2008. augusztus 30., szombat

Kincset kerestünk...

Az úgy volt...hogy Apa nézelődött a neten és talált egy szuper játékot kirándulóknak, hogy még izgalmasabbá, és igazi kalanddá tegyék a természetben töltött órákat.
Az ország egész területén rejtenek el különböző apróságokat, erdőkben, arborétumokban, várak közelében, kiránduló helyeken...és pontos instrukciók alapján meg lehet keresni a rejteket. GPS segítségét is lehet kérni, de persze anélkül is neki lehet vágni a kalandnak.


A játék lényege: A leírás alapján keresd meg a rejtek helyet, ott találsz egy műanyag dobozban füzetet, tollat ahova bejegyezheted, hogy itt jártál, megtaláltad, és pár apróságot, amit elvihetsz kincs gyanánt, de tenned is kell bele valamit, hogy a következő kincskereső is találhasson valamit. Részletesebben a játékról itt olvashattok!!!


Már régóta tervezgettük, hogy ki kellene próbálni a lányokkal, milyen is egy ilyen kincskeresős kirándulás! Ma reggel árultuk csak el nekik, hogy kiruccanunk egy picit (különben nem aludtak volna el este a játék izgalmától) a közeli Deseda-tó melletti arborétumba, úgyanis itt is volt egy hely,ahol elrejtettek valamit. Szuper leírás a kezünkben, menj át a fahídon, fordulj 11 óra irányába, menj végig a tuja soron, keress egy murvával leszórt kis ösvényt, kanyarogj rajta 200 métert, majd bal kéz felől, az úttól kb.30 méterre egy hatalmas fenyő csoport alatt megtalálod a rejteket.


Az az izgalom! Anya nem tévedünk el? Apa mennyi 200 méter? vagy Melyik is a bal kezem? Kérdések zápora végig a kirándulás alatt, és az az öröm...leírhatatlan! Kincset találtunk!!!


Mutatok pár képet a mai szuper délelöttünkről:

...ez a gyönyörű fa híd vezet át a Deseda tavon, az Arborétum felé...




...tuja sor az Arborétumban...





...murvás ösvény, itt már közeledtünk a rejtekhelyhez...






...A nagy fenyők alatt megtaláltuk a kincset...!!!!!







...Apa kapta lencsevégre ezt a gyönyörű színű szitakötőt...






Csodás napot töltöttünk együtt, nagyot sétáltunk a friss levegőn, gyönyörű környezetben, és ezt még tetézte ez a szuper kaland! Biztos, hogy nem az utolsó kincskeresésünk volt a mai! Még van pár elrejtve a környéken!
Próbáljátok ki! Szerintem nagyon jó móka a gyerekekkel!



12 megjegyzés:

Monika írta...

Erről már hallottam,egy barátunk külföldön is űzi,de neki van ez a kereső szerkentyűje.
Nagyon örülök,hogy ilyen szép napotok volt!!!Szerintem remek ember volt,aki ezt kitalálta,csodás móka!

KicsiKató írta...

Jajj, de jó látni ezeket a gyönyörű képeket! Tökjó ez a leírás, és ez az ötlet is remek. Sok sikert a további kincskeresésekhez is:)

Naomi írta...

Tényleg nagyon jól éreztük magunkat! A lányok hihetetlenül élvezték...és ha az Ő kedvük jó, az már nekem öröm!!! :D

Naomi írta...

Köszi Kata! Tényleg szuper kaland, és biztosan megkeresünk még pár kincset...!!! :D

Az emailt megkaptam, köszönöm szépen! Egyébként én is valahogy ilyensmikre gondoltam...Az applikálás viszont tuti jó ötlet!!! :D
Puszi érte!!!

Julcsi írta...

Szia!
Mi is rendszeresen űztük ezt a játékot, de a fiaink már beleuntak:-( Volt, hogy egy nap 4-5-öt megkerestünk. Az elsőt (az Őrségben) mi is GPS nélkül kerestük, de aztán vettünk egyet. Érdemes, mert nem mindenhol ilyen részletes a leírás.
Remélem, ha majd a gyermekeink a barátaikkal fognak kirándulni, majd újra felélesztik ezt a játékot!
(A csapatnevünk: Indiánhajó. Hátha találkozunk valamelyik kis füzetben:-D)

baboo írta...

nagyon jól hangzik ez a kincskeresősdi, biztosan jó móka lehetett!! :)
amikor kicsi gyerekként én is mindig dugtam el apróságokat a nagypapámék kertjében, aztán térképet rajzoltam, aztán évekkel később a tavaszi munkálatokalkalmával vagy előkerült, vagy nem :)

egyszer talán én is kipróbálom ezt, csak előbb még alkotni kellene valami dobozbavalót kincs gyanánt! :)

Naomi írta...

Kedves Julcsi! Mi azért nem vagyunk ennyire ügyesek, hogy többet megkeressünk egy nap...meg talán ahogy írtad a varázsát is elveszti így a játék!!! :D
A csapat névre pedig figyelünk ezentúl!!! :D

Naomi írta...

Aranyos történet a tiéd is Baboo!
Próbáljátok ki, szeritem csuda klassz!!! :D

AudreyN írta...

Szia Naomi!

A Párommal mi is imádunk ládát keresni, túrázni és én is szeretek a foltvarrni :-). Örülök, hogy rátaláltam az oldaladra, nagyon szépek a munkáid, gratulálok hozzá.
Nekünk is van ládánk a GCTOTO, ha van kedvetek, keressétek meg. Ja, a Párom munkatársad volt, kicsi a világ... :-) Audreyn

Naomi írta...

Üdv az oldalamon, Audreyn!

Örülök, hogy tetszenek a munkáim, jó érzéssel tölt el!

Az új rejtek koordinátáit köszönöm, remélem szép hosszú, ősz lesz, és sikerül egy hétvégén beiktatnunk ezt a jó kis programot!!! :D

Köszi, hogy írtál! Várlak vissza!
Üdv BaLee-nek! :D

bruercsi írta...

Na, ez nekem is tetszik! Tök jó lehet! Sajnos vagy nem sajnos nem tudom, de nekem mindig kellenek a célok, és ezzel megspékelve egy kirándulás igazán klassz emlék maradhat!

Naomi írta...

Üdv az oldalamon Bruercsi!

Azt hiszem ezzel egyetértek célok nélkül lehet élni, de nem érdemes! :D

Próbáljátok ki!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails