2009. augusztus 29., szombat

Szolid báj - kicsiben

Újabb táskát varrtam! A "Szolid báj" táskám mintájára készült ez is, de most sokkal kisebb méretben, és más fazonban is!

Szóval...A táska különlegessége a fedlapja! Az egyik virág szára és levelei még a táska elejére tűzöttek, a csipke virág viszont a fedlapra került. Ha kézben vagy vállon hordjuk a táskát, akkor a virág a szárhoz ér...Virágba borulva......egy fotó az egyik csipkevirágról! :o) Meseszép csipkéből készült ez a virág is...!
Szép hétvégét kívánok Nektek! :o)

2009. augusztus 28., péntek

Kis darab barátság....

Még van pár napotok, hogy részt vegyetek ebben a nagyszerű, sok tűt, cérnát, és nem utolsó sorban barátságos szivet megmozgató kezdeményezésben!!! Colette, egy nagyszerű játékot hírdetett!!! Varrjunk együtt egy Barátság takarót! :o) Részleteket a Colette álmai blogon találhattok!
Én is jelentkeztem...Sokáig gondolkodtam, mi is az a minta, ami rám leginkább jellemző. A színvilág, amit Colette megadott, az a szívem csücske! Így már picit "otthon" is éreztem magam a színek között. Aztán arra jutottam, hogy a romantikus stílus mellett maradok, hiszen ebben biztosan magamra találok, és remélem Ti is rám! :o)

Ez az én kis barátság blokkom...Úgy érzem, egészen "Naomisra" sikerült! :o)


2009. augusztus 26., szerda

Szolid báj...kicsit másképp!

Emlékeztek még a "Szolid báj" táskámra? A forma, az anyagok összhangja már akkor is nagyon tetszett!:o) Mivel Nektek is, és gyorsan el is kelt, így újragondoltam a mintát, és elkezdtem varrni... Újra, kicsit másképp!

Picit hosszított fazonnal...A csipke virágok maradtak...A részleteket a Meskán találsz!

Hogy tetszik? :o)

Őszintén, nekem nagyon! Ez a letisztult, natúr színvilág, a romantikus nőies forma, az egész bája...így valószínű, hogy lesz még továbbgondolt folytatás! :o)


2009. augusztus 25., kedd

SWAP-ajándékom Csillának!

Megkaptam az értesítést, hogy célba ért az ajándékom, így most Nektek is megmutathatom, mit készítettem Nina által csodásan megszervezett SWAP 2. játékban. Mikor kiderült kinek az angyalkája leszek, kit ajándékozom meg, egy-egy kérdőívre is válaszolni kellett minden résztvevőnek.
Csilla kérdőívét olvasva, rögtön tudtam, hogy kívánsága egy kötőtű-tartó! A kép összeállt már a fejemben, hogy milyen is lesz, de keresztszemes mintát elég hosszadalmasan sikerült találnom! Végül is a választásom egy Bent Creek mintára esett! Zweigart 28-as vászonra, Ancor fonallal kezdtem el hímezni. Nagy kezdő lendülettel, igaz esténként, aztán az igazat megvallva ez a lendület alább hagyott...talán azért mert folyton több mindennel foglalkozom egyszerre! Végül is sikerült erőt venni magamon, a képzeletemben egyre jobban láttam az összképet, milyen is lesz készen!
Erőt adott az adni akarás, és a meglepetés szerzés izgalma, és a lényeg, hogy még határidő előtt sikerült postáznom! :o) ...a végeredménnyel én is elégedett vagyok, nekem is nagyon tetszik!!! :o))

A visszajelzésekből úgy érzem, sikerült meglepetést szereznem Csillának, és elnyerte a tetszését az ajándékom, az anyag, a hímzés, és úgy az egész, az apró ajándékokkal együtt, amit mellé csomagoltam! Nagyon-nagyon örülök Csilla, hogy a Te angyalkád lehettem!!! :o)

...és akkor jöjjenek a képek...! Vajon mit rejt a csomagolás? :o)
A kötőtű-tartó kinyitva......összecsukva......a kisebb-nagyobb zsebecskék, ahová a kötőtűk, segédtűk, és mindenféle segédeszköz elfér...Kedves Csilla!

A csomag már odaért hozzád és kéz közelből is megnézhetted az ajándékodat - ami remélem, hogy tetszik és jó hasznát veszed majd - fogadd szeretettel a róla készült képeket is! Ha pedig kötöd a szebbnél szebb kendőket, pulcsikat, és a kezed ügyébe kerül, akkor ha csak egy gondolat erejéig, de eszedbe jutok, akkor az nagy öröm nekem! :o)

Szép, napsütéses, nyugodt reggelt kívánok Nektek! :o)


2009. augusztus 24., hétfő

Hosszú hétvégénk...

Az elmúlt pár napot Balatonmárián töltöttük. Már augusztus 15-én indultunk volna, de természetesen Apa megint nem kapott szabadságot...! Azt mondom magamnak, hogy már kezdjük megszokni, hiszen már két éve így van, pedig ez nem igaz! Hiába...ez az ára, ha az ember családi vállalkozásban dolgozik! Nem tud ellent mondani, pedig hihetetlenül vívódik, amiről csak én tudok...Nagyon bántja, hogy nem tud a családjával lenni, akár egy hetet sem a nyárból! Hogy miért nem harcol érte? Ebbe most nem mennék bele! Szerintem ez mindent megmagyaráz: Ha igaza van, akkor sincs igaza! Vitába nem kezd a fentiek miatt, + más munkalehetőség sincsen. Ennyit előjáróban!Így maradt a négy nap! Aki a kicsit nem becsüli elvén... Ebben a pár napban próbáltuk magunkat nagyon jól érezni, ami azt hiszem sikerült is!


Egy éjszakát sátraztunk a lányok kívánságára, fürödtünk, kirándultunk, fincsiket ettünk... :o)
Keszthelyen jártunk. Megcsodáltuk a Festetics-kastélyt, és a Hintómúzeumot is!

...a kastély-kert......pár kép a sok szépségről, a Festetics-kastélyban...Az én szépségeim a hatalmas szökőkútnál...! :o)A Hintómúzeumban...csodás sétakocsikat, hintókat láttunk. Számomra ezek voltak a legszebbek! A hímzett hintó középen, a fonott sétakocsi, a pacis háromkerekű! A lánykák ráültek amire lehetett, és Mesi kiselőadását is megörökítettük a lószerszámokról! :o)A fentiekben már említett fincsiségekről is készült pár kép...grilleztünk! :o)Szombat este már készülődött a vihar! Félelmetes tud lenni a Balaton!Mindent összevetve jól éreztük magunkat! Csak rövid volt...nagyon rövid! A lányok még nyaralnak a Szüleimnél pár napot, aztán ők is "munkába" állnak! Elkezdjük az iskolát és az óvodát is! :o)

Nagyon szép, napsütéses napokat kívánok Nektek a nyár utolsó napjaira! :o)


2009. augusztus 19., szerda

3 in 1 ollótartó...

...amit egy hamarosan olvasható Meska-interjú apropójaként készítettem! :o) Nagyon örülök a felkérésnek, megtiszteltetés nekem, és egy lehetőség, hogy Ti, kedves vásárlóim még jobban megismerjetek!

A kérdések között szerepelt; Osszam meg Veletek egy egyszerűbb tárgy készítését! Én ezt a praktikus 3 in 1 ollótartót választottam! Kevés anyag felhasználásával, mutatós, és nem utolsó sorban, hasznos kis ollótartó varróknak, kézimunkázóknak! :o)

A képes tutorialt az interjúban fogják közzé tenni, aminek pontos időpontjáról majd értesítelek Benneteket. Remélem, egy picit felkeltettem az érdeklődéseteket! :o)
2009. augusztus 18., kedd

Barbi játéka!!!Barbi is a napokban ünnepel! Blogja első szülinapjának alkalmából játékot hírdetett!!! Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy nagyon boldog szülinapot kívánjak a blogodnak, és természetesen Neked is, hiszen a sorsolás napján ünnepelsz!!! :o) Részleteket itt olvashatsz róla! Még van idő...jelentkezz Te is! :o)

Kincsértékű csecsebecséket nyerhetsz!!! :o))


Természetesen én is szeretnék játszani! A játék egyik feltétele, mutasd meg a dolgos kezed!!!
Itt van az én "dolgos" kezem...! :o)...és egy, vagy inkább kettő, kincs értékű csecse-becse, ami pénzben nem mérhető!!! Ezek pedig a Lányok kis kezeinek munkái!!! :o)


Ezennel eleget tettem minden játékfeltételnek, így most már kellemes izgalommal várhatom a sorsolást!

Nagyon köszönöm, Barbi a lehetőséget is, hogy játékba szállhattam ezekért a tagadhatatlanul kincsértékű csecsebecsékért! :o)


2009. augusztus 13., csütörtök

Játék...Edigével!!!

Csodálatos ajándékok közül választhatsz, ha játszol Edigével!
Kukkancs be hozzá, hidd el érdemes!!! :o))2009. augusztus 12., szerda

A nyár virága...ELADÓ!!!

...ez a pályázatra készülő munkám címe! Ahogy ígértem, hoztam egy pár gondolatot és képet az előkészületekről, a különböző munkafolyamatokról...!

Annyit előjáróban, hogy két anyag volt adott. Egy mintás és egy egyszínű, amiket kötelezően fel kellett használni. Ezekhez válogattam össze a saját vásznaimat, picit élénkebb, picit vidámabb színeket használva! 100*100cm-es a kész kép. Az alappal indultam, amit szendvicseltem, és tűztem, elég sűrűen a tökéletes tartás érdekében.Ezután következtek a szírmok, egészen pontosan 98db! Próbáltam a színek harmóniáját a legjobban eltalálni, remélem ez sikerült. Amikor a sziromokat varrogattam össze, picit mélypontra kerültem, hiszen akkor jutott tudomásomra, hogy nem mutathatom meg Nektek, a készülő fázisokat. Nagyon jól jött volna az ösztönző erő! :o) Ezt az érzést megosztottam az én nagyon kedves, szintén blogoló Barátnőmmel, (ugye nem haragszol drága, hogy megemlítem) Edigével, és Vele beszéltem meg az éppen felmerülő, és fejtörést okozó gondjaimat,Ő volt aki végig bíztatott, és támogatott!!! Ezer ölelés érte! Nagyon sokat jelentett...!

A hátoldalakon is színes és mintás, megvarrt levelek, egyenként bevagdosva, és kimosva száradnak az erkélyen...! :O)...és tűzögedtem, és tűzögedtem a szírmokat......és tűzögedtem......aztán a napraforgó közepe is a helyére került...Jöhetett a keretezés és a díszítések...

Hogy mit akartam üzenni a képpel? Mindenképpen szeretetet és barátságot! Hiszen ez a kiállítás, amire pályáztam a Foltbarátságról szólt határok nélkül! Sokan vagyunk, akik hobbyból kezdtük el (köztük én is) a foltvarrást, ami mára "szerelemmé" vált. Sokan, mint a napraforgó szírmai, és virág magjai. Egymást segítve, egymástól tanulva, egymás kezét fogva, lesz, lett a kedvtelésből kezdett varrásból szerelem, szinte lételem, önkifejezés.
Nagyon örülök, hogy részese lehettem a kiállításnak! ...és őszintén mondom, hogy a munkám készítésének minden percét élveztem! Az aprólékos munkákon át, a látványosabb részekig.
...és még egy aprócska gondolat...Nem igazán fordult meg a fejemben, hogy bármilyen díj is az enyém lehet! Hiszen tisztában vagyok vele, hogy a tapasztalt és profi foltvarrók is pályáztak! Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy mindenkinek szívből gratuláljak!
Nekem az is hatalmas örömöt okozott, ha pár pillanatra is, de megálltak a képem előtt, és elmerültek benne. :O)
A kép ára: 50.000Ft.


Remélem, hogy még lesz kiállítás, aminek részese lehetek! :o)


2009. augusztus 11., kedd

Egy remek kezdeményezés....

...ami, Csilla gondolataiban fogalmazódott meg! Horgoljunk közösen!!! :o)
Akinek van kedve, kis ideje, és nagyon szeret adni, neki itt a csodás alkalom! Csilla feltett, és részletes leírást is adott, egy horgolt négyzetes mintához, amiből egy hatalmas takaró készül majd! Szép gesztus, és biztosan gyönyörű lesz! Még nincs eldöntve, de valószínűleg jótékony céllra ajánlja majd fel, és a takaró összeállítását is vállalta! :o)
Részletekről itt olvashattok!Bármilyen színösszeállításban elkészíthető, minél tarkább annál szebb! :o) Egy blokk 15*15 cm. Az enyém már el is készült. Ilyen lett!Kellemes hurkokkal és pálcákkal eltöltött perceket kívánok Nektek! :o)2009. augusztus 10., hétfő

Foltbarátság határok nélkül....Jászberény 2009

Újra itthon...! Elég mozgalmas hétvégét tudhatok magam mögött, pici családommal együtt!
Ahogy az előzőekben már írtam sajnos csak a pénteki nap lehetett a miénk, egy napra utaztunk el Jászberénybe Apával, kettesben, hogy megnézhessem életem első Pályázati Kiállítását! :o) Mikor konkrét lett a dátum, terveinkben a szombati nap is szerepelt, amit Jászberénybe töltöttük volna, ám közbejött egy esküvő, amit nem mondhattunk le! ...de ugye,aki a kicsit nem becsüli!!! :o)
Hajnalban indultunk, nagyon hosszú út állt előttünk, viszont megérte korán kelni, hiszen időben érkeztünk, és egy csodás napot tudhatunk magunkénak!

Nem is szaporítom tovább a szót, beszéljenek a képek!!!!! Mesés alkotások! Bár azt nem tudom, melyik alkotás lett a nyertes, de itt és most szeretnék minden kedves pályázó társamnak egy hatalmas gratulációt küldeni, a "csodákért" amiket élőben láthattam!

Rengeteget fotóztunk! Szinte mindent...Kérlek, benneteket mindenféle sorrend nélkül gyönyörködjetek a foltmunkákban!


Ezen a képen a Berényfolt Foltvarró Csoport Lányainak munkáiból láthattok párat...Itt pedig az én munkám! A nyár virága...Remélem, élveztétek a képes beszámolót! :o) Nézelődjetek, gyönyörködjetek...én is egy illatozó tea mellett teszem ezt, újra és újra! ...holnap jövök a fázis fotókkal a munkámról! Várlak Benneteket szeretettel!!! :o))


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails