2009. április 30., csütörtök

Színkavalkád...

Elutazunk ezen a hosszú hétvégén...a balatoni nyaralóba! Nem teljesen pihenésről fog szólni az a pár nap, (takarítás, udvar-kert rendezgetés...)de azért játékra, és kis felüdülésre mindenképpen szakítunk időt! :o)
Délután készült a lányoknak két aprócska meglepi a szabadba töltött napokra. Szentpyr blogján láttam ezt az egyszerű, de mégis különleges, szaladgálós-lóbálós-röptetős-madárkás játékot. Már akkor nagyon megtetszett, és tudtam, hogy biztosan megvarrom. Most jött el az alkalom... Igazi színkavalkád! Az anyagok és a szalagok terén is! :o) Két pár készült belőle, egy rózsaszínesebb és egy narancsosabb árnyalatokban.

Sajnos jobb képet még nem tudtam készíteni róluk, hiszen még nincsenek használatban, sőt...létüket is titok övezi! :o)
Holnap, remélem az idő is kegyes lesz hozzánk, és röptethetik a lányok a madárkákat! :o) Talán jobb fotók születnek!

Azért a fonalakat és a horgolótűt, nem hagyom itthon!!! :o) Már alig várom, hogy a szabadban, napsütésben hurkolgassam a poncsók blokkjait...! Ugye napocska, fincsi melegen sütsz a hétvégén?

Sziasztok! Mindenkinek csodaszép, pihenéssel és alkotással teli napokat kívánok!!! :o))


2009. április 29., szerda

Kész!!!

Tegnap késő este sikerült befejeznem Ancsi takaróját! Nagyon igyekeztem vele, mert elutazunk a hétvégén. Hétfőn születésnap, úgyhogy belehúztam...! :o)
Végül is 12 db patkó kerül a szegélyre, kisebbek-nagyobbak, a takaró hangulatához igazodva. A végső mérete 150*125 cm-es lett, így kényelmesen elfér alatta a kis "három évesem"! :o)...és egy kis kép-montázs...Még készül egy aprócska meglepetés, úgyhogy kihasználom a délutánt, amíg nincs a közelben! :o)2009. április 28., kedd

Neszeszer...ajándékba!

...és mindjárt kettő!!! :o)
Emlékeztek még erre a két kis keresztszemes mintára?
Az egyik óvónénink és a dadusunk ünnepli hamarosan a névnapját. Minden évben sk. ajándékot készítek(tünk). Gondoltam, a fenti minták két neszeszeren jól mutatnának. :o)
A madárkás mintához kerestem először anyagot. A szekrénykém mélyén akadtam rá, erre a zöldes-barnás-narancsos színű anyagra, ami szerintem nagyon passzol az egyszerű, barna madárkához! Az anyag mintái, engem még a madártollakra is emlékeztetnek...vagy nagyon elengedtem a fantáziám? :o))
Bélése drapp, apró pöttyös vászon, és még zsebecskéje is van. Egyszerű virágokat tűztem rá,színátmenetes cérnával, - a minta köré, és a hátoldalára is - közepükbe pedig bordó fagyöngyöt öltöttem. Úgy gondoltam, kész! Aztán nézegettem, forgattam a kezembe, és olyan hiányérzetem volt...ekkor került a hímzővászonra a fagyönyökből álló virág, és a picike, organza szalagból kötött, masni... ezen felbuzdulva kapott, még egy húzáskönnyitő fityegőt a zippzárra...
Most már tényleg készen van!...a tűzött virágok...
A másik neszi színvilága rózsaszínes...
Nagyon tetszik ez az anyag! :o) A tűzésén nem gondolkodtam sokat, valahogy kézenfekvő volt, hogy az anyag mintáját tűzöm, ezzel is hangsúlyozva mennyire szép! :o)Bélése halvány rózsaszín, és ebben is van belső zseb. A díszítése egyszerű...a hímzést körbefogja, a rózsamintás paszomány! A zippzárra is ilyen fityegő került! :o)
Mesi rajzol mindkettőhöz valami édeset, és kész is az óvónénik ajándéka! Hétfőn meg is köszönthetjük őket, remélem elnyeri majd a tetszésüket! :o)2009. április 25., szombat

Varrógépem új ruhája!

Ma délután sikerült befejeznem a varrógépem ruháját! Nem is gondoltam, hogy ekkora nagyságot ölt a végeredmény 45*38*25 cm...az anyagokból is talán tenyérnyi ha maradt...! Még tegnap délután elkészültem az előlappal, amire megálmodtam a virágokkal, indákkal teli mintát, így majdnem olyan lett, mint a korábban készült párnák.
Ma délutánra az oldalai és teteje tűzése maradt. A két oldalt is virágfüzérrel tűztem, a teteje pedig kukacolás. Két helyen nem jött ki teljesen a kívánt méret az anyagból, úgyhogy darabokból hoztam össze, de nekem így is tetszik! :o)
Összevarrtam az oldalakat, az alját tisztáztam, és egyszerűen beszegtem.
Szóval gyakoroltam ma is a kunkorokat, és egész gördülékenyen ment... :o))

...és itt az elkészült mű......oldalról......és itt születnek a varrományok......itt pedig már pihizik a varrógépem...Nem sűrűn hagyom békén, de arra a kis időre is felveheti új ruháját! :o)Szép, alkotással teli vasárnapot kívánok Nektek!


2009. április 24., péntek

Kukacoltam...

Felkeltem ma reggel,és úgy éreztem, itt az idő, hogy megpróbáljam! :o) Még egyetlen munkám sem készült "kukacoló-tűzéssel", de minden álmom, hogy megtanuljam! Nagyon tetszenek azok a munkák, ahol ezt a tűzési módszert alkalmazzák. Szuper jó tartást ad, és nagyon jól mutat!
Aztán tovább törtem a fejem, mi legyen a próba-darab? Mindenképpen valami hasznosítható dolgon gondolkodtam. Így elővettem a nappali párnáiból maradt anyagokat, és lemértem az én kis varrógépemet, -és abban a reményben, hogy nem rontom el- megajándékozom egy huzattal, mert nagyon megérdemli!!! :o) Kiszabtam, összevarrtam, szendvicseltem, aztán már kezdhettem is! :o))

Ilyen lett...!Tudom, hogy még bőven van mit tanulnom, hogy szép ívesek és egyenletesek legyenek a kunkorok! Mindenképpen azon leszek, hogy ezt minél jobban tökéletesítsem! Viszont elsőre tetszik!!! :o)) Úgyhogy velem együtt vigyorog a kis gépecském is, hiszen hosszú idő után végre reménykedhet, hogy lesz egy csini takarója! :o)
Ezt a darabot a hátoldalnak szánom, lehet hogy az elejét még megspékelem, valami hasonló tűzéssel, mint amilyen a párnákon van! Mivel a szoba sarkában varrok, ezért teljes lesz a harmónia! :o)

Szép, napsütéses hétvégét kívánok Nektek!

2009. április 22., szerda

Ajándékot kaptam...

Nem akartam nagy dobra verni, de névnapom van ma! :o)) Kaptam ma egy csodás ajándékot, Edigétől, amit muszáj megmutatnom! Nagyon-nagyon tetszik!!! Köszönöm szépen drága Edit, gyönyörű könyvecskét készítettél! Meseszép öltések, édes kis minta, és profi kivitelezés! :o) Nagyon köszönöm!!!
Volt még a csomagban egy tündéri "Ribizli" nyaklánc, amit már alig várom, hogy elkészítsem és viselhessek ebben a csodás napsütésben!Gyönyörű nap ez a mai! :o) Köszönöm, drága Edit, hogy ilyen széppé varázsoltad!


Közelgő születésnapra...

....méghozzá Ancsi 3. születésnapjára készül ez a takaró! A lovak iránti szeretet már ilyen csöpp korban is hatalmas tud lenni. Ez nekem is picit meglepő! :o) Természetesen főleg játékokban nyilvánul még meg a dolog, de az igazi lovacskák hátára is bátran rámerészkedett, már múlt nyáron! ...azt azért hozzá kell még tegyem, hogy valószínűleg nagy részben befolyásolja Emese lóimádata is a dologot...,de szerintem testvérkék között ez így természetes! :o) (Főleg még ebben a korban!)
A lényeg, hogy ezzel a lovakkal teli takaróval, hatalmas lesz az öröm, ez garantált!!! :o))

...ha már ennyire hosszúra nyúlt ez a "kis" bevezető, akkor rátérek a takaróra!
Tegnap reggel avattam be az anyagokat, és a szép napsütésben hamar megszáradtak. Ancsi a maminál töltötte a tegnapi napot, így délelőtt,- a napi rutin után - hozzá is kezdtem. A gyönyörű lovakkal tarkított középrész természetesen kész anyag. Leszabtam hozzá a keretet, összevarrtam, "szendvicseltem" és jöhetett is a tűzés! A takaró teljes mérete 165*120 cm lesz.
Itt egy picit megtorpantam, nehezen tudtam eldönteni, hogy hogyan is tűzzem. Szépen is mutasson, de ne vegye el a pacik varázsát, hiszen az én kis három évesemnek az a lényeg!!! :o)
Így egy fincsi, gőzölgő hosszú kávé után, erre az egyszerű, de úgy érzem nagyszerű megoldás mellett döntöttem! :o)
Találomra, körbetűztem a képecskéket. Jött a következő elbizonytalanodás. Milyen is legyen a keret tűzése?...de aztán ezen is túljutottam! Igaz, hogy nem a gyors megoldást választottam, (május 4-én ünnepelünk, így van még időm) hanem az időigényesebbet. Sosem tűztem még kézzel, pláne ekkora darabot. Megpróbáltam...és, reményeim szerint, jól fog mutatni a szegélyen elszórva pár patkó minta. Egy el is készült még tegnap este! A szögek még hiányoznak,de ma folytatom a hímezgetést.

Itt tartok most! :o)Egy kis kép-montázs a részletekről... :o)Remélem, nagy lesz az öröm!!! :o)


2009. április 20., hétfő

Kis madárkám

Tegnap este hímezni volt kedvem. Erre a picike madárkára esett a választásom...bevallom konkrét céllal. :o)Arra a gyönyörű, púder színű hímzővászonra hímeztem, amit Michelle-től kaptam, és Venus fonalakkal öltögettem.

Május első hetében lesz az egyik óvónénink és a daduskánk névnapja. Mindig saját készítésű ajándékkal köszöntjük őket. Arra gondoltam, hogy varrok két neszeszert. Az egyikre ezt a madárkát varrom majd rá, a másikra pedig azt a pirinyó virágos mintát, amit láthattatok pár hete! Hogy milyen formát öltenek, azt még nem döntöttem el, de már vannak terveim... :o)


2009. április 18., szombat

Poncsó...második felvonás

Horgoltam, az elmúlt pár este, elkezdtem a másik poncsót is. Teljesen más színvilág, teljesen más minta!!!
Ezeket a meseszép fonalakat is a nyuszika tette a fészekbe, bízva abban, hogy csini "horgolmány" lesz belőle! :o)
Gyönyörű árnyalatok...a tört fehértől, sárgákon át a narancs színig. Mivel színben sokkal szolidabb, mint a rózsaszínes változat, ezért úgy gondoltam a mintán bonyolítok,nehezítek egy cseppet!

Ma elég borongós idő volt, de még a lenyugvó nap utolsó sugarainál sikerült pár képet készítenem!

...annyira tetszik, ahogyan megcsillan rajta a fény...Összesen 10 blokk készült el...és még mennyi hiányzik!!! Azért már így is szép kupac...! :o)Most megint a rózsaszínes blokkok jönnek sorra. Persze, azért varrogatok is, a pályázatra készülget a fali kép! Esténként pedig,tűcsere: horgoló vagy hímzőtű...de erről majd később!!!

Szép, napsütéses vasárnapot kívánok Nektek! :o)

2009. április 16., csütörtök

Olló-találka!

Nina játékot hírdetett a blogján. Szebbnél-szebb ollókat csodáltam meg Ninánál, és a többi játékos kedvű blogolónál. A szabályokhoz hűen, mutatom az én ollócskáimat! Sajnos csak kettő van belőlük, de mindkettőt szeretem! :o)
Az egyik darumadaras ollómat akkor vettem, amikor elkezdetem blogot írni. Erre az ollócskára tettem rá azt a csini kis ollóőrt, amit Baboo-tól kaptam! :o)

A másik olló, az ollóőrrel együtt is ajándék! Nina SWAP-játékban tettem szert erre a szépségre, Michelle-től, egyenesen Görögországból érkezett! :o)

Itt vannak "ők"...

Bárki is nyer a játékban, bárkié is lesz Nina csodaszép ajándéka, azt hiszem mindannyian örülhetünk, hiszen a kézimunkázás gyöngyszemeit csodálhattuk meg egymás munkáiban, és ollóiban! Köszönöm Nina, hogy részese lehetek!
(Azért egy picit reménykedem, hiszen a születésnapomon lesz a sorsolás!!! Lehet, hogy szerencsém lesz? ) :o))


2009. április 14., kedd

Nyuszi hozta fonalakból...

Eltelt a Húsvét...minden szépségével, örömével, izgalmával. A varrógépem pihengetett ebben a pár napban, igazából nem is voltunk itthon. Mint minden évben, egyik nap egyik, másik nap a másik Mamit, Papit, Dédiket látogattuk meg! Természetesen terülj-terülj asztalka várt bennünket mindenhol, a Lánykáim boldogan fedezték fel egyik fészket a másik után, mi jókat beszélgettünk, játszottunk, és közben kézimunkáztam egy kicsit! :o)

Az egyik fészekben találtam egy hatalmas csomagot, és képzeljétek csodálatosabbnál-csodálatosabb fonalakat hozott a Tapsifüles!!! :o) Mesés színekben...Pipe-puha finomságok!!!
Az első kupacot rögtön kézbe is vettem, és nem tudtam megállni, hogy el ne kezdjek belőle horgolni...A nyuszóka nagyszerű ízléssel vállogatta össze ezeket az álomszép fonalakat, mielőtt természetesen egyeztettünk...levélváltás, mintaválasztás...szóval le a kalappal, ilyet képzeltem el! Köszi Nyuszika!!! :o)

Szentpyr blogján láttam a mintát, ezúton is köszönöm Rita, hogy megosztottad velünk! :o)
Poncsó készül majd a blokkokból. Négyféle fonalból, a színekkel játszadozva...Eddig jutottam vele! Persze még az elején járok, de nagyon élvezem! :o)...szépen növöget a kupacocska...Hamarosan mutatom a másik négy fonalat, illetve az abból készülő blokkokat, mert úgy tervezem, hogy szimultán fogom horgolni, és így közel egy időben leszek kész mindkettővel! :o)

Persze, közben a varrógépem sem fog pihenni, hiszen kezd szorítani a pályázat határideje, keresztszemezni is szeretnék ... :o) ...és megint beleestem abba a hibámba, amit már számtalanszor megfogadtam, hogy változtatok rajta, miszerint: Egyszerre egy dolgot csinálok, és nem kezdek újba,amíg az előzőt be nem fejeztem!
Kezdem úgy érezni, hogy ez számomra betarthatatlan!!! :o))


Szép napot Nektek!


2009. április 11., szombat

Kellemes Húsvéti Ünnepeket!!!Szeretnék, minden kedves blogolvasómnak, áldott, békességben eltöltött Húsvéti Ünnepet kívánni!

Pihenjetek és alkossatok sokat ebben a pár napban... :o)
2009. április 10., péntek

Célhoz ért ajándék...

...egy olyan szívemhez-lelkemhez közel álló "blog barátnémhoz", Nönéhez!!! :o)

Drága Nöné!
Mivel jelezted, hogy megkaptad a csomagocskát, ezért bátorkodom megmutatni országnak-világnak, hogy mit készítettem Neked! :o)
Biztosan emlékeztek még, talán tavasz elején lehetett, amikor csomagom érkezett, Gyöngyitől! Egy meseszép kötött kendőt küldött nekem! Imádtam hordani, bár most a szekrényben pihenget,de ha meglátom eszembe jut, mennyi munkája lehetett vele, milyen gonddal állította össze a csomagot, mennyi energiát fektetett bele...és nekem szánta...ismeretlenül...tiszta szívből!

Természetesen az első gondolatom az volt, hogy valamivel, valamikor meg kell hálálnom ezt a kedvességet, hát most jött el az alkalom! :o)
Varrtam egy táskát. Egy számomra új technikát próbáltam ki, most először. Microkord anyagra, filcből készítettem rátétet, és színátmenetes cérnával tűztem. A kord gyönyörű mohazöld színű, - az egyik kedvencem - egy faágat vágtam ki filcből, levélkékkel, két madárka csücsül rajtuk. Csiszolt gyöngyöt használtam díszítésként, a madárkákhoz és a tűzés kacskaringóihoz is.
Oldalait és a hátsó táskalapot is tűztem.
Zippzárral záródik. Belső bélése egyezik a felső szegés anyagával, belső zsebek is vannak benne. Remélem, drága Nöné elnyeri a tetszésedet, és eszedbe jutok majd ha viseled! :o)
...és hogy ne legyen üres a táska, plussz egy villámkezű kötögető hölgy ajándékának szántam, egy adag mellírozott fonalat tettem bele...ugye, hamarosan láthatunk belőle valami szépséget! :o))
Bízom benne, hogy sikerült a meglepetésem, és érzed Nöné, hogy nagy szeretettel öltögettem!!!


2009. április 6., hétfő

Pirinyó minta

Tegnap este öltögetős kedvem volt. Picit keresgéltem a már régen kinyomtatott mintáim között, és "ráböktem" erre a kicsi, de annál mutatósabb tavaszi mintácskára.
Pár óra múlva,egy kis megszakítással, ami - az esti rutin: vacsora, fürdetés és esti mese - már kész is lett! :o)Hogy mi készül belőle? Egyenlőre még nem döntöttem el! Lehet, hogy ollóőr, de még az sem kizárt, hogy egy neszeszer dísze lesz...! :o)


2009. április 4., szombat

Újabb horgolt kalapka...

Elkészült Ancsi horgolt kalapkája! A tavasz gyönyörű színeiben ponpázik! :o) Három csodaszép fonalból készült. Sokat gondolkodtam, hogy az üde zöldet hozzátegyem e a kiválasztott narancsos árnyalatokhoz,de...azt hiszem jól döntöttem! Nekem legalábbis nagyon tetszik! :o)A kis kócos "tavasz tündér" boldogan próbálta fel... :o))Ancsinak is nagyon tetszik! A képek magukért beszélnek...! :o))


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails