2010. március 30., kedd

Vásári krónika 2.!

Elég fáradtan, de annál nagyobb lelkesedéssel, és új termékekkel indultunk útnak vasárnap hajnalban. Párom mindenben a segítségemre volt, amiért nagyon hálás vagyok! Puszi érte! :o)

Kipakoltunk, rendezgettünk...tapasztalatot szereztünk, gazdagabbak lettünk pár kedves mosollyal és dicsérő szóval! Láttuk egymást a távolból Anikóval, és Ágóval és Molikával is! Néha meglátogattuk egymást egy kis futó dumcsira! :o)

Elég nehezen indult a dolog, nem volt nagy tömeg, aztán a vásár második felében megtört a jég, és szépen fogyott a portékából! :o)

Most a fotózás elmaradt!
Anikó barátnőjének, Diának, készítettem egy Cicus, előzetes egyeztetések alapján! Ő macskaságát, még szombat este kaptam lencse végre! :o)



Sajnos az ígéretemet nem sikerült betartanom, amit Anikónak tettem, hogy átalszom a hétfőt, ugyanis olyan szerencsém volt, hogy Ancsi ovijában és az Anyukám munka helyén is rendezhettem egy kis házi kézműves vásárt! Őszintén mondhatom nagy-nagy sikerrel!!! Úgy hogy megérte ébren maradni! :o)

A Meska boltomban felteszem a nem kimondattan húsvéti, de mindenképpen tavaszi munkáimat, így még van alkalmatok mazsolázgatni!

Várlak benneteket szeretettel!

Szép napot Nektek!




2010. március 27., szombat

Indulhatunk!

Minden becsomagolva, összekészítve várja, hogy holnap hajnalban elindulhassunk Pécsre, a Kézműves vásárra! :o)

Az előzőekben már láthattátok, mikkel készültem a vásárra, most azokat a portékákat szeretném megmutatni, amikkel még bővült a kínálat! :o)

Múlt héten nagyon kelendőek voltak a tavaszi ajtó díszeim, ezért kellett az utánpótlás!



Nyúl Anyó és kis nyuszikái is új gazdára találtak.

Ő itt a nagynéni és az unoka tesók! Fészket keresnek... :o)





Azért van egy kis újdonság is...! Ilyen cserépből kukucskáló nyuszkókat még nem készítettem! Szerintem nagyon édesek! :o)



Aki élőben is szeretné látni a nyuszi csapatot, Őt várom nagyon sok szeretettel Pécsre a Vásárcsarnokba, 8-14 óra között tartandó Kézműves vásárra!

Találkozzunk! Én ott leszek! :o)



2010. március 25., csütörtök

Húsvéti Kézműves Vásár! ....újra


Kép forrása: www.lisadawn.co.uk


Hétvégi programot jöttem ajánlani Nektek!

Újabb Húsvéti Kézműves vásárt rendeznek Pécsett, a Vásárcsarnokban, március 28-án 8-14 óráig! Szeretettel várok, várunk Minden kedves érdeklődőt! :o)

Gyertek el, megéri!!! :o)


Drágáim!

Mivel annyi minden közbejött nekem az elmúlt hetekben, ezért meghosszabbítom a Játék időtartamát!
Az ok: a nap "csak" 24 órából áll, és nem készültem el a meglepikkel!

Tehát, aki még nem tette meg jelentkezhet a Játékomra, 2010. április 2-án 18 óráig, és akár dupla eséllyel idulhat, hiszen két sorsolás lesz! Egy nyertest hírdetek a rendszeres olvasóim között, egyet pedig ennél a bejegyzésnél hagyott kommentelők között! :o)


Szép napot Nektek! :o)



2010. március 22., hétfő

Vásári krónika! :o)

Teca Mama Kisvendéglője tavasszal is gyönyörű. Szívélyes üdvözlés fogadott bennünket, puszi és ölelés, minta ezer éve ismernénk egymást! (pedig még csak egyszer találkoztunk)
Nagyon hangulatos kis hely, mindenkinek csak ajánlani tudom. A szél ellenére, szép számmal tértek be a kirándulók, ki egy ebédre, ki csak megpihenni, de a Kézműves Vásár is vonzotta az érdeklődőket! Nézelődtek, kedvesen elmosolyodtak az asztalok között sétálva, és nem panaszkodhatom, mert vásárló is volt szép számmal...!










Régi kedves ismerősökkel is találkoztam. Az ide látogatók megcsodálhatták Abile, és Molika szépséges portékáit is! :o) ....és végre-végre találkozhattam Ágóval, aki szintén Kaposváron él, de nekünk Pécsig kellett mennünk, hogy üdvözölhessünk egymást! Eddig is csodálattal néztem Ágó munkáit és olvastam kedves sorait, de élőben látni a szépségeket, amiket alkot...fantasztikus volt! :o) Azt hiszem, bimbózóban egy új "varrós-barátság"...! :o)

Mindent összevetve, csodálatos délután volt a tegnapi!!! :o)


2010. március 19., péntek

Húsvéti Kézműves Vásár!!!


Kép forrása: www.lisadawn.co.uk

Ha még nincs programotok, vasárnap délutánra, akkor itt a remek alkalom, hogy ajánljak egyet!

Ebéd utáni séta az Égervölgyben? Az időjósok szép időt ígérnek! Jól hangzik, nem?

Ha jól kibarangoltátok magatok, akkor megpihenhettek TECA MAMA KISVENDÉGLŐJÉBEN, ahol vasárnap 13 órától, HÚSVÉTI KÉZMŰVES KIRAKODÓ VÁSÁR lesz!!!

Nagyon nagy szeretettel várok minden kedves Érdeklődőt!

Ugye, találkozunk? :o)


Addig is nagyon szép, napsütéses hétvégét kívánok Nektek!




2010. március 16., kedd

Vásárfiák...

A hosszú hétvégét, - a szörnyű nátha ellenére, ami már megint elért - sikerült többnyire varrással töltenem! Elég jól haladtam, bár még rengeteg ötletem van, amit szeretnék megvalósítani vasárnapig...! Remélem, azért a nagy része sikerül... :o)

Saját szabásminta alapján készítettem, pihe-puha polár anyagból, ezeket a nyuszkókat!

Az első fészekalja barna színű nyuszi-csapat... fagyöngy szemekkel!



...és nemez farkincával...



Egy pár óra elteltével megszülettek a fehér nyuszikák is...



...Ők is megmutatták a farkincájukat...



Összebújtak egy csoportkép erejéig...



Nyuszkóék lepihiztek a sok fotózkodás után, így most jöjjenek az apróságok!

Romantikus szivecskék, minden alkalomra...Tavaszi dekornak, a közelgő Anyák napjára....vagy csak úgy! :o) Szépséges anyagokból, csipetnyi csipkével, szatén szalaggal, és csillogó gyöngyökkel!







A nőcis témánál és anyagoknál maradva, varrtam pár tavaszi csizmát, rövidebb és hosszabb szárral, kulcstartónak alakítva!



Ma ennyit tudtam mutatni! Ide "csúsztak" mellém még a csiguszok is, de még nem látnak, és szeretnének a szarvacskáikra vagy a nyakukba is egy-két masnit! Úgyhogy őket lebeszéltem a fotózásról...holnap viszont már kicsinosítva jönnek bemutatkozni...! :o)

Ne felejtsétek! Aki még nem jelentkezett a játékomra, az 2010. március 27-én 18 óráig megteheti!!! :o)

Szép napot Nektek!


2010. március 10., szerda

Játék...Játék...Játék!!! :o)

Hamarosan elérem a 100.000-es, bűvös határt, ennyiszer látogattatok meg, 2008.június 27-e óta! :o) Ez a szép kerek szám adta a játék apropóját, plusz még egy kerek számhoz is közelítek! Már csak kettő rendszeres olvasóm hiányzik, és 150-en lesztek! :o) Ezzel a játékkal szeretném Nektek megköszönni azt a sok jót, amit kapok Tőletek, a kedvességetek, a véleményetek, a bíztatásotok, és azt is, hogy olvastok, és kíváncsiak vagytok az általam készített dolgokra...



Annyi csak a dolgotok, hogy egy kommentet hagyjatok ennél a bejegyzésnél. Azt csak köszönni tudom, ha kiteszitek a blogotokon a logót, és a linket, így hirdetve a játékot! :o)

Ha van kedvetek játszani, akkor 2010. március 27-án 18 óráig, ezt megtehetitek, csak egy kommentet szeretnék cserébe...! :o) Lánykáim sorsolnak majd!

Bár, ha ilyen szorgosak vagytok, és olvastok nap,mint nap, akkor hamarabb meg lesz a "hat jegyű", de szeretném, ha minél többen játszanátok velem! Ezért a tág határidő...

Hogy mit küldök majd nagy-nagy szeretettel a nyerteseknek, az egyenlőre titok!

...és még egy apróság! Aki még nem állandó olvasóm, és szeretne csatlakozni, akkor egy kis ösztönzés! :o) Közöttetek, rendszeres olvasóim is sorsolni fogok valamit! Tehát, dupla eséllyel indulhattok a játékban, ha kommentet is hagytok!!! Két nyertes lesz, két sorsolás, két ajándék!
Külön sorsolok a kommentet hagyó, kedves olvasóim között, és külön a rendszeres olvasóim között is!


Nagyon várom a jelentkezéseitek, ígérem, nem leszek hálátlan! :o)



Készülődés...varrás...káosz...

Jövő hétvégén kézműves vásárra megyek...és készülődöm! Anyagokat válogatok, szabásmintákat rajzolok, szabok, varrok, vasalok...tömök, összevarrok, díszítgetek. Ez utóbbi még csak pár darabra igaz...

Ma reggel, miután szétosztottam a Lányokat, az iskolába és az oviba, jöttem is haza varrni. Annyi, de annyi minden van a fejemben, ami kivitelezésre vár! :o)
Elővettem az anyagokat, a félkészeket, -kész még nem igazán van- és varrtam. Aztán azon kaptam magam, hogy hatalmas a káosz körülöttem...Felálltam, végig néztem rajta, és arra gondoltam, hogy mosolyt csalok az arcotokra,- titkon remélem, hogy nem megbotránkozást ezen a havazós tavaszon!... Így előkaptam a fotó masinát! :o)

Az elmaradhatatlan kávé, - és most vettem észre, hogy a tegnap esti körömlakk is rajta van a képen...! :o))



...kicsi az asztalom - ilyenkor főleg - így be kellett vetnem a vasaló állványt is! :o)




A félkészeket, már kicsit rendbe szedtem, hogy lássátok mik készülnek...



...azért nem sikerült teljesen...:o)



Megyek...folytatom! Remélem, hamarosan kész dolgokat is tudok mutatni, és rend lesz körülöttem! :o)

Szép napot!


2010. március 9., kedd

Valami megfogott benne....

Biztosan sokan ismeritek már, és bizonyos szinten megosztja a hallgatóságot...

Őszintén írom ezt...valami tényleg megfogott ebben a dalban! A zene, a történet egy kerek, egész! Az énekesek...valahogy nem tudtam őket együtt összerakni a fejemben! Két különböző stílus találkozása...és nagyon jók!!! "Rongyosra" hallgatom!!! :o)

Ha kellőképpen felkeltettem az érdeklődésed, és szeretnél, 6 perc igazi zenét, a mai magyar előadóktól, akkor itt a remek alkalom...katt a képre! :o)






2010. március 8., hétfő

Nőcisre horgolva II.

Natúr árnyalatú, fekete szöszökkel fűszerezett fonalból horgoltam a táska nagy részét. Alja fekete-szürke melírozott, bolyhos fonalból készült.



Igazi nőcis fazon!



Belseje szürke, apró virágos, indás anyag, belső zsebbel. Zippzárral záródik.
A táska merevítő és a fríz remek tartás adott, a fa sodrott fülek pedig igazi nőcis hatást keltenek.





...hogy még egy picit "dobjak" rajta, díszítésként három gyönyörű, csiszolt köves medált erősítettem rá, színben harmonizáló lánccal!




Elegáns...egyedi és nekem nagyon tetszik! :o) Részletek a Meskán!

Szép napot! :o)


2010. március 5., péntek

Nyuszis táska...rózsaszínben

Picit félre tettem a gombolyagot, és öltöttem, tűztem, applikáltam. A végeredmény egy nyuszikás táska lett! Igazi pakolós...32*32cm az elő-és hátlapja, és 10cm mély. Visszatérő, kedves megrendelőm szeretné meglepni, nyuszi imádó testvérét, íly módon! Én besegítettem és kiviteleztem a tervet! :o)




Nagyon szeretem ezt a levélkés anyagot...annyira jó vele dolgozni! Jó minőségű, kellemes színű és tapintású, és csinin mutat rajt egy hóferhér filc nyuszi!



Az anyag mintájához illő tűzést választottam, levelek, virágok, indák, kacskaringóznak körbe az egész táskán!



Oldalait levelek futották be...Belseje, egyszínű pasztell rózsaszín pamutvászon. Két belső zsebet kapott, és zippzárral záródik.



...a zippzár...



Egy kis csinosításként még kapott a nyuszika egy kis organza masnit, közepén egy csillogó, csiszolt gyönggyel. Farkincája pedig hófehér nemez gyapjú, amit tűnemezeléssel erősítettem a filc nyuszkóra!




Nekem tetszik, remélem az új tulajdonos, is így érez majd! :o)

Szép napot!

2010. március 3., szerda

Rózsaszín szirmok...és a Lila szépség....

Ígértem, hogy hamarosan jövök...! :o)

A tavaszi nyaklánc kollekció következő darabjai is elkészültek! Rózsaszín és lilás-mályvás színben. Stílushű, nőcis és vidám! Zsinórra fűzve, horgolva, virágba borulva, pirinyó ezüstös levelekkel és gyöngyökkel, csöppnyi organzával, csillogva-villogva! :o)

...rózsaszín szirmok...



...a lila szépség...



...és még mindig van egy színvilág a tarsolyomban...! :o)

Szép napot!


2010. március 2., kedd

Légies türkiz..és a tavasz üdesége!

Táska horgolásom közepette, jött az ötlet, hogy kellene egy tavaszi nyakláncokból álló kollekció, ami színes, ami vidám, és nőcis! :o)

A tavasz színeiben, vidámsággal és csillogással teli nyakláncok születtek.

Zsinórra fűzött, csiszolt gyöngyök és horgolt virágok sokasága, némi organzával fűszerezve...szeretettel minden Nőcinek, aki szívesen hordja a színes kiegészítőket!

Tavasz türkizben....



...üde zöld...



Ők voltak a kollekció első, két darabja! Hamarosan jönnek a többiek...! :o)


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails