákkal, jöhettek a torták!

Kétféle barna filc anyagot használtam a készítéséhez, és csak kézi öltésekkel varrtam. Flízzel finoman tömtem, megőrizve puhaságát.
A tetején lévő krém díszítést sötétbarna filcből készítettem. Apró levélformákat vágtam ki az anyagból és a felső csúcsoknál összeöltöttem őket, így értem el a krém-csúcsok hű mását. Ezeken a krém-csúcsokon csücsülnek a meggy díszek.
Bordó filc anyagból készültek a meggyek, kaccsuk pedig sötétzöld hímzőfonalból.

Meghívhatlak egy ínycsiklandó, krémes csoki tortára? Szeretettel kínálom! :o)
Konyhád vagy étkező asztalod kedves dekorációja lehet, ez a filc anyagból készült tortaszelet! Másik nagy előnye, hogy \"kalóriaszegény\"! :o)...egy másik kép..
Ha netán nem szereted a csoki tortát, akkor ezzel a habcsókos, krémes, piskótás tortaszelettel szeretnék kedveskedni! :o)
Konyhádba vagy étkező asztalodra téve tekintet vonzó dekoráció lehet!

A szép, magas krémes,piskóta tésztát, babapiskóták ölelik körbe, és a tetején pedig szépen sorakoznak a hófehér habcsókok! Hogy díszítés nélkül ne maradjon, rózsaszín filc rózsával és zöld levélkékkel díszítettem...közben a marcipánra gondoltam! :o)
Beige, fehér, rózsaszín és zöld filcet használtam a tortaszelet készítéséhez, amit csak kézi öltésekkel varrtam össze. Flízzel tömtem, de csak finoman, hogy a puhasága megmaradjon....a pici babapiskótákról is egy kép......és végül készült egy közös fotó is a tortákról...Remélem, sikerült kedvet csinálnom a hétvégi tortasütéshez!!! :o)


2009. február 18., szerda

Új tündérke született...

...és már oda is ért új otthonába! Ajándékba készült...Ninának, sok-sok szeretettel! :o)Nevet nem kapott...illetve gondolkodtam a Jácint-tündérkén, a szoknyája színére utalva, de aztán elvetettem a dolgot, mert nem tudtam biztosan Ninának tetszene-e?
Így egyszerűen megbíztam, hogy vigyázza Nina gyönyörűséges öltéseit, és csak a jó dolgokat engedje be otthonába! Remélem, szót fogad nekem!!! :o)

Hogy stílszerű legyen, egy picinyke keresztszemes hímzéssel díszített szivecskét tart a kezében. Ezzel is jelezve, hogy ki felett kell őrködnie! :o)Frizurája mellírozott, négy színű, osztott szálú fonalból készült. Szárnya annyiban különbözik tündér-nővérkéi szárnyaitől, hogy filcből készült és kézzel, pelenka öltéssel varrtam körbe.Örülök, Nina, hogy sikerült a meglepetésem és elnyerte a tetszésedet a tündérke!
Köszönöm mégegyszer azt a sok figyelmet és kedvességet, amit Tőled kaptam!
Vigyázzon Rád a tündérke nagyon, és vigyázó szemei mellett készüljön még sok gyönyörű hímzés, amit csodálattal nézegethetek!!! :o)


2009. február 16., hétfő

A postás, ma kétszer csengetett!!!

Fantasztikus napom van ma!!! Egymás után érnek az "örömök"! Képzeljétek ajándékokat kaptam!!! :o)

Az első meglepit már nagyon vártam, hiszen Kicsikató már jelezte, hogy útjára engedte a szitakötőt, amit a blogján meghírdetett játékon nyertem! Tovább nem kell várnom rá, hiszen ma reggel leszállt nálunk a gyönyörűséges, narancssárga kis szitakötő! Jól elfáradt, hiszen elég nagy utat tett meg...most pihen...közben megengedte, hogy lefotózzam, és megegyeztünk, hogy holnapra elég erőt gyűjt, hogy egy szuper kis helyet találjunk neki a lakásban, ahonnan szemmel tarthat mindent! :o)

Itt van Ő, a gyönyörűséges szitakötő!!! :o))Nagyon szépen köszönöm,drága Kicsikató!!! :o)


A második meglepetésre pedig egyáltalán nem számítottam! Hatalmas dobozt kaptam....!!! Egy-pár pillanatig csak nézegettem, aztán pedig, mint egy türelmetlen kis gyerek, úgy bontottam ki! Egyik ámulatból...a másikba estem! Mindenféle túlzás nélkül, potyogtak a könnyeim...A csodaszép ajándék látványától, és a kedves szavaktól, gondolatoktól egyaránt! Csak álltam és csodáltam!
Ide nézzetek mit kaptam...! :o)Nöné szerzett nekem ekkora meglepetést! Illetve nem csak nekem, hanem az egész kis családomnak! Nagyon nagy boldogságot szereztél, Nöné, köszönöm szépen! Elmondani sem tudom, mit érzek most...A lányok annyira örültek a pici nyuszikáknak, hogy egész este velük játszottak. Kuckót építettek nekik,vacsit főztek a nyusz-muszoknak, és mind a ketten vitték őket aludni...Megnéztük a blogodat, drága Nöné, a lánykáimmal közösen, mert kíváncsiak voltak arra az aranyos nénire, aki ilyen szép nyuszkókákat kötött ajándékba! :o)

Hatalmas meglepetést, örömet szereztél nekünk, Nöné! Nem tudom elégszer leírni köszönöm...köszönöm...köszönöm! :o)2009. február 13., péntek

Rózsás táska

Újra itt vagyok! :o) Nem volt netünk két napig, ez elég nyomós ok volt, hogy ne jöjjek...Azért nem tétlenkedtem ám, addig sem! Melus kedvesen hiányolt, ezért is volt ez a kis bevezető...

Amit szeretnék megmutatni Nektek, az egy rózsás táska, ami nagyon közel került a szívemhez...Egyszerű, de mégis van benne valami, ami miatt megszerettem! :o)

A nevét hűen tükrözi a táska anyaga. Sötétzöld szövetből készült, ami nagyon szolidan,de rózsa mintás.
Formailag egyszerű, mégis ha jobban megnézzük,apró szépeségeket rejt...Világos,lakkozott bambusz füleket varrtam rá. Patenttal záródik, - ami teljesen elbújik a szövet szálai és bolyhai között - és praktikussá is teszi, hiszen nem nyílik szét akkor sem, ha letesszük a táskát, és elengedjük a bambusz füleket.

Egy mutatós, rózsaszín horgolt rózsával díszítettem, amit három horgolt levélke ölel körbe. Színei harmóniában vannak a szövet bolyhaival.A táska mérete 28*35 cm,(+ a bambuszfül), a horgolt rózsa dísz pedig 8*8 cm, a levelek pedig 3-4 cm-rel nyúlnak túl a virág szirmain.

Ajánlom minden romantikus hölgynek, aki szívesen hord olyan táskát, ami vonzza a szemet!

Ha megtetszett Neked, és szeretnéd megvásárolni a Meskán ezt megteheted! :o)


2009. február 10., kedd

Virágok,virágok, virágok...

Annyira tavaszi hangulatom van már napok óta, a cudar idő ellenére is, hogy csak a nyíló virágok jártak az eszemben!
Készült pár "tavaszi szépség", saját magam, és remélem, kedves vásárlóim örömére is! :o)

Elsőként megmutatnám a horgolt rózsámat, amit már láttatok pár bejegyzéssel ezelőtt, de akkor még nem tudtam biztosan mi is lesz belőle!


Kitűző lett, amit szeretettel ajánlok minden olyan hölgynek, aki szereti a horgolt apróságokat, és a szolidan elegáns kiegészítőket!

A rózsa Steinbach Wolle mellírozott, piros fonalból horgolt, a három levélke, pedig ugyanez a minőségű fonal almazöldben.
Fém kitűzőt öltöttem rá, ami kétlépésben záródik, ezért szuper biztonságos!
A rózsa mérete 7*7 cm, a levelek pedig 4 cm-re nyúlnak túl a szirmokon.

Teheted sáladra, poncsódra vagy akár a táskádra is! Üde színfoltja lehet ruhatáradnak! :o)
A sorban második, virágos munkám picit több időt vett igénybe az előzőnél...
A tavaszt várva, a tavasz üde színeit használva készítettem ezt a függő, filc rószákból álló díszt!
Teheted ablakba, de felfüggesztheted otthonod bármely részében. Csodás tavaszi hangulatot varázsolva vele!8 cm átmérőjű hungarocell gömb az alapja, amibe 74 db. filc rózsát tűztem, hosszú, biztonságos (mérete miatt stabilan tart) gombostűvel.
A rózsák sárga, két árnyalatú rózsaszín és piros filcből készültek. Kivágtam egy spirál alakot és szorosan feltekertem, majd rögzítettem a gömbre.Tavaszi színekben játszó, mellírozott fonalat erősítettem a még üres hungarocell gömbre, átfűzve egy fa gombon, hogy semmiképpen sem csúszhasson ki a helyéről. Ezzel függeszthető fel. A gombot természetesen a szorosan egymás mellett lévő rózsák teljesen takarják.
Három zöld filc levélke került még a gömb felső részére, így lett teljes a rózsás dísz!

Így készen látva,szerintem megérte vele babrálni, mert nagyon tetszik a végeredmény...:O))


Aztán megint egy kis horgolmány következett...

A tavaszi kopogtató nevet kapta! Bejárati ajtódat, vagy akár ablakodat is szépen díszítheti a kis koszorú, és hírdetheti a tavaszt!!!12 cm átmérőjű fém karika adta az alapot, amit a szemnek nagyon kellemes zöld színű fonallal vontam be. Erre öltögettem rá a horgolt virágokat.
Két féle horgolt virág készült.
A nagyobb, ami középen látható, lila színű, dupla szirmú, 5cm átmérőjű virág. A két kisebb virágocska, rózsaszín mellírozott horgoló fonalból készült, 3cm átmérőjű.
6db levél öleli körül a virágokat,azonos fonalból, mint amivel a karikát bevontam. A levélkék egyenként 4 cm hosszúak.A kis koszorú rózsaszín szatén szalaggal függeszthető fel, és díszítésként még egy szatén masnit is kötöttem rá.

Szerintem, csinoska lett! :o) Egyre több, aprócska lehetőséget fedezek fel a horgolásban...tetszik!


...és végül, de nem utolsó sorban jöjjön egy újabb, a szívemnek nagyon kedves, tavaszi virág!

A tavaszi napsugarak előcsalogatták ezt a kedves, kis virágot, a fürtösgyöngyikét! Aztán megint leesett a hó :o(...de ez szépségéből semmit sem vesz el!
Ez a virág az egyszerűségével hódítja meg a szívünket...ezt az egyszerű szépséget próbáltam textilből visszaadni!A fürtösgyöngyike szirmait kétféle, kék, apró virágmintás anyagból varrtam össze, flízzel tömtem,hűen meghagyva kúpos formáját. A virágfűzéreket kék kásagyöngyel hangsúlyoztam.A virág szára fapálcából készült, amit zöld merített papírral vontam be, leveleihez zöld filc anyagot használtam, amit szatén szalaggal rögzítettem a szárhoz.
A fürtösgyöngyike virágának mérete 10 cm, szárral együtt a teljes méret pedig 33 cm.

Ajánlom szeretettel! Garantáltan becsempészi otthonodba a tavaszt! :o)

Olyan jó a finom, meleg, cirógató napsugarakra gondolni...a szívemet, lelkemet felmelegíti! Szükség is van rá, hiszen ha kinézek az ablakon, megint csak szállingózó hópelyheket látok!

...de már február van, úgyhogy a telet lassan felváltja a kikelet! ....csak az optimizmusom ne hagyjon el! :o)


2009. február 7., szombat

Farsangoltunk...

Tegnap farsang volt az oviban...
Mesi már hetekkel ezelőtt visszaszámolta a napokat, hányat is kell aludni még a farsangig! Már jó előre kitalálta milyen jelmezbe öltözzön...menyasszony szeretett volna lenni!!! ...mint már a múlt években is, most is feladta a leckét!

Fehér selymet, organzát, csipkés organza függönyt, és tüllt vettem hozzá.
Az alsószoknya aljára, jó sűrűn tüllt varrtam, hogy picit kitartsa majd a nem túl könnyű ruhát. A ruha szoknyája készült a selyemből, amire az organza függöny csipkés részét varrtam, díszítésként. A felső részhez felhasználtam egy fehér ujjatlan,elől fodros kis blúzt, ami hátul zippzáras. Így könnyedén fel tudta venni, miután összevarrtam a szoknyarésszel. Az organzából szabtam ki a blúz ujját, így teljesült az a kívánsága is a kisasszonynak, hogy hosszú ujjú legyen, mert az sokkal "menyasszonyosabb"! :o)
A derékrészhez hozzáöltöttem egy-két helyen egy fehér, széles csipkét, amit masni gyanánt kötöttünk meg hátul. Került még a felső részre, egy szatén rózsa, és két masni a csipkéből.
A fátyol az organza függöny felső,sima részéből készült, és egy kis koronához erősítettem hozzá.

Természetesen Ancsi is szeretett volna beöltözni, hercegkisasszonynak, így Mesi odaajándékozta neki az Ő első farsangi jelmezét,amit az oviban viselt. (Ezt a rucit még kézzel varrtam, három évvel ezelőtt még nem volt varrógépem!) Igaz, picit viharvert már, az alján minden masnihoz fel volt húzva az alja. Emlékszem rá sokat babráltam vele, mire kézzel tisztáztam, összevarrtam és ráöltögettem azt a rengeteg filltert!!! Akkor nagyon szép volt, és Mesi nagyon büszkén viselte első farsangján!!! Most pedig az én kicsi, kócos hercegnőm lejtett benne körbe-körbe a szobában.... :o)

Mielőtt megmutatnám a képeket, kéretik a varrónők és a szuperul varrni tudók szemét kicsit becsukni!!! :o)


Tudom, hogy nem tökéletesek...Viszont a kicsi szemükben csillogó boldogságot látva, örül a szívem!!!


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails