2009. december 30., szerda

Boldog Új Évet Kívánok! :o)Szívből kívánok minden kedves Blogbarátnőmnek, Alkotó társamnak, kedves olvasóimnak, nagyon boldog Újévet, 2010-re!
Legyetek vidámak, őrizzétek meg alkotó kedvetek, és boldogan töltsetek minden percet az Új évben! :o)2009. december 29., kedd

Új varrógépem....

Az én új varrógépem igazán csodás! Fehér, mint általában a többi varrógép, igaz egyetlen alkatrésze sem fém, de ez ebben az esetben cseppet sem hátrány! :o) Gyönyörűek a virágmintái, bár nem az anyagra öltve, hanem a külsejét díszítve...
Összesen 4cm hosszú, és 2cm magas Miniatűr Reutter Porcelán! :o)
Az ollótartó is a kis kollekció része, tartókával együtt 2cm.
...a 13 féle cérna orsón, igazi varrócérnák vannak feltekerve...Az én drága Páromtól kaptam ajándékba! Ugye milyen figyelmes? :o) Nagyon-nagyon boldog vagyok! :o))

2009. december 27., vasárnap

Ajándékok...

Remélem, Nektek is szeretetben, békésen teltek az Ünnepek. Nem árulok el titkot, ha azt mondom, nekem a Karácsony a kedvenc ünnepem!
Sokat készülünk rá a lányokkal, díszítgetjük a lakást, sütiket sütünk, habcsókot, mézikéket,- abban már ők is tudnak segíteni - számoljuk a napokat mikor jön el a Szent este! Idén is így történt...
Már együtt díszítjük a fát, abban is segítenek. A "titkot" még őrizzük, bár Mesiben már felesek az érzések. Beszélgettünk esténként, válaszoltunk a kérdéseire, elfogadta a válaszainkat, de kételyek azért maradtak benne. Azt viszont megígérte, hogy a titkot őrizzük Ancsi előtt!
Összefoglalva...gyönyörű volt ez a pár nap! :o)

Szeretném megmutatni,- amit eddig nem tehettem, hiszen Anyukám olvassa a blogomat, hogy, mit készítettem neki idén Karácsonyra!

Ő, imád kötni! Gyönyörű pulcsikat kötött már a lányoknak, de talán nem sértődik meg ha leírom, hogy csak akkor üzi e hobbyt, ha igazán ráhangolódik, főleg télen...
A kötőtűinek pedig nem volt eddig állandó helye. Innen jött az ötlet, hogy varrok egy kötőtű-tartót!
...megraktam sok-sok méretű kötőtűvel, segédtűkkel!
Nagyon-nagyon örült neki!!! :o) ...és ez olyan, de olyan jó érzés!!!...kinyitva...két sorban tettem rá zsebeket, hogy minél több beleférjen! :o)
Drága jó Nagypapámnak pedig ezt a papucskát horgoltam! Arra gondolva, hogy tévé nézésnél folyton fázik szegénykém, így talán a lábainak jól esik majd a puha melegség...!

2009. december 23., szerda

Karácsonyra várva...

Ágyamban fekszem,
nem jön az álom,
mert izgatottan,
az Ünnepet várom.

Két angyal lebben,
hófehér szárnyon,
halkan suttogja:
- Itt a Karácsony!

Szunyadj, hát szépen,
két szemed hunyd le!
Holnap fenyő vár,
majd feldíszítve!

...Már elaludtam,
s álmomba látom:
ünnepi díszben,
itt a Karácsony!

(Mentovics Éva)

Ezt a kedves versikét fogom ma este olvasni a Lánykáimnak lefekvés előtt! :o)(Patchwork-and-Quilting.com oldalán találtam ezt a mesés fotót!)


Nagyon boldog, békés, meghitt Ünnepeket kívánok minden kedves Blogbarátnőmnek, és minden kedves Olvasómnak! :o)2009. december 21., hétfő

Édes mézesek...

Minden évben sütök mézeskalácsot, több adagot is! Ötödik éve viszem az oviba, a gyerekeknek! Itthonra is készült már egy jókora adag, és most úgy gondoltam az Óvó néniknek is mézeseket ajándékozunk!
Picit különlegesebb formát szerettem volna, keresgéltem is sokat, így akadtam rá Mammka blogján erre a meseszép tálka formára mézeskalácsból.
Megpróbáltam...és egész szépek lettek! :o) Persze, gyakorlat teszi a mestert, de nekem tetszenek, és remélem a mi drága-drága Óvó néniink is örülnek majd!

Ezekből a kosarakból négyet sütöttem! (egyet nekünk is)...és jöjjenek a "belevalók"! :o)
...a becsomizott édes-mézes tálacskák várják a holnap reggeli indulást!Drága Mammka! Ezer köszönet Neked az ötletért!!! :o)

Nagyon bízom benne, hogy az ígért ónos eső ellenére, éppségben odaérünk velük az oviba!

Vigyázzatok Ti is Magatokra! :o)2009. december 19., szombat

Karácsonyi ajándékok...Edigének!

Már tényleg csak pár nap választ el bennünket a Karácsonytól! Nagy öröm számomra, hogy Edigéhez is odaért rendben az ajándékom, így Nektek is megmutatom mit készítettem az én drága Barátnőmnek, akit már három éve ismerhetek, és ez idő alatt gazdagabb lettem szívemben-lelkemben Őáltala!
Sajnos még nem adatott meg nekünk, hogy személyesen találkozhassunk! ...de egyszer összehozzuk az tuti, és mindent bepótolunk!:o)

Addig is valami olyan ajándékkal szerettem volna meglepni, ami picit különleges és még hasonlót sem ajándékoztam Neki soha! Így esett a választásom egy horgolt nyakláncra, amit gyöngyökkel díszítettem. Három féle fonalból horgoltam. A barna szín volt az irányadó, a természetesség jegyében, az okker és a zöldes árnyalatok mellett.
Miután elkészült a nyaklánc, gondoltam kellene egy dobozka, amiben kényelmesen, és biztonságosan utazhatna, egészen Edige otthonáig. Papírmasé dobozt választottam erre a nemes feladatra, amit barna és beige akrillal festettem le. Belsejét barna filccel béleltem, díszítésként pedig egy kis natúr csipkét kapott!Egy édes kis angyalka pedig ígéretet tett nekem, hogy vigyáz a csomagocskára, és Edigére is! :o)
Boldog, békés, meghitt Ünnepet kívánok, kedves Edit!


2009. december 17., csütörtök

Karácsonyi ajándékok...Nönének!!! :o)

Kopogtat a karácsony! Az utolsó hajrák egyikében készítettem Nönének, ezeket az ajándékokat!
Sokat gondolkodtam, mivel is szerezhetnék örömet neki. Aztán eszembe jutott, bejegyzéseit olvasgatva, hogy mennyire szép ülőgarnitúra uralja a nappalit Nöné otthonában. Így jött az elhatározás, hogy varrok egy Dália-mintájú párnát, az ülőalkalmatosság színeivel harmóniában!

Úgy örülök, drága Nöné, hogy tetszik, és szívesen befogadtad otthonodba a párnit! :o) Nekem megsúgta mielőtt csomiztam, hogy finom puha marad, és mikor villámkezeiddel kötöd a csodákat, Hozzád bújik majd! :o)
...a szirmok...
...hogy valami igazán karácsonyi is legyen a csomagban, készült egy álló angyalka is, aki nagy szeretettel kíván meghitt, boldog Ünnepet!
Drága Gyöngyi!

Engedd meg, hogy mégegyszer nagyon boldog, békés Karácsonyt kívánjak Neked és kedves Családodnak!2009. december 14., hétfő

Fehérke

Egy újabb megrendelésem készült el ma! Még mindig az Égervölgyi Kézműves Vásárra kanyarodom vissza, ha csak pár gondolat erejéig is! Megismertem egy csodálatos ékszereket készítő hölgyet, Seherezadét, akinek nagyon megtetszettek a rénszarvasaim. Kézbe fogta, nézegedte őket, és megkért, hogy készítsek a szarvasok szabásmintája alapján egy lovacskát.

Nagyon örültem a felkérésnek, hiszen ez egy újabb kihívást jelent, és abból sohasem elég! :o)

Szín és anyagmintát egyeztettünk - drót postán - és végül egy nagyon szolid hófehér alapon csillagszóró mintás patchwork vászonból és sima fehér pamutvászonból szabtam kis a lovacskát. Mint már írtam, Tilda szabásminta alapján dolgoztam, fa gombokkal erősítettem a lábakat a testhez. Fa gyöngyökből készült a szeme, és tört fehér pihe-puha fonalból a sörénye és farka. A fonalat szálankét szétválasztottam, így kaptam a hullámos paci-fürtöket! :o)
Mesi, - találóan - Fehérkének nevezte el, és picit meg is dajkálgatták Ancsival együtt mielőtt csomagoltam, hogy az útra is vigyen magával egy kis szeretet! :o) Aztán, ha odaér új kis gazdájához, biztosan kap sok-sok törödést, simizést, babusgatást...és talán ad is! :o)

2009. december 13., vasárnap

Csomagom érkezett...

Elég viszontagságos útja volt a csomagocskának, - ajánlva, elsőbbségi feladással is napokba telt, míg kézhez kaptam, sőt a posta állítása szerint át is vette helyettem valaki! - végül is, hosszas kerestetés után, előkerült, nem vette át senki, hanem azon nyomban én! :o)

A Nina által szervezett SWAP 3. Karácsonyi játékban Julcsi volt az angyalkám! Nézzétek csak, milyen szépségeket kaptam! :o)Gyöngyörű a hímzés, nagyon aprólékos...és azok a gyöngyöcskék! Nagyon tetszik! :o)
Sok fajta anyag is volt a csomagban, mesés karácsonyiak, és az "elmaradhatatlan" narancs színű! A hópehely gombocskák is nagyon mutatósak! Biztosan többször látogatott el hozzám Julcsi, hiszen igazán eltalálta a színvilágot, a gyöngyöcskéket, egyszóval sikerült nagy örömet szereznie, amit, ezúton is nagyon-nagyon köszönök! :o)

Szeretnék köszönetet mondani Ninának is, a precíz szervezésért, a játék szuper lebonyolításáért! :o)

Már csak azért izgulok, hogy az én csomagocskám is célba érjen az Ünnepek előtt! Többet nem árulhatok el, talán csak annyit, hogy nem a szomszédba küldtem! :o)2009. december 11., péntek

Csak úgy...

...írom, ezt a pár sort, mert már nagyon rég írtam, és hiányzik! :o)
...csak úgy, mert, két ablakpucolás között megálltam egy kávéra, és leültem egy picit...
...csak úgy, mert jól esik pihenni, és az írás pihentet...

Képeket most még nem tudok mutatni, mert olyan munkák vannak készülőben, amik még nem publikusak. Van egy-két megrendelésem is...amiket hamarosan befejezek!
Hogy mégis mutassak valamit! Remélem, drága Abile nem haragszol meg, ha kölcsönvettem egy fotódat! :o) Készítettem Anikónak egy gyapjú filcből, csipetnyi csipkéből és szépségeg Swarowski kristályokból egy tűpárna-karkotőt, hozzá pici gyűrűvel! Szeritem nagyon csinike lett! :o) Rendkívül nagy öröm számomra, hogy személyesen adhattam át, mert Anikó meglátogatott az Égervölgyi Kézműves vásáron....és még tartozom valamivel! Szeretném köszönni Abilnek ezt a kedves díjat! :o)Ajánlom mindenkinek nagyon sok szeretettel!!! :o)

...megyek folytatom az ablak suvickolást!

Szép hétvégét Nektek!
2009. december 7., hétfő

Szép vasárnap volt! :o)

Nagyon szép vasárnap délután töltöttünk Teca Mama Kisvendéglőjében, a Kézműves vásáron! Gyönyörű, igazi kiránduló helyen van a kis fogadó. Őszintén szólva, először nagyon meglepődtem a helyszínen, hiszen kicsi, eléggé elszigetelt, tulajdonképpen a környékbeliek és a kirándulók betérő vendéglőjének tűnt.
Beköszöntünk, kipakoltunk és pár perc elteltével már érezhető volt a hely varázsa. Nagyon barátságos környezetben, nagyon barátságos, közvetlen házigazdák kedveskedtek nekünk! :o)
Meglepően sok vendég, érdeklődő, vásárló jött el, bekopogtatott a Mikulás is, és nagy-nagy örömömre találkozhattam egy "régi" kedves blogbarátnémmal, - meglátogatott Abile, a gyermekivel - eljött Lidércke - a pici babájával!
Nagyon köszönöm, hogy meglátogattatok!

Találkoztam még sok "ismeretlen ismerőssel", akik a Meskán kínálják portékájukat, és olyan nézelődő is akadt, aki felismerte a tündéreket, angyalkákat, és ezek alapján szólított meg! :o) A kedves szavak, elismerő pillantások, és mosolyok nagyon sokat jelentenek nekem... Köszönöm Mindenkinek, aki megtisztelt jelenlétével!

Több fotót is szerettem volna készíteni, végül is csak egy készült. Ez sem a legjobb minőségben...és az asztal is már túl az első "rohamon"! :o)Én nagyon jól éreztem magam - a kezdeti nehézségek ellenére is! Előjáróban...Békés, boldog, meghitt Ünnepet kívánok minden kedves Olvasómnak, Vásárlómnak! Kézműves barátaimnak pedig szorgos készülődést a közelgő Ünnepekig!!! :o)

2009. december 2., szerda

Kézműves kirakodó vásár!!!

Kedves Blogbarátnőim, kedves Olvasóim!

Szeretnék Nektek egy szuper vasárnapi programot ajánlani! Pécsett Kézműves kirakodóvásár lesz, pontosabban egy nagyon barátságos vendéglő, Teca Mama Vendéglője ad otthont ennek a nagyszerű kezdeményezésnek!

Én is meghívást kaptam, és örömmel elfogadtam! Készülök is már a "nagy napra" jó ideje! Remélem, sokan ellátogatnak majd a környékről, és talán messzebbről is...! :o)

Várok Mindenkit nagy szeretettel!

A hivatalos meghívó, a pontos címmel és dátummal!


Karácsonyra készülve…

Kézműves kirakodóvásár

Teca Mama Kisvendéglőjében Égervölgyben
(Pécs, Darázs dűlő 15/2, Megközelítés: 22, 23, 24-es buszokkal)


2009. december 6-án (vasárnap) 13.00-17.00 óra között


Amiért érdemes kilátogatni:


Virágkötészeti díszek, Festett kavicsok, Babzsák fotelek, Festett üveg, Szalma- és Csuhéj díszek, Üveg és Gyöngyékszerek, Fajátékok, Bábok, Méz, Mézbor, Mézeskalács, Gyertyák, Textil ajándéktárgyak, Babák, Tündérek, Táskák, Kerámia dísztárgyak, Bögrék és még sok más apróság.

Brummogda mackóvarró kuckó várja a gyerekeket és talán a Télapó is betéved! :o)

Minden érdeklődőt, családot szeretettel várnak a szervezők, és természetesen Én is!Swap ajándékom...már úton! :o)

Tegnap reggel postára adtam a Nina által, hírdetett és szervezett Karácsonyi Swap ajándékomat! :o)

Természetesen lefotóztam!...de teljes valójában csak akkor mutathatom, ha odaért a címzetthez! Tehát, teljes a titok! :o)

Kellemes várakozást!


2009. december 1., kedd

Barna romantika..csipetnyi csillogással

Már olyan régen varrtam táskát. Még talán az Ősz elején. Már szinte hiányzott is, egy-egy szép, elegáns darab, amit öröm készíteni! :o)

Miután ezt végiggondoltam, érkezett egy email. Egy nagyon kedves, már-már réginek mondható megrendelőm keresett meg. Szeretne egy alkalmi táskát, olyat, mint a "Barna romantika"! Gondoltam, semmi akadálya! Anyagom még éppen egy táskára való, viszont a műbőr táska fül okozott pici fej törést. Nyers színben nem találtam, csak barnában...de annyira sötét árnyalatban, hogy nem passzolt az anyaghoz. Nagyon komorrá tette. Aztán szóba került a gyöngyökből készült táska fül, drótra fűzve. Kipróbáltam, de nem tartottam túl biztonságosnak, és a rögzítésére sem találtam tetszetős megoldást.
Így a saját anyagából készült fülek mellett döntöttünk.
A díszítésben teljesen szabad kezet kaptam. Ismerve a kedves Hölgy ízlését, - hiszen, már a harmadik táskát varrtam neki - és alkalmi táskára gondolván, picit fel kellett még dobni valamivel.
A kedvenc gyöngyeim között kezdtem el keresgélni. Erre a barnásan-áttetsző, apró masni gyöngyre esett a választásom. Színben is harmonizál a táska anyagával, és nagyon szolid, de mégis gyönyörű a csillogása! :o)
A táska előlapján lévő virág-motívumot tűztem körbe, ezzel is hangsúlyozva az anyag szépségét. Aztán ezeket a virágokat, szirmokat, leveleket gyöngyöztem fel.
Szolidan elegáns, egyedi táska lett!
Nekem nagyon tetszik! :o) Nagyon bízom benne, hogy viselőjének is kedvence lesz! :o)
LinkWithin

Related Posts with Thumbnails