2009. szeptember 29., kedd

Őszi barnaság...

Az előző faleveles táskám, azt hiszem egy kollekciót indított el, az Ősz jegyében! :o)

A mai darab, színeiben kicsit visszafogottabb, és formailag is más lett!
Csak egy levél került rá, ugyanazzal a technikával, amivel a másik levelek, rojtozott széllel, és "lebegősen" rögzítve a táskára.



Annyira tetszik együtt ez a két anyag! Igazán őszi, igazán harmonikus, és elegáns! :o)



...őszi falevél...




Belseje natúr molinó, három részes barna zsebbel,(tollnak, mobilnak, bérletnek)és kulcs karabinerrel, hogy a kulcsodat se kelljen keresni! :o)
Kellemesen pakolható nagyságú. Kényelmes, ami nem elhanyagolható szempont, de emellett nőies is!

Részletekről a Meska boltomban olvashatsz!

Hamarosan jelentkezem az őszi kollekció következő darabjával, ami "nem kicsit" lesz más, mint az előzőek...! :o)


2009. szeptember 28., hétfő

Indulás!!! :o)

Régóta tartozom ezzel a bejegyzéssel!
Az az igazság, hogy annyira nehezen jöttünk bele a reggeli készülődésbe, - most, hogy két helyre kell mennünk, iskola és óvoda - hogy eddig nem igazán maradt idő fotózni!
Talán, most már alakulnak a dolgok, így végre-végre sikerült lekattintanom az én Ancsimat, aki már két hete oviba jár, így már komoly óvodásnak mondható! :o)




A beszoktatás teljesen zökkenőmentesen ment,minden pityergés nélkül! Múlt héten már ott maradt délutánra is, és aludt! (Azt hozzáteszem, hogy itthon,1 éves kora óta napközben semmit sem pihent, úgyhogy ez hatalmas meglepetés!)
Nagyon szeret menni, reggeli keléssel sincsen probléma, játszik, mondókázik, egyszóval könnyedén belerázódott az ovisok mindannapjaiba... :o)
Igaz, ismerte az ovit, az Óvónéniket, hiszen Mesi helyére ment, még a jele is ugyanaz, lett, csiga-biga! ...de nem lett volna törvényszerű, hogy ilyen könnyen menjen minden! Úgyhogy, nagyon-nagyon büszke vagyok Rá! :o)

...egy "cseppet sem elfogult" anyuka! :o)



2009. szeptember 24., csütörtök

Pöttyös Ősz...és reggeli fények

A filc anyagot most mesés textilekre váltottam! A pralinék, kitűzők után már hiányzott a táska varrás! Tegnap este készültem el ezzel az őszi darabbal, de csak ma, a reggeli fényeket kihasználva fotóztam!:o)

Hűen tükrözi a nevét, hiszen ezen a táskán minden pöttyös! Természetesen az Ősz visszafogott, mégis "szemet vonzó" színeiben! :o)




Méreteit nézve, "szuper pakolós" A4-es méretű füzetet, könyvet könnyedén belepakolhatod! :o)
Belső bélése is pöttyös, három osztott zsebbel készítettem, (mobil, toll, bérlet nagyságúak) és kulcs-karabíner is került bele, hogy a kulcsodnak is legyen biztos helye! :o) Mágnes zárral záródik.




Díszítésként a táska előlapjára hulló fa leveleket öltöttem, 11 db-ot. A levelek 10 cm-esek, duplán varrottak. Szélüket rojtoztam, és a középső levél erezetnél öltöttem a táskára, így akár a szél is lebegtetheti őket, akár a valódi fa leveleket! Így érezhető a 3D-s hatás.



Részleteket a Meska boltomban találhattok! :o) További, napsütéses szép, őszi napot kívánok Nektek!


2009. szeptember 22., kedd

Romantikus macilány...

...egy nagyon érzékeny lelkű, kicsi lány rózsaszín szobájába! Aki ma 7 éves, és nagyon szerettet volna a születésnapjára egy mackót! Aki már "nagy" lánynak érzi magát, pedig bizony még nem az! Aki ügyesen veszi az akadályokat, az elsősök "rögös" útján! Aki tegnap este úgy aludt el, hogy : "Anya! Ha teljesül a kívánságom, és sikerül varrnod nekem egy macikát, akkor az már egy nagylány macija lesz ám!"
Gondolom, sejtitek kinek is varrtam ezt a mackót! Emesém 7 évvel ezelőtt 20.45-kor csodálkozott rá először a nagy világra...

Szóval egy olyan maciba kellett gondolkodnom, aki fincsi puha, és szeretgetni való, de egy igazi lányszoba fésülködő asztalán csücsülve is jól érzi magát!

Hát...ilyen lett! :o)



Kicsit babusgatós, kicsit "nagyos", és nagyon várja, hogy a kis gazdija magához ölelhesse este! :o)

2009. szeptember 21., hétfő

Tököcskés pénztárca

Bár cirógatóan süt a nap, én mégis az Ősz nevében varrtam ezt a csatos, tököcskés pénztárcát.



Igazi gyönyörű, őszi, patchwork anyagból készítettem, flízzel béleltem. Bélésanyagnak natúr molinót használtam! A belsejébe kis csipke díszítést tettem, nőies belsőt adva a kis "apró tartónak"! :o)



A pénztárca különlegessége az oldalt záródó, bronzos csat. Nem volt könnyű, belehelyezni a zárat, elszöszmötöltem vele egy darabig...,de tetszik a végeredmény!



Remélem, hamar megtalálja majd új gazdáját, akinek kedves, "apró hordozója" lehet az őszi hétköznapokon...! :o)




2009. szeptember 20., vasárnap

Falatnyi pralinék

Elkészültek a pici, falatnyi pralinék is a nagyobbacskák után. Szintén filcből készültek, és flízzel tömöttek.
4 db-ot varrtam belőlük, kettő gömb,egy hosszúkás és egy kocka alakú finomság! 100%-ban kalória szegény!!! :O)




Igazán picik lettek, valódi bon-bon méretűek... A gömb alakúak 3 cm átmérőjűek, a hosszúkás 2cm széles és 4cm hosszú, a kocka alakú élei pedig 2,5cm-esek.

A különlegességük, hogy apró gyöngyház gyöngyökkel díszítettem őket, így nagyon elegáns külsőt kaptak!



A papír dobozkával együtt, egy kis szettben vásárolhatod meg őket. A doboz külseje színben tökéletesen harmonizál a pralinék gyöngy díszeivel. A doboz belsejét organza szalaggal béleltem, és a doboz átkötését is ez a szalag szolgálja.




Csini kis ajándék, ugye? :o)



2009. szeptember 19., szombat

Őszi napokra...

Az őszi napok hűvösségét hivatott finom, puha melegséggel feldobni ez a filcből készült kitűző. Szívemnek nagyon kedves színekből...tagadhatatlanul őszt idéző!
Nekem mindenképpen a "vidám ősz" jut róla eszembe! Ha lucskos, esős napra ébredsz, csak feltűzöd a kabátodra, vagy akár a táskádra, és máris jól indul a napod! :o)



Teljes egészében kézi öltésekkel varrtam! A tököcskét pici flizzel tömtem, így domború hatást értem el. Az apró virágok közepét gyöngyökkel díszítettem. Kitűző alapot öltöttem rá. Átmérője 9 cm.




Még pár őszi darab van a tarsolyomban...a fentivel együtt ők is hamarosan a Meskán! :o)



2009. szeptember 18., péntek

Újabb ajándékom ért célba...

...így Nektek is megmutathatom azt a kis apróságot, amit Baboo születésnapjára készítettem! Nönével szövetkezve, (remélem, sikerül) finom, meleg,őszi hangulatot teremteni a tököcskékkel és a kosárkával, Baboo otthonában! :o)
Gondoltam, én is meglepem valamivel ezen a jeles napon! Így belecsempésztem a csomagba egy kisebb csomagocskát, ami egy pirinyó tortácskát rejtett! Ezzel köszöntve Őt a születésnapján! :o)




Drága Baboo!

Isten éltessen nagyon sokáig! Szívből kívánom, hogy legyen nagyon boldog életed!!! :o)


2009. szeptember 17., csütörtök

Ajándékba készült...

...az én drága-drága Edige barátnőmnek, aki tegnap ünnepelte a névnapját! Sokat gondolkodtam, mivel is lepjem meg. Hímezni csodálatosan hímez, varrni nem különben!
Ezért esett a választásom egy más jellegű kézimunkára, ami a horgolás! Kicsit bátortalanul álltam neki, hiszen még én is csak a "szárnybontogatásnál" járok a horgolás terén. Egy sál-kendőre esett a választásom, amit remélem, örömmel visel majd az őszi, téli napokon!
Kiválasztottam a színeket, megjegyzem nem véletlenül, hiszen tudtam, hogy Edit kedveli a barnát és a rózsaszínt is. Ezekből a színekből készítettem neki, - ha jól emlékszem, tavaly karácsonyra - egy kord táskát.
Így az összhang garantált! :o)

...még csomagolás előtt egy gyors fotó, a virágos kitűzővel...





Drága Edit!
Használd olyan örömmel ezt a kis horgolmányt, amilyen örömmel én készítettem Neked! :o)


2009. szeptember 16., szerda

Pralinék...

Sok szeretettel ajánlom Nektek, ezeket az ínycsiklandozó pralinékat ajándékként, születésnapra, névnapra! :o) ...de nagyon kedves dekoráció lehet konyhába, étkezőasztalra egyaránt!

Akkor meg is ragadnám az alkalmat és felköszönteném ezzel a képecskével (is), az én drága-drága, Edit barátnőmet! Nagyon sok boldogságot kívánok Neked, drága Edige!!! :o)



A kis praliék filcből készültek, és filcet használtam a díszítéshez is. Bízom benne, hogy tetszik Nektek, hiszen jönnek folyamatosan még...még...még!!! :o)



2009. szeptember 10., csütörtök

A Tilda mámor folytatódik...

Az őszi dekoráció részeként varrtam ma ezt az édes boszit! :o) Ancsi egyszerűen Boszórinak nevezte el! :o) Az első..és máris nagy kedvenc!

Jóságos boszi révén, nincsen bibircsókja, és egyenlőre seprű híján maradt! Viszont van "boszis" szoknyája, meglepően csinike blúza, és csíkos nacija. A boszorkány kalapja és a csizmája fekete filcből készült.



Kissé kócos raffia hajába, néha belekap a szél...de Boszóri azért kellemesen napozgat az őszi napsütésben... :o)



Remélem, még sokáig lesz rá módja, és hosszú, napsütéses őszünk lesz! :o)


2009. szeptember 9., szerda

Tilda mámor...

A sok táska után, most figurákat készítettem! Újra feléledt bennem a Tilda figurák szeretete. Annyira tetszenek! :o) A maguk bumfordi valójában szépek!

A tündérek mellett nagy kedvenceim a nyuszikák, amiket már többször is elkészítettem. Kicsit változtattam a ruhákon, kicsit nyárutót idéző rucikba öltözött Nyuszi mama és a csemetéje! :o)



A kutyus kérdően néz a nagy világra... Nevet még nem kapott! Lehet, hogy azért néz ránk kérdéssel a pofiján? :o)
Segítetek nevet találni neki?




Végül, de nem utolsó sorban, bemutatom Nektek "Bajuszkát", a cica lányt! :o) Kicsit markáns bajuszt kapott, finomítani sem ártana a vonásain...Bár, lehet hogy mégsem! :o) Ő, Bajuszka, az én cicám,ilyen pofival is! :O)



További szép délutánt kívánok Nektek! Várom az ötleteiteket, hogy is hívjam a kutyuskát? :o)


2009. szeptember 8., kedd

Van kettő percetek? :o)

Kedves Olvasóim!

Pár bejegyzéssel ezelőtt már szóltam róla, most viszont konkréttá vált a dolog! Szeretnélek nagy szeretettel meghívni Benneteket a Meska nyitó oldalára,ahol a mai naptól, egy rövidke, bemutatkozó interjút olvashattok rólam! :o)

Ha felkeltettem az érdeklődésedet, és éppen van egy kávészüneted, akkor látogass el a fent említett oldalra, és nézz körül a boltocskámba is! :o)

...és még egy apróság...Ha kíváncsi vagy, hogyan lehet nagyon rövid idő alatt, kevés anyagfelhasználással könnyedén elkészíteni egy apró ajándékot, vagy a saját magad örömére, szeretnél egy kedves és hasznos tároló tokocskát az ollóid számára, akkor egy tutorial formájában megmutatom Neked! :o)

Szívből örülök minden kedves Látogatónak, nézelődőnek! Remélem, sikerül eltöltened nálam pár kellemes percet!


2009. szeptember 7., hétfő

Édes kis pöttyöske...

Itt az Ősz!
Szeretném, ha a táskáimban is visszaköszönne ez a évszak az összes szépségével együtt!

Az őszi kollekció első darabját szeretném bemutatni! :O) A fazon a régi...a színek változtak!




A táska elejére, egy világosabb árnyalatú pöttyös virágot varrtam, barnás organzával és egy festett gombbal díszítettem.

Több darab és más fazonok is tervezés és készítés alatt, hamarosan mutatom őket! :o)





2009. szeptember 4., péntek

Romantikáztam....

Egy kedves megrendelőmnek nagyon megtetszett a "Tearószás romantika" táskám! Viszont nem kedveli a mágnes záras megoldást, így varrtam egy zippzáras változatot! :o)



Imádom ezt a fazont és anyagot! :o) Egyszerre romantikus, nőies, elegáns! Öröm volt vele dolgozni...



Nagyon szépen köszönöm Zitkának a bizalmat, a megrendelést! Szívből kívánom, hogy viseld egészséggel, boldogan! :o)



2009. szeptember 2., szerda

"Itt van az ősz, itt van újra....

"Itt van az ősz, itt van újra,
S szép, mint mindig, énnekem.
Tudja isten, hogy mi okból
Szeretem? de szeretem."


Elérkezett a szeptember, elkezdődött az iskola, hűvösebbek a reggelek...hamarosan itt az ősz! Bár napközben még meleg van, de valljuk csak be, hogy reggel már elkel egy könnyű kis kardigán.

A fenti őszi érzések késztettek arra, hogy elővegyem, a szívemnek nagyon kedves őszi színeket! :o)

Őszi dekorációként készítettem ezeket a különböző színű, filc tököket.
Díszítheted vele otthonod, kellemes puhaságuk révén, őszi melegséget teremtve vele! Kosárba, asztaldíszként, vagy "csak úgy", bárhol otthonodban, nagyon jól mutat! :o)

Szerintetek is?




Készült egy nagy kupaccal! Pici, nagyobb és még nagyobb...! :o)

Napsütéses, szép őszi napot kívánok Neked, kedves olvasóm!


2009. szeptember 1., kedd

Első nap az iskolában...!

Eljött a mai reggel is! A maga várakozásával, készülődésével, izgalmával és pinyergésével együtt!

Az indulás előtt percek...



Becsengetés után, könnyes szemmel hagytam Mesit az iskolapadban. Én az autóig bírtam, aztán fogyott pár papírzsepi nekem is...El nem tudom mondani milyen lassan telt el a mai nap! Nem akart fél négy lenni... Bizakodva, de mégis görcsbe rándult gyomorral mentem érte délután, aztán ahogy megláttam a mosolygós kis arcot, elmúlt belőlem minden izgalom! :o)
Jól érezte magát az első napon, ez nagy megkönnyebbülés! Tele élményekkel és véget nem érő mesével telt az este! Remélem, a holnapi nap sem lesz másként! :o)

Két hét múlva jön az első ovis nap, Ancsinak! :o) Nagyon szeretném, ha Ő is hasonlóan kedves élményekkel térne haza! :O)) Az indulás előtti pillanatokhoz pedig akkor is elő lesz készítve a fotómasina...


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails