2013. augusztus 6., kedd

Első SBS-kendő....

Szeretek horgolni....a Dédimamám öröke ez...Még emlékszem, amikor kislányként, az ügyetlen, és rakoncátlan ujjaim próbálta ráncba szedni...:) Csodák születtek a kezei alatt! Földig érő, szépséges csipke függönyök...gyönyörű terítők...és persze, Anyának és nekem, sok finom, puha, meleg holmi...
Megtanította a láncszemet és a pálcákat...de aztán léptem tovább. Elfelejtődött...Érdeklődésem másfele nyiladozott , vagy a kitartás hiányzott...nem tudom!
Amióta viszont az életem részévé vált az alkotás, a kézi munka...visszatértek az elfeledett emlékek! :)
...és most itt ülök, életem első SBS-kendőjével, amit már így félkész állapotban is imádok! A mintát ...a kendőt...ahogy nőnek a sorok....a színeket...pedig hozzá kell tegyem, itthon fellelhető fonalakból készül. Persze próbáltam a minőségben, fonal vastagságban, árnyalatokban megtalálni a harmóniát...de egyre csak gyarapodik a tanulságok sora, ahogy haladok a horgolással.

- Biztos , hogy készül még ilyen kendő, de az már vékony fonalból, vastagabb tűvel, hogy légiesebb hatást érjek el...
- Az első darab után számolni tudom, mégis mennyi fonallal kell készülnöm..:)
- Próbálom szorosabban hurkolni a pálcákat....


...és még sorolhatnám...:) ...de nem teszem! Inkább mutatom a képeket, az én finom , puha, meleg kendőmről...amiben szakavatott szemek tuti találnak hibát...de én szeretem!!! ....mert az enyém!!! :)

 





LinkWithin

Related Posts with Thumbnails