2009. július 30., csütörtök

...megint poncsó!

Az elmúlt napokban, megint elővettem a félig kész poncsókat! Az egyikkel hamarosan a finishez érkezek. 16 blokkhoz kell még horgolnom két színt, és jöhet az összeállítás! :o)



Igaz, hogy nem folyamatosan - hiszen, más dolgok is készülnek közben - de nagyon sok órát töltöttünk már együtt, a fonalak és én, no és a horgolótű! :o) Minden elismerésem a csodásan horgoló és kötő "blog-barátnéimé", akik 3-4 nap alatt képesek egy poncsót, kendőt összehozni! :o) Én még fényévekre vagyok ettől, de a lelkesedésem nem csappan! Megyek is, hogy minél előbb, készen mutathassam! :o)

Szép napot Nektek!



2009. július 24., péntek

Szolid báj...

Megint egy táska! :o) ...és megint egy más fazonú, más hangulatú, de egy valami közös bennük, és az a romantika!

A szolid elegancia jegyében készítettem ezt a táskát! Minden meg van benne, ami a bájhoz, nőiességhez, és romantikához elengedhetetlen...



Natúr molinóból készült, kellemesen pakolható táska. Előlapjára, saját anyagából három virágot tűztem.



A virágok szára natúr zsínór. Levelüket az erezetnél tűztem csak le, és rojtoztam a szélüket, ezzel térbeli hatást értem el. A virágokat natúr csipkéből készítettem, közepüket apró gyöngyház fényű gyönggyel díszítettem.



Hogy tetszik? :o)

Ha szeretnél egy ilyet, akkor a részleteket itt találod!

Szép hétvégét Nektek!

2009. július 23., csütörtök

SWAP ajándékom érkezett!

Nina SWAP játékának második fordulójában az "angyalkám", aki ajándékot készített nekem, Elisabetta volt, Olaszországból! Nagyon boldog voltam, amikor Nina kb. 2 hete jelzett nekem, hogy úton van a csomagom, várhatom a postást! Hát, én csak vártam...és vártam, és még mindig vártam... Már kezdtem kétségbe esni, hogy a posta ördöge unatkozott éppen, és pont az én ajándékomat vesztette el valamerre! ...és akkor megtörtént a csoda!
Gyűrött, szakadt borítékban, de végül is megérkezett a meglepetésem! Annyira boldog voltam, amikor a kezemebe tartottam a nagy borítékot! :o)
Rögtön kibontottam...és azóta is csak gyönyörködöm a sok szépségben! Volt benne egy meseszépen hímzett, lapozható tűtartó, apró zsebecskékkel, egy tündéri macikás fényképtartó, és egy csomag istenien illatozó tea! :o))

...és akkor beszéljenek tovább helyettem a képek! :o)






...kinyitva...








Ugye mennyi sok szépség? Annyira örülök!!! :o)

Thank you very much Elisabetta the beautiful packet!!!

2009. július 20., hétfő

Barna romantika....

Elővettem a múltkoriban mutatott francia anyagjaimat!
Valahogy adta magát, hogy táska készüljön belőle...sőt még a táska fazonja is kézenfekvőnek tűnt! :o)



Flízzel béleltem, és az anyag mintáját tűztem.



Bélése megegyezik a sárga,apró virágos anyaggal. Egy osztott zsebet varrtam bele, mágnes zárral záródik. Vajszínű, bőr táskafüleket öltöttem rá.
Egy keskeny szatén szalaggal és egy aprócska gyöngyszemmel díszítettem.



A romantikus lelkivilágomat ez a táska is hűen tükrözi! :o)


2009. július 19., vasárnap

A mosolyról...

Bruercsi megajándékozott, egy mosollyal, egy Mosolygó díjjal! :o) ...és én most visszamosolygok Rá! :o)




Játék újra, és ez a játék a szívemnek nagyon kedves!...mert nekem lét elemem a mosolygás! Szeretek nevetni, mosolyogni, és szeretem, ha rám mosolyognak, akár ismeretlenül is! :o)

A játék szabályokról:

1. Tedd ki a díjat a blogodra!

2. Linkeld ki azt, akitől kaptad!

3. Nevezz meg legalább 3 blogot!

4. Hagyj üzenetet a díjazottaknak a díjukról!

Az én választottjaim, akikre nagy szeretettel gondolok, és küldök nekik egy mosolyt:

Bruercsi

Abile

Nöné

Edige

...és még valami! Bruercsitől kaptam a díjat, Ő egy idézettel tette stílusossá és különlegessé a bejegyzését. Ha nem haragszol Ercsi, én is folytatom ezt, "úttörőként",a szépséges idézeteket ápolva...Talán, akikre én mosolyogtam, ők is találnak valami szépet, és maradandót, e díj apropójaként! :o)

Az én választott idézetem így szól:

“A boldogságot nem lehet ajándékba kapni. Egyetlen titka: adni, mindig csak adni, jó szót, bátorítást, mosolyt, hitet, és sok-sok önzetlen, tiszta szeretetet.” (Goethe)

Nagyon szépen köszönöm a díjat!


2009. július 18., szombat

Vendéget vártam....

...izgalommal és kíváncsi várakozással telt a mai délelőttöm. Nagyon lassan jött el a délután...persze, ha az ember lánya vár valakit, akit még soha nem látott, akivel még nem találkozott, akivel nagyon vágyott már egy jó kis dumcsizásra, akit meg szeretne még jobban ismerni...akkor vánszorog az idő! Aztán csak eljött a várva várt perc, és igaz, hogy elég viszontagságos út után, (iszonyatos vihar tombolt) de megérkezett Abile és "kicsi-nagy" lánykája Anita! :o)

Csodaszép délutánt töltöttünk együtt! Úgy beszélgettünk, mintha már régről ismernénk egymást! Elhozta csodaszép hímzését, így élőben is megcsodálhattam. Ő is körülnézett nálunk...és olyan jó érzés volt, hogy őszintén tetszettek neki a munkáim!
A lányok is megtalálták a közös hangot, és jót játszottak, amíg mi beszélgettünk!

Gyönyörű ajándékokat hozott nekünk, amit most szeretnék megmutatni Nektek!



...én pedig ezt a vidám, virágos "tartóka-tatyót" kaptam, egy kupac cérnával! Köszönöm Abile!




...én is készültem egy kis meglepivel...

Drága Abile!

Használd örömmel és boldogan ezt a táskát! :o)



Édes kis Anita! Remélem, Neked is tetszik ez a picúr hátizsák! :o)



Mondanom sem kell, hogy repült az idő, és a délelőtti vánszorgásból, délutáni száguldás lett! Hamar eljött a búcsú pillanata...de nem szomorkodom, mert nagyon jól éreztük magunkat! ...a beszélgetést pedig folytatni fogjuk, egy másik alkalommal. :o)

Mégegyszer szeretném megköszönni, Abile, hogy eljöttetek, hogy megismerhettelek személyesen is. Őrizni fogom ezt a délutánt a szívemben...!


2009. július 15., szerda

Illatozó orgonák....

Igaz, hogy még nem az előző bejegyzésben mutatott anyagokból, de varrtam egy táskát! :o)

Orgona mintás, olasz szövetből készítettem,és igazán nőcis darab lett!



A kiváló minőségű anyag, a szabása, tökéletes tartást ad a táskának. Belseje steppelt bélés, egy osztott belső zsebet varrtam bele, mobilnak vagy bérletnek. Zippzárral záródik.




Díszítésként, az anyag szépsége miatt csak egy keskeny csipkét kapott, a kevesebb néha több elvén...




Elegáns, nőies, romantikus...és ezen tulajdonságok mellett, méreteiből adódóan praktikus is, hiszen nagyon jól pakolható! Nekem nagyon tetszik! :o)



2009. július 13., hétfő

Új szerzeményeim...

Elég nehezen indult a mai reggel. A Lányok mindketten kora reggel keltek, engem pedig úgy kellett kihúzni az ágyból. Mire elkészítettem a kellemesen induló reggelhez elengedhetetlen kávémat, ők addigra már a játékokat előpakolva, úgy játszottak, mintha legalább délelőtt 10 óra lenne! Csendben megjegyzem 5 óra 40 perc volt!
A korai ébredés ellenére jó kedvük volt egész nap, pedig elég nyűgöskés hangulatra számítottam...Délelőtt elmentünk a Mamihoz, ma ott töltötték a napot.
Én pedig a nyakamba vettem a várost. Szaladgáltam, ügyintéztem, elfáradtam... és akkor felfedeztem egy csodaszép kreatív és ajándék boltot, amit eddig még nem láttam. Persze nem tudtam elsétálni előtte, be kellett néznem! :o)
...természetesen nem jöttem el üres kézzel! Nagyon-nagyon jó áron jutottam hozzá, ezekhez a meseszép francia anyagokhoz!



Annyira,de annyira tetszenek!!! :o) Hogy mi készül majd belőlük? Már van egy-két tervem... :O)



2009. július 12., vasárnap

Bambusz fülű táskák

Úgy érzem, picit megtört a jég! Újra varrtam!!! :o) Apás nap volt a tegnapi...elintézték nekem a bevásárlást hármasban, amíg én rendbe szedtem a lakást és megfőztem az ebédet. Délután pedig játszótereztek, sétáltak a közeli ligetesben, így nekem volt időm, hogy leüljek a varrógépem elé, és eltöltsünk egymás társaságában egy kis időt! Remélem, neki is hiányoztam? :o))...mert "Ő" nekem nagyon! :o)

Két bambusz fülű táska készült, a Tildas minta alapján. Mindkettő len vászon, és nagyon kellemes színűek. Az egyik halvány zöld, picit szolidabb darab.




A másik pedig nem is tudom igazán milyen színű. Kicsit narancs, kicsit terrakottás... de nagyon-nagyon tetszik! :o)



Egy-egy horgolt virág díszt is kaptak...





Jól esett varrni, és mostanában nem engedem szabira a varrógépem! :o))


2009. július 10., péntek

Édes kis rongyoska...

A napokban készült el "Ő", az édes kis rongyoska! :o) Annyi dirib-darab anyagom halmozódott már fel, hogy gondoltam felhasználom őket. Felvágtam kb. 5 cm-es csíkokat és egyszerűen összefontam, majd elkezdtem csigavonalban összeöltögetni, és így lett egyre nagyobb, és nagyobb, az én édes kis rongyoskám!
35 cm átmérőjű terítőcske lett! Ezzel a módszerrel szerintem még egyszerű rongyszőnyeget is készíthetünk. Ezek a világos árnyalatok nekem elfogytak, illetve hozzá passzolót nem találtam...bár az az igazság, hogy meg sem látszik, az anyagdarabjaimon, hogy kevesebb lenne! :o)



...egy apró részlet...



Ha több anyagcsíkom lett volna, a terítőcském is nagyobb lett volna! :o) Itt a vége, fuss el véle! :o))



2009. július 6., hétfő

Dáliák...

Hoztam Nektek színes, vidám, jókedvere derítő, filc dáliákat! Kitűzőket készítettem belőlük!



Hordhatod ruhádon, teheted táskádra! Ha viseled tuti a jókedv! Annyira szép, élénk színek...igazi nyári kavalkád! :o)

Részleteket, és több képet itt találhattok!

2009. július 3., péntek

Nyaral a varrógépem...

A szó szoros értelmében nyári szabadságát tölti! Amióta szünet van az oviban, és a Lányok mindketten itthon...nem igazán jut idő varrásra! Sajnálom, nagyon, de egyenlőre teljesen kitöltik a napjaimat! Mindketten, "bújok anyához" korszakukat élik!
Úgyhogy most mutatni újat nem nagyon tudok, illetve mégis! :o) Ez a három szivecske még múlt héten készült. Egyszerűek, romantikusak, csipkések...
Nekem nagyon tetszenek! :o) Az egyikre varrtam egy piciny zsebecskét, így apró titkok elrejtésére, vagy ajándékok méltó és ötletes csomagolásának is tökéletes! Igazi, különleges csomagolás!...mert az egy nagy igazság, hogy úgy teljes az összhang, úgy passzol minden, legyen az bármilyen alkalom, ha a csomagolás is harmóniában áll az ajándékkal! :O)

Hát itt vannak ők:




Azért a héten is készült, készül valami...Igaz kézzel varrt apróságok, de reményeim szerint "már csak egyet kell aludni" és mutatom őket! Addig csak egy fotó, ami azért árulkodik... :o)



A poncsókat is elővettem, egy-egy szabad félórában horgolgatok is,(legközelebb fotózok) és egy ajándék is készül, ami majd csak ősszel lesz publikus.

Szép napot Nektek! :o)


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails