2009. október 31., szombat

Ancsi sünikéje, aki hosszú útra indul...

A tegnapi napot koszorúk készítésével töltöttem. Mint minden évben idén is saját kezűleg készítettem Mindenszentekre a koszorúkat. Ez már hagyomány nálunk...
Tegnap is így történt...Kipakoltam a konyhába az alapanyagokat, terméseket, köztük sokat a Lányokkal együtt gyűjtöttünk. Gyújtottam egy mécsest, és csendben készültek a koszorúk sorban.
Természetesen nem sokáig voltam egyedül, hiszen két kis csemetém hamar csatlakozott hozzám. Eddig csak Mesi készített aprócska emlékeket, rajzokat a Dédiknek, idén először Ancsi is leült közénk és rajzolgatott. A kis alkotásokat minden évben el szoktuk vinni magunkkal, és egy kaviccsal odatesszük a sírokra a mécsesek és koszorúk mellé. Közben a Dédik a felhők fölött figyelnek bennünket...és boldogan mosolyognak ránk!

Miközben Mesi már nekem segítkezett, Ancsi ezt a szépséges sünikét rajzolta,(a süni hátának színezésénél segítettem egy picit) aki hosszú útra indul, és ezentúl a Dédire vigyáz!





2009. október 29., csütörtök

Country karácsony...

A country stílus kedvelőinek készítettem ezeket az egyszerű, jellegzetes szín világú, és kiegészítőiben is e stílust tükröző szíveket, koszorúkat!
Különböző kockás, és csíkos anyagokat használtam, fa gombokat és natúr rafiát.

Készültek lógatható szív díszek...



...Készült egy szőlő vesszőből font koszorú, amire kisebb szíveket erősítettem...



...és végül, de nem utolsó sorban egy "csupa-szív koszorú"! :o)

Fém karikára erősítettem a 16db. szívet. Kisebbek-nagyobbak, kockásak, csíkosak.
Véletlenszerűen helyeztem el őket a karikán, egymás mellett, felett, alatt, koszorút formázva.
Pár darab fa gombot és rafia díszítést is kapott. Tavaly karácsonyra is készítettem egy hasonló darabot, és idén sem maradhatott el! :O)



Ez még csak az ízelítő volt...hamarosan jövök még díszekkel, édes-mézesekkel, hóemberekkel, rénszarvasokkal, és még sok minden mással,....úgyhogy érdemes benézni! :o))


2009. október 28., szerda

Csodaszép csipkék...

Csomagom érkezett még tegnap, de csak ma tudtam odaérni a postára! Sejtésem volt, hogy mit is kapok, hiszen Abile, volt olyan drága és küldött nekem ezekből a gyönyörű csipkékből! ...de amikor kibontottam a csomit, és megláttam ezeket a meseszép csipkéket...percekig csak nézegettem és simogattam őket!

Ugye, milyen szépek?!



Nagyon köszönöm, Anikó, hogy gondoltál Rám! :o)


2009. október 27., kedd

Csillogás....

Nem árulok el titkot, hogy a karácsonyi készülődés elkezdődött nálam! :o) Kaptam egy felkérést egy karácsonyi kézműves vásárra, Pécsett! December 6-án az Égervölgyben, igazi családi napra készülnek a szervezők! Ott lesz a Télapó is...de addig még pihenhet egy picit! A részletekről időben értesítelek majd Benneteket! :o)

Ennek a bejegyzésnek az apropója viszont az, hogy megmutassam, mivel is töltöttem az elmúlt estéket...Szerettem volna olyan karácsonyi díszekből álló kollekciót összeállítani, ami nagyon elegáns, nagyon igényes, aprólékosan kidolgozott...

Puha gyapjú filcet használtam alapnak. A díszek minden öltése kézzel készült. Frízzel tömtem, így nagyon szép térbeli hatást értem el.

Díszítésként fehér fonallal hímeztem, csipkével díszítettem, fehér gyöngyház gyöngyöt és áttetsző masni gyöngyöket varrtam rá! Nagyon sokat...
Gyöngyörűen csillognak rajtuk! :o)

Mutatom a képeket...

Az első darab készítésekor a habkarika jutott eszemebe a karácsonyi finomságok közül! A gyöngyök pedig a kis cukorkristályok, amik megcsillanak a habkarikán...



A második volt a sorban a hinta-lovacska. A Lányok "paci-imádata" is szempont volt, hogy készüljön egy ilyen forma, de a nosztalgikus karácsony-érzés miatt sem hagyhattam ki!



Az elmaradhatatlan angyalka...kontyba fogott fürtökkel! Az Ő ruhájához kellett egy csipetnyi csipke...




...egy fenyő, egy harang és egy szív...



A teljes kollekciót...darabonkét és együtt is megvásárolhatod decemberben, az Égervölgyben, de ha addig nem tudsz várni a Meskán is a Tiéd lehet! :o)



Bízom benne, hogy elnyeri a tetszéseteket! :o)

Szép napot!


2009. október 24., szombat

Mesi szívecskéje

Az elmúlt estéket karácsonyi díszek készítésével töltöttem...filcből, de ezekről majd később!

Rajzolgattam a mintákat, szabogattam a formákat, fonalak...gyöngyök elő! Gyújtottunk egy fincsi mécsest, és talán ez a karácsonyi készülődős hangulat ragadta magával Mesit is! Nagyon nézegette mit is varrogatok, és szerette volna kipróbálni.
Kivágtunk egy barna szivecskét filcből, és kezébe adtam a tűt. Megmutattam az öltéseket és minden elfogultság nélkül mondhatom, hogy nagyon könnyedén boldogult vele! :o)

Szerintem elsőre nagyon szép lett...idővel pedig az öltések is biztosabbak, egyenletesebbek lesznek majd! Nagyon büszke a kis munkájára! Én pedig Rá vagyok büszke! :o)



...különben is megmutattam volna Nektek, de ez most az Ő kifejezett kérése volt, hogy mutassuk meg a Néniknek, milyen szép mézeskalács-díszecskét varrt a karácsonyfánkra! :o)

2009. október 23., péntek

Karácsonyi girlandok....

Advent idejére, karácsonyfára, vagy akár ajtó díszként, koszorúra tekerve is kedves, szép dísze lehet az Ünnepnek!

Eddig egy 1,5 és egy 2 méteres darab készült belőle, de lesz folytatás! :o)

... akkor jöjjenek a képek...

A rövidebb, "csinisebb" anyagból készült... (csinisebb = csinos lásd:Ancsi szótár!) :o)



A hosszabb pedig csíkos és pöttyös, minta fincsi cukorkák lennének felfűzve egymás után! :o)




Hamarosan még több, apró "karácsonyi szépséget" hozok Nektek...! :o)

2009. október 22., csütörtök

Pöttyös szárnyú angyalkák

Az elegancia jegyében, némi játékossággal fűszerezve készültek ezek az édes kis angyalkák!

Karácsonyfa dísznek, ajtó illetve ablak dísznek gondoltam, de akár ajándék-kísérőnek is nagyszerű! :o) Teheted bárhova az otthonodban, kedves mosolyukkal, nyugodtságot, meghitt hangulatot varázsolnak, Advent és Karácsony idején!



A három angyalka egyforma, de mégis különböző! Harang alakú ruhát viselnek, alul csipke szegéllyel. Szatén szalag, csipke masni és gyöngyház gyöngyök díszítik a ruhácskákat!

Csipkécske, a kis különc...a leges-legjobb értelemben! :o)




Az iker-testvérkék közül, pedig csak az egyik volt olyan bátor, hogy egyedül fotózkodjon! A húgocskája megsúgta, hogy a Karácsonyfán már bátrabb lesz...! :o)




Szárnyuk pöttyös, anyaguk árnyalatban különböző...Arcuk rajzolt, hajuk barna és beige osztott szálú fonalból készült.



Hamarosan eljön az Ő idejük, és szeretetet szónak szét, amerre csak repülnek! :o)
Vajon merre indulnak? Kinek az otthonát díszítsék?

Részletek a Meskán! :o)


2009. október 21., szerda

Karácsonyi ajándék tölcsérek

Elkezdtem készülődni a karácsonyra! Többféle stílusban szeretnék idén karácsonyi dekorációkat, ajándékokat készíteni! Elsősorban elegáns, ünnepi kiegészítőket, ajándékokat láthattok majd a boltom polcain, de nem maradnak el a játékosabb díszek és a country stílusú dekorációk sem! :o)

Az első darabok az elegancia jegyében...



Törtfehér alapon, arany fenyőágas és magyalleveles patchwork anyagból készült a tölcsérkék külső anyaga. Bélése törtfehér vászon, fríz merevítéssel.

A tölcsér felső széléhez széles csipkét varrtam, amire pici áttetszően csillogó masni gyöngyöket öltöttem.
Óarany szatén szalaggal függeszthető fel.




Szeretettel ajánlom Neked ezeket a kis ajándék tölcséreket adventi, karácsonyi dekorációnak, de apró ajándékok elegáns csomagolása is lehet!

Megpakolhatod finom pralinékkal, szaloncukrokkal, örömet szerezve családodnak, és saját magadnak is! :o)





2009. október 20., kedd

Romantikus táska-szett

Egy nagyon kedves, régi megrendelőm keresett meg pár hete. Annyira meg volt elégedve az Illatozó orgonák táskámmal, hogy szeretett volna, egy másikat, amin nem lila, hanem rózsaszín virágok "nyílnak"!



A nagyság, a zippzár az adott volt, külön kérésre a belső zsebek mellett, osztott lett a táska belseje. :o)



A romantikus táskának elmaradhatatlan része a csipke. Fém kis rózsa gombot öltöttem szatén szalagra, a zippzár könnyebb elhúzásához...




...és mivel, elcsúsztam a megrendelésekkel, egy neszeszerrel köszöntem meg a bizalmat és a türelmet! :o)



2009. október 16., péntek

Eljött (a) Kikelet! :o)

....sajnos nem, mert nagyon fáztam reggel! ...de mégis, hiszen elkészültem a Tavasz tündérkével is, akit Kikelet tündérnek neveztem el! Igaz, Ő még rendes évi szabadságát tölti, - Zúzmara van szolgálatban - de azért megszakította pihenését egy-két fotó kedvéért! :o)

Kikelet zöld-sárga színekbe öltözött, a természet újra ébredését és virág pompát hozott magával.



Nadrágja halványzöld, nagyon finoman, fehér virágmintás, szoknyája és cipőcskéje halvány sárga. Szoknyája picit rövidebb, mint a többi tündéré, aljára keskeny organza fodrot varrtam, és telis-teli szórtam aprócska virágokkal. A virágokat egy gyöngyház gyönggyel rögzítettem, ami szintén sárga-zöld színű, véletlenszerűen, szolidan színesítve ezzel a szoknyácskát.



Zöld blézerét kis organza virág díszíti, és "virág-övet" kötött a derekára! :o)
Szárnyacskájára is virágot szórt, és szeretett volna Ő is hímzett virágot, két oldalra...itt besegítettem neki egy kicsit... :o)



Arca egyszerűen hímzett, haja hosszú, négy színből árnyalt. Néhol előbújik belőle egy-két zöld tincs... Koszorúja is virágból kötött, illetve öltött, itt is visszaköszönnek az aprócska gyöngyök.

...Így látszik a koszorúm? :o)



Kiegészítőként egy karkötőt "dobott" magára, felkapott egy kis kosárkát, és mielőtt lefotóztam, gyorsan teleszedte ici-pici bimbókkal és bogyócskákkal. Kitt-katt,kész vannak a fotók...még egy kis pihi nálam és hétfőn utazik is a többi testvérkéjével együtt Vikihez, új otthonába, ahol nem csak Viki és kislánya, de az Ősz tündér, Gesztenyécske is várja! :o)


Szeretném itt is megköszönni, Viki a kedves felkérést! Nagyon élveztem a tündérkék készítésének minden percét! Kihívásnak is éreztem,...igyekeztem megtalálni azokat a karaktereket, amiket szerettél volna. Remélem, ez sikerült, és kézközelben is elnyerik majd a tetszésedet! :o)




2009. október 12., hétfő

Virág szirom, a Nyár tündére

Elkészültem a nyári évszak tündérével, Ő Virágszirom tündér! Igaz, hogy elég hűvös van ma, az eső is esik, de remélem, ha megismeritek Virág szirmot, nektek is vidámság, és a nyár finom meleg napsugaras napjai jutnak majd eszetekbe...

Kedves megrendelőm kérésére csupa-csupa rózsaszínbe öltözött!:o) Az évszaknak megfelelően nyári ruhában. Könnyű kis felsőhöz, halvány rózsaszín szoknyácskát, és vékony nacit vett fel.



Cipőjét rózsaszín gyöngyöcskék díszítik, szoknyája aljára, rávarrható virágokat öltöttem.



Blúzocskájára papír virágot tűzött és "rózsa-szalagból" kötött masnit.
Szalmakalap védi a melegtől...Haja hosszú, és lazán feltűzött, így kényelmes a kalap alatt. :O)
Kiegészítőként egy gyöngysort választott, amit tökéletesen illik a rucijához.




Szárnyára rózsákat hímeztem és a szárny szélére "rózsa-szalagot" varrtam, ami visszaköszön a ruháján is.




...és hogy teljes legyen az összkép, egy Virágszirom tündérhez hozzátartozik egy öntözőkanna is...! :o)




Az előbb megsúgta, hogy igyekezzek a fotókkal, mert repülnie is kell a tündér-rétre, hogy meglocsolhassa kedvenc virágait...! :o)





Egy szép nap....

...amit egy börzén töltöttünk, Anikóval! Nagyon jól éreztem magam! :o) Jókat beszélgettünk, nevetgéltünk és közben kis portékáimat is sokat dícsérték, ami nagyon jól esett..ugyan a nagy készelt-apadás elmaradt, de azért az élmény és a találkozás Anikóval kárpótolt mindenért! :o)

Egy apróságot, egy őszi filc kitűzőt készítettem ajándékul Anikónak, amit elfelejtettem lefotózni a nagy készülődés közepette, de Abile kuckójában megnézhetitek, ha van kedvetek! :o)
Én is kaptam ám egy szépséget! Egy tüneményes kis szütyőt,benne mesés fonalakat, amiket Anikó festett, és ilyen fonalakkal hímzett keresztszemes kép díszíti a szatyorkát is! Gyönyörű!



Nagyon szépen köszönöm, drága Abile!!! :o)



2009. október 7., szerda

Tél tündér...

Elkészült a fagyos, hideg évszak, a Tél tündére! Aki cseppet sem egy jeges szépség, sőt inkább melegséget sugároz ebben a zord évszakban. Hogy személyesebben mesélhessek Róla, bemutatom Nektek Zúzmara tündért! :o)



Mint azt előző bejegyzésemben már említettem, megrendelésre készült egy angyalokat gyűjtő hölgy számára. A Tél tündérrel kapcsolatban egy kívánsága volt csak, kötött pulcsit és sapit viseljen. Új kihívás révén, Ő készült el először, hiszen kötött rucija még egyik tündérkémnek sem volt! :o)

Zúzmara is 44cm magas, mint a többiek, de szerintem nagyon más...lehet, hogy a ruhája teszi, vagy a fehér és jeges kék színösszeállítás, de már félkészen is egyéniségnek éreztem! :o)




Nadrágja és cipője "fáradt" kék alapon szinte jégvirágos mintájú. Cipőcskéjét apró gyöngyház gyöngyök díszítik. Ezek a gyöngyök többször visszaköszönnek a ruháján, a jég csillogására gondolván.
Szoknyája dupla anyagból készült, az alsó fehér, fényes szatén, felette pedig organza, amit szegélyként egy gyönyörű hímzés díszít.




Pulcsijára és sapkájára pici organza virágot öltöttem, gyöngyökkel a közepén. Keskeny,csipke övvel hangsúlyoztam karcsúságát.
Szárnya is más lett...szinte csipke díszítést kapott, hópehely hímzéssel, és itt is gyönyöcskékkel.




Arca egyszerű, hímzett. Haja hosszú, törtfehér és jégkék színű, osztott fonalból, szálanként öltögettem a fejére.



Kezében csillogó "jég virágokat" tart, csipkével csokorba kötve.



Hogy tetszik? ...nekem nagyon! :o)

Remélem, a kedves megrendelőmnek is közel kerül a szívéhez...!


Hamarosan bemutatkoznak a tündér-testvérkék is! :o)

Szép napot Nektek!



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails