2010. február 25., csütörtök

Nőcisre horgolva....

Elkészült a az előzőekben már darabokban mutatott, horgolt táskám!
Annyira örülök neki! :o) Nagyon tetszik!

Gyönyörű árnyalatú, puha gyapjú fonalból horgoltam. Hétköznapjaink kedvenc darabja lehet!Belseje sárga, apró virágos anyagból készült, osztott belső zsebbel. Zippzárral záródik.
A táska merevítő és a fríz remek tartás adott, a bőr fülek pedig igazi nőcis hatást keltenek.
...hogy még fokozzam az érzést, horgoltam hozzá egy táska fityegőt, amit a "Kulcs a szívedhez" kulcs tartóim alapján készítettem.
Két funkciós apróság, hiszen csak egy mozdulat és praktikus, és egyedi kulcs tartód lesz, vagy táskádnak szépséges dísze.További részletek a Meskán! :o)

Gyönyörű napot nektek! Megyek..várnak a gombolyagok...! :o)


2010. február 24., szerda

Újra itt...

Sziasztok!

Azt hiszem, én is érzem a tavaszt, és a természettel együtt ébredezem! :o)
Sokáig nem írtam...az az igazság, hogy olyan "semmihez sincs kedvem" hangulatom volt, modhatni hosszú ideig. A kedvetlenség mellett, még a Lányok is betegeskedtek, valahogy úgy érzem, sosem lesz vége ennek az orrfújós, köhögős időszaknak...
Betegápolás közepette múlt héten horgolgattam. Egy sapit Emesének, amit még mindig nem fényképeztem le, de ígérem, hgy pótolom! :o)

A napokban pedig a táska horgolás kezdett motoszkálni a fejemben... A gondolatokat tett követte, és íme, itt a majdnem kész!Gyönyörűek a színei...már csak összeállításra, és a belső bélésére vár...

Ez az apróság tegnap este készült. Még igen csak pirinyó, de azért látszik a narancs fonal mesés árnyalata, és az édes kis buborékok is! Egy kis futkosós darabnak szánom a tavasz jegyében...Most elköszönök, de hamarosan jövök a kész táskával...! :o)2010. február 12., péntek

Kölcsön hóember! :o)

Nagyon nagy hó esett nálunk! A Lányok boldogok...bevallom én nem annyira...bár az örömük azért rám is átragadt egy kicsit!
A házunk előtti, parkos részen szaladtunk egyet a hóban, mielőtt felmentünk volna a lakásba. ...és akkor Apa észrevette ezt a hatalmas hóembert! Muszáj volt egy képet készíteni róla...tényleg elképesztő nagyságú! Csak, hogy tudjatok viszonyítani: Mesi 121cm magas, Ancsi pedig 106cm!

A Lányok és az óriás, kölcsön hóember!
Csak úgy eszembe jutott ez a vers...még Mesivel az oviban tanultuk..! :o)

Mentovics Éva: Hópelyhek ringnak

Hópelyhek ringnak,
lengnek a légbe'.
Aprón, fehéren
szállnak a rétre.

Szállnak a rétre,
szállnak a fákra,
rácsodálkoznak
a téli világra

Hófehér pelyhek,
mint puha bársony,
csendben pihennek
a téli tájon.

Szépséges, pihenéssel és alkotással teli hétvégét kívánok Nektek!
2010. február 8., hétfő

Játék...

Drága Nöné, Silerika, Abile és Eli!

Köszönöm Nektek, hogy gondoltatok rám! Azt hiszem, az még hab a tortán, hogy olyan kedves Barátnőktől kaptam ezeket a díjakat, akik nagyon közel állnak a szívemhez!


A játék mellett kötelezettségeim is vannak, a díjakkal kapcsolatban...

Játékszabályok:

1. Meg kell köszönnöm a díjat annak, aki gondolt rám és küldte.

2. A logót ki kell tennem a blogomba.

3. Be kell linkelnem azt, akitől kaptam.

4. Írni kell magamról 7 dolgot.


Az első három pontot teljesítettem, és akkor jöjjön a negyedik!
Hét dolog rólam! :o)

-imádom a fonott, illetve rattan kosarakat, dobozkákat. Az ezernyi varrós "kütyüimet" is ilyen tartókákba tárolom. Fellelhető nálam a nagy anyagos ládától kezdve a kosarakon, kisebb-nagyobb fedeles dobozkákon át a pirinyó fonott szépségekig, amiben pl. a mágneszárakat tartom.
-a fenti sorokból azt gondolhatjátok, hogy húúú, de pedáns rend van nálam. Hát ki kell, hogy ábrándítsalak mindnyájótokat, mert a varrós cuccaim, csak rendrakás után a következő varrásig vannak rendben. Aztán jönnek az ötletek, kipakolok, beletúrok, keresgélek, és máris felborul minden. :o) Persze, azért nem olyan vészes a dolog, hiszen a nappaliban varrok, így muszáj mindig elpakolnom, legalább egy kicsit! :o)
-nagyon szeretem a kávét, de kizárólag a light-os változatokat. Sokat mondják, hogy a 3in1-ben kávék messze vannak az igazi kávéaromától, de én akkor is szeretem, és napi legalább kettő kell nekem! :o)
-Szívből utálok mosogatni! ...de földi életemben lesz egy mosogatógépem...egyszer...talán!
-Szeretek énekelni! Itthon, autóban, de néha még az utcán is! (Na jó! Az utcán, csak a lányokkal szoktunk dalolni...) ...és azt mondják, hogy egész jó hallgatni! ...bár biztos elfogultak...! :o))
-Mindig pontos vagyok! Sosem késtem el még sehonnan sem...és nagyon nem szeretem, ha más késik, és nekem várnom kell!
-A végére egy gyengém: az édesség! Minden íz, minden formában! Soroljam? Szeretem a kerek csokoládét, a szögletes csokoládét, az ovális csokoládét, a keserű csokoládét, a tejcsokoládét, a töltött csokoládét, a marcipán bevonatút, a fehér csokit, a mazsolásat, a mogyorósat, a kókuszosat.....! :))
...ez vagyok én!!!

Ha nem haragszotok, én most nem adom tovább a díjat, név szerint, hanem fogadja Tőlem mindenki nagy-nagy szeretettel! Ha van kedvetek, kíváncsian olvasom a "hét dolgot Rólad...Rólad és Rólad is! :o)2010. február 6., szombat

Átöltözött...

Úgy éreztem, itt az ideje a változásnak! :o) Keresgéltem...keresgéltem a bloghátterek között, nem mondom, hogy keveset, de végül megtaláltam a szívem csücskét! Hát nem gyönyörű?! Egyszerű, elegáns! Nagyon tetszik!!! :o)

A link, ahol keresgélhetsz: http://www.darabka.blogspot.com/Kellemes, kreatív, alkotással teli hétvégét kívánok Nektek! :o)

2010. február 5., péntek

Térbeli betűk

Egy kedves felkérésnek tettem ma eleget! Térbeli betűket varrtam, stílszerűen, a közelgő Valentin-nap jegyében!

Gyermek fotózás kellékei lesznek a betűk, ezért mindenképpen a puhaságra, és a biztonságra törekedtem.
Finom puha, bordó plüssből készültek, és jó tömörre tömöttek, így nagyon jó a tartásuk.
Díszítésként egy organza masnit, törtfehér és bordó szivecskéket kaptak. Abszolút biztonságosan, a csöpp kezek számára is! :o)
A betűk 25cm magasak, 18cm szélesek, és 4,5-5cm vastagok.Remélem, a kedves megrendelőmnek is elnyeri a tetszését, és picurkáknak is, akik édesen mosolyognak majd a képeken...! :o)


2010. február 3., szerda

Ancsi...első bálozó! :o)

Szeretném Nektek bemutatni a Tavasz Hercegnőjét, Ancsi személyében! Végszóra,de elkészült az első bálozói ruha, telis-teli horgolt virágokkal!
Holnap, egész nap tart a Gyümölcs farsang az oviban! Belépő díj: sok-sok gyümölcs, és némi rágcsa!

...ma este volt a főpróba! :o)...Nagyon várja már a holnapi napot, azt hiszem ez látszik a pofiján is...! Remélem, jól érzi magát élete első bálján, és hatalmas élményekkel tér majd haza! :o)2010. február 1., hétfő

Kirándultam a gyapjú világába...

Pakolgattam az anyagos szekrényemben, és az egyik kosárban megtaláltam a rég vásárolt gyapjú-pamacsaimat, és minden nemezeléshez szükséges kelléket. Talán azért, mert nálunk nem esett a hó, és egész jó idő volt a hétvégén, ma pedig ragyog a nap, olyan tavasz érzés kerített hatalmába...! :o)

Böködtem egy tavaszi brosst, és egy nyuszikát...
...de jöjjenek a részletek...

Hét pettyes katicabogár napozik a fa levélen...Teheted sálra, kendőre, pulcsira, táskára!
A kis katica vidámságot és szerencsét is hoz, hiszen hét pici pettye van! :o)
Bemutatom Nektek, Nyusz-muszt!Ő, az első,idén készült tapsi füles, de hamarosan jön egy egész nyuszi család! :o)Nyusz-musz szívesen állt a fényképező gép elé, bár volt egy pillanat amikor elszégyellte magát...gyorsan készült egy fotó a farkincájáról is!Bár bajuszkája nincsen, de szerintem így is édike...Nektek hogy tetszik? :o)LinkWithin

Related Posts with Thumbnails