2011. január 30., vasárnap

Temérdek filc rózsa...szív koszorúban...!

Amikor már nincs lehetőség varrásra, nem mehet a varrógép, mert elszenderültek a kicsi Lányok...akkor jutna eszembe, az ilyesfajta "apróságok"! :) A csipke virágos koszorúk is este készülnek, szinte folyamatosan, és a filc rózsák is este "nyílnak"! :)

128db. filc korongból hajtogatott rózsabimbót, 256db. gombostűvel erősítettem a szív alakú, koszorú alapra. Egyszerű, piros szatén szalagot erősítettem rá...de valami még hiányzott...! :) Elővettem a gombos ládikámat...és kutakodni kezdtem...a véletlenre bízva, találok-e valamit, ami illik a koszorúhoz...és találtam! :) Már évek óta rakosgatom ezt a kis LOVE feliratos szívecskét, ami most úgy érzem megtalálta méltó helyét! :)Persze...a szív motívum a közelgő Valentin nap miatt jutott eszembe. De...és szerintem sokan osztjátok a véleményem...Ne csak ezen a napon szeressük egymást, és kedveskedjünk apró figyelmességekkel párunknak... ami nem kell, hogy feltétlenül tárgyi legyen. Elég egy tekintet, egy üzenet, ami megállít egy pillanatra ebben a rohanó, az ilyen pillanatokat háttérbe szorító világban, és figyelmeztet arra...hogy él még a szeretet, lobban még szikra...csak táplálni kell a tüzet! :)
Az "ellentábornak", ha lehet annak nevezni, is igaza van! Ha már úgy alakult, hogy van egy nap, amikor sokszorosan kimutathatjuk érzéseinket...akkor miért ne tennénk? :)

Ezt a kis gondolatsort, szeretném egy idézettel zárni, ami az én szívem és lelkem tükre is!

"A szeretet közöttünk meg sem szűnhet,
s hogy napról napra boldogok legyünk.
A Valentin nap nekünk csak egy lépés,
egy lépcsőfok, mely sikerhez vezet.
Éveken át kitartó, boldog érzés,
amit te adsz, s én adhatok neked."

Legyen szép vasárnapotok! :)2011. január 28., péntek

Új felkérés..új feladat..új kihívás...!

Már jó ideje levelezünk egy kedves Hölggyel, aki rátalált a blogomra, és olvasgatás, nézelődés közben fogalmazódott meg benne a gondolat, szeretne megkérni, hogy készítsek a kislánya szobájába egy falvédőt! :) ...de nem akármilyen falvédőt ám! :)

Fehér vászon alapra, piros cérnával tűzött, indás, virágocskás, mintára gondolt...Bevallom őszintén, először meglepett a dolog...és össze kellett álljon bennem a kép, hogy milyen is lehet...lesz a mű...Zsófi mindenben segítségemre volt...fotó részleteket küldött a kislánya szobájáról, hogy el tudjam képzelni, hova is kerül majd a falvédő. Rajzoltam...tervezgettem...Ő pedig rábólintott az egyik, neki tetsző tervre...és kezdődhetett is a munka! :)
Itt meg kell említenem, drága Blogbarátnőmet...Ercsit, akivel átbeszélhettem a dolgot...Nagyon köszönöm, Ercsi! :)

Mielőtt elkezdtem volna tűzni, volt egy kisebb harc bennem...Én és a piros szín, nem vagyunk barátok...Komolyan szoktatni kellett a szemem a látványhoz...:)... de mutatok is egy-két részletet...hol is tartok most...:)Kb. a felénél járok. Nem is írtam még a méretét...210*90cm! Szóval, nem egy apróság! :)Ha elkészültem a tűzéssel, akkor csak a munka nehezén vagyok túl..! :) Ugyanis, olyan terveim vannak még vele, hogy a virágok közepét, illetve szirmait piros gyöngyökkel szeretném díszíteni...mindenféle szabály nélkül..valahogy úgy képzelem el, mintha a virágport szétszórná a tavaszi szellő! :) ...és egy-két horgolt virágocska is lesz rajt...hogy a térbeli hatás is érzékelhető legyen!Mostanra egészen kibékültem a piros színnel...A fehér vásznon, rusztikusan hat...

Mit gondoltok? Tetszik?
2011. január 26., szerda

Romantikus kopogtatók...

Csipke virágok, szépséges fonal, csipet romantika...a végeredmény? Tekintetet vonzó...szívet melengető kopogtató! :)Amiből kettő elkészült és már gazdára is talált...:)

Az első egy pihe-puha, barnás-ekrü fonalból készült...olyan kis kócoska a fonal szőröcskéitől...Csipke virágok díszítik.A másik koszorú színvilága és hangulata egészen más...legalább is, érzéseim szerint...
A levendula bűvölete ihlette...:) Pasztell lila, bolyhos fonalból, natúr csipkéből nyílnak virágok rajta...Készült egy közös fotó is...a levendulás kis kollekcióról...(egy sütis kulcsi is lesz a csomagban...és a képről sem maradhatott le)...ami holnap Melihez indul! :)
Lesznek a csomagban illatpárnácskák, Levendulácska, a pöttöm tündér, csipke virágos kopogtató, a koszorú anyagából készült szívecskés, horgolt kulcstartó, ami a játékom egyik nyereménye volt, hiszen Picimeli az egyik nyertes!...egy sütis kulcsi...és egy kis csokor levendula, amit a hangulathoz csomagoltam...:)Holnap is jövök..és újabb apróságokat mutatok! :) Van, ami készen van már, vannak félkészen várók, hogy végső formát öltsenek...újabb csipke virágok nyíljanak...! :)
...és illatozzon az isteni levendula!...:)


2011. január 24., hétfő

Sorsolás!!! :) Meg vannak a nyertesek...! :)

Dobpergés...tadamm!!! Meg van a három nyertes! :)
Mesi hazaért a suliból, és máris munkához láttunk...

Felírogattam a neveket......aztán összehajtogattam...Az első nyertest, Ancsi sorsolta ki! :)

Ügyesen megkavarta a neveket......és kihúzta az első nyertest, aki nem más, mint PICIMELI!!! :)Kedves Meli...a nyereményed a levendula színű kulcsi...! Tudom, hogy van már hasonló szívecskés kulcsid...de azért ugye örülsz neki!!! :)Másodikként Mesi segített nekem...gondosan összekeverte a neveket......a második ajándékot nyerte...ABILE!!! :)Drága Anikó! Remélem, örülsz a kis csipke virágos pénztárcának...! :)A harmadik ajándékhoz extra segítséget kaptam!:) A mai napot, Nagypapi velünk töltötte...és jókor volt, jó helyen! Megkértem, hogy húzza ki a harmadik nyertest!

Papi is húzott...
A harmadik nyertes nem más, mint KÁNTORNÉ SZILVI!!! :)Kedves Szilvi! Fogadd szeretettel a kis tavaszi kopogtatót...remélem, elnyeri a tetszésedet! :)Nagyon szépen köszönöm, hogy ennyien játszottatok Velem! :)

Jövőre, Veletek, ugyanitt!!! :))

Pár fotó...a nyereményekről... :)

...hogy kicsit még csigázzalak Benneteket...:) ...de már tényleg csak kis türelmeteket kérem, hazaér a nagy lánykám a suliból, és sorsolunk! Addig is szeretném megmutatni, milyen ajándékokat készítettem, mivel szeretném megköszönni, a sok kedves szót, a figyelmességeteket, amit kapok Tőletek! :)

Az elsőként kihúzott nyertes, úgy gondoltam kap egy szívemnek nagyon kedves kis darabot...imádom készíteni ezeket a kis horgolt kulcsikat! Remélem, akkora örömmel használja majd leendő tulajdonosa, mint amilyen örömmel én készítettem! :)A másodikként kihúzott nyertes, egy szintén "Naomis" darabbal lehet gazdagabb...:)A harmadik nyertest pedig egy olyan ajándékkal szeretném meglepni, aminek készítése újdonságokat rejtett számomra, de azért a csipke virágok visszaköszönnek itt is...:)
..már a tavaszt hirdeti...:)
Remélem, tetszenek az ajándékok! Várok minden kedves játékra jelentkezőt délután, és véletlen betérőt egyaránt, amikor kiderül, kik lesznek a szerencsések! :)
2011. január 23., vasárnap

Még egy nap!!! :)

Egy pici türelmeteket kell kérnem! El kell halasztanom a sorsolást!...Történt ugyanis, hogy drága Emesém leengedte ma délután a redőnyét a szobájában. Tudom, ez nem elég indok, hogy kis haladékot kérjek a nyertesek kihirdetésével, de ez az akció olyannyira sikerült, hogy szétesett majdnem az egész redőny...Apával fél délután próbálkoztunk visszatuszkolni a sínbe a darabokat...Ki gondolná, hogy egy harmadik emeleti lakásba nem elég egy háztartási, alumínium létra?...Most kellett volna kettő, mert az étkező székről nem értem el a redőny tetejét, és nem tudtam segíteni, úgy ahogy szerettem volna...Aztán telefonos segítséget kértünk, hamarosan jött Nagypapi, aki a 188 cm-ével, már elég volt, ha székre állt...Végül is sikerült a redőnyt a rendes helyére rakni, de felhúzni nem...mert a redőnyfelhúzó letekeredett a tárcsáról...és csak felhúzott állapotban lehet visszacsévélni. Újabb telefonos segítséget kértünk, így holnap reggel, érkezik egy hozzáértő szakember, aki beengedi majd a napfényt Mesi szobájába...:)
Szóval ilyen akadályok álltak a sorsolás útjába! Az ajándékok készen várnak Benneteket, de sajnos fotózni nem tudtam őket, mert időközben besötétedett...és szép fotókat csak természetes fénynél tudok készíteni...

Szumma-szummárum holnap fény derül a nyertesek kilétére, és arra is, hogy milyen ajándékokat készítettem...Annyit elárulok, hogy a három ajándék, egy stílusban készült, de mégis mások!...Viszont mindegyikben visszaköszön a romantikus hangulat...:) Holnap délután sorsolok!!! Addig még jelentkezhet, aki nem tette, a többieknek, akik eddig megtiszteltek a jelenlétükkel, pedig nagyon köszönöm a megértését és a türelmét! :)2011. január 17., hétfő

Szülinapi játékra hívlak, Téged!!! :)

...Téged...Téged...Téged is...Ha van kedved Te is játssz velem! Ha szereted a meglepetéseket akkor Neked is itt a helyed!!!
2011. január 23-án 3 éves blog-születésnapot ünnepelek! Már három teljes éve nap, mint nap beszélgetünk! Rengeteg minden történt az elmúlt év alatt! Próbáltam számba venni mennyi mindent varrtam, de aztán arra gondoltam, hogy nem fárasztalak Benneteket mindenféle statisztikákkal, inkább picit másról írnék.

Egy korábbi bejegyzésemben írtam már ezeket a sorokat..." Új év, új tervek, picit új stílus...ami marad, az a romantika, az elegancia és a nőiesség..." Ezek a jelzők lesznek jellemzőek a munkáimra, illetve szeretném, ha ez a hangulat lengné be az általam készített apróságok, és az egész blogom hangulatát...

Ezzel a játékkal, és a fentieket tükröző ajándékokkal szeretném megköszönni Mindannyiótoknak, hogy kíváncsiak vagytok Rám, hogy olvassátok a soraimat, hogy megkukkantjátok a varrományaimat! Köszönöm, hogy ennyi kommentet hagytok, és ennyi bíztató, dicsérő szavatok van felém!

Ha van kedvetek játszatok velem!!! :) Mivel három éves szülinapot ünnepelek, HÁROM NYERTEST SZERETNÉK HIRDETNI!!!...és három ajándékot szeretnék Nektek készíteni! :)
Annyi lenne a kérésem, hogy hagyjatok egy kommentet ennél a bejegyzésnél, tegyetek említést a blogotokon a játékról és szúrjátok be a képet is! Nagyon köszönöm!!! Ígérem, nem leszek hálátlan!

Január 23-án vasárnap 18 órakor Mesi és Ancsi fogják kisorsolni a szerencsés nyerteseket! Hogy mik lesznek az ajándékok??? Az egyenlőre még maradjon titok!!! :)

Várlak Benneteket szeretettel!


2011. január 13., csütörtök

Csipkés romantika...

Egy kedves megrendelőm kérésére készült ez a textil koszorú. Romantikusan nosztalgikus, és nosztalgikusan romantikus! :) Mindez natúr árnyalatokban, csipetnyi csipkével, és egy horgolt virággal!...a virágot két féle fonalból horgoltam, natúr gyapjú filccel, egy kis gyöngyház gyönggyel díszítettem...Csipke, koszorú és a levendula párnácskák harmóniája...
Valahogy olyan érzésem van, hogy az egész koszorút belengi ez a romantikus hangulat...Jól érzem? :)

2011. január 11., kedd

Levendulácska...

Elkészült az első...Pöttöm levendula tündér!...Tényleg pöttöm...a tenyeremben elfér...kb. 16cm magas, nagyon vékony végtagokkal. Ezért is tettem a fotón mellé a kézimunka ollót és a cérna gombolyagot...hogy látható legyen a pöttömsége...de e mellett rengeteg munka van benne...! :) Csini, pasztell lila rucija alatt tüll alsószoknyát visel, szatén szalagból kötött övet a derekára...Haját szálanként öltöttem a fejecskéjére...


A szárított levendula virágot a szárnyában hordozza...és szórja szét a csodás illatot, amerre csak repdes...Feléd is szálljon...? :)2011. január 8., szombat

Levendula...csipke...nosztalgia...

Nosztalgikus hangulatú, picurka levendula párnácskákat varrtam.:) Csipke virág nyílik mindkettőn...közepükre natúr, gyöngyház gyöngyöcskéket öltöttem. Szív alakú kagylóhéj gombra horgoltam kicsi akasztó. A töltőanyag mellett kb. 1 evőkanálnyi szárított levendula virágot raktam a belsejükbe!Szeretnéd, hogy Neked illatozzon? :)2011. január 5., szerda

Fondanos, filc sütikék új élete...

Történt egyszer réges-régen, még 2009 őszén, hogy készült pár filc, fondanos sütike.

...a recept...

Natúr gyapjú filc alapra, - ebből készül a tészta - rózsaszín és beige filcből fondant csurgattam, és megszórtam csillogó masni gyönggyel, ami teljesen cukor kristály hatású! :)
Ezzel nagyon elegáns külsőt kaptak a sütikék!

Gyönyörű organza zsákocskában kínálom őket, ám még nem találtak új otthonra! :)
Ilyenek voltak......az organza zsákocskában...Próbaképpen, egy szívecskés finomságnak, új rucit, és ezzel egy új életet álmodtam...:)

Íme...a sütis kulcstartócska! :) Picurka, és rózsaszín...nagyon nőcis! :)Finom toll ágyikón fotózkodott...hogy puhaságát még inkább hangsúlyozza!


Mit szóltok hozzá? :) Nagyon szeretne új otthonba költözni...:)
2011. január 3., hétfő

Hófehér, horgolt csillogás....

Új év, új tervek, picit új stílus...talán ennyit előjáróban...Hamarosan hozom a "bizonyítékokat" is...! :)
Ami marad, az a romantika, az elegancia és a nőiesség...

A fenti jelzőkre egy igazi példa ez a pirinyó kulcstartó! A tavalyiakhoz képest sokkal apróbb...és finomabb darab.
Hogy tetszik?LinkWithin

Related Posts with Thumbnails