2009. május 28., csütörtök

Virágok...virágok és virágok!

Születésnapomra kaptam, az én drága Páromtól ezt a csodaszép fonalat. Annyira,de annyira tetszik, hogy egyszerűen nem tudtam ellenállni, és muszáj volt horgolnom belőle valamit, ezúttal magamnak. :o)

Virágok...virágok és virágok, mint ahogy már a címben is utaltam rá! Pontosan 20db. készült el eddig, de még hol van a vége...! :o) Hogy mi készül majd belőle? Az egyenlőre maradjon titok!

...virágokból virág...



...Szép kis kupac, igaz?



A következő képre Mesi ezt a megjegyzést tette: "Anya, ez olyan, mint a virágok kastélya! Tornyos és szirmos!" :o))



Szerintem a fentiekből már érzékeltétek, hogy elolvadok ezektől a színektől! (pedig nem is narancssárga!) A fonal tapintásától...ha létezik szerelemhímzés, akkor nekem ez a szerelemfonal!!! :o))

Azért varrok is ám! A könyv dobozok is készülnek...a következő bejegyzésben hozom azokat a fotókat is! :o)

Szép estét Nektek!


2009. május 24., vasárnap

Második első félidő...és egy apró ajándék

Mesi poncsójával is a félidőhöz érkeztem! Nagyon tetszik! :o)




Örülök, hogy picit haladtam ezzel is! Szinte minden lehetséges 10 percben elővettem, ha csak két mintát is sikerült horgolnom egy blokkon belül...imádom! :o)


...a kezdetek...



...és a kupacok...itt még nagyon az elején jártam! :o)



...ezen a képen, már kész az eleje...



...közelről...



Most egy picit félreteszem a poncsókat, hiszen rohamosan közeledik az évzáró és a könyvecskés dobozokat kell folytatnom, hogy elkészüljek velük! :o)

Apropó évzáró! Holnap délután a zeneoviban zárjuk le az évet. Meghallgatjuk a tanult dalocskákat, ritmusokat, megismerjük a zeneerdő lakóit, Titi-nénit és Tá-bácsit és a kis fiókáikat, a dó,ré,mi,fá,szó,lá,ti,dó madárkát, hogyan dalolnak! Ringatjuk őket, nevelgetjük, mint ahogyan a kis fiókánkat, a zeneovis kis lánykákat, kis fiúkat ringattuk, mi büszke szülők! Biztosan szép délután lesz! :o) Mesi már alig várja, végigdalolta a hétvégét! :o)
Eközben én horgoltam egy szál virágot, Piroska néninek, a zeneovis óvonéninek! :o)





2009. május 22., péntek

Első félidő...

Lassan,de biztosan haladok a poncsókkal. Az egyik horgolmány a félidejéhez érkezett! :o) Elkészült a hátoldala Ancsi poncsójának!




Folyamatosan kérdezi: Mikor lesz már kész? - mert fel akarja már próbálni. Én pedig próbálom meggyőzni, hogy úgysem hordhatná most,( A nyár nekem dolgozik!) hiszen nagyon meleg van!
Esténként horgolgatom, sőt szimultán a kettőt, a rutintalanságom mellett ez is nyomós ok a lassúságra! Szeptemberben kezdjük az ovit, addigra tuti megleszek vele! :o)

...és a részletek...






1 kupac+1 kupac = az egy fél poncsó! :o)) Na, jó azért nem egészen, mert 10 db. már készen volt! :o)



Annyira tetszik, ahogyan a napsugarak játszanak rajta...




Most újra előveszem a rózsaszínes-lilás árnyalatú fonalakat...! :o)


2009. május 20., szerda

Szárnybontogatás...

Kipróbáltam a trapunto technikát! Aprópója is volt a dolognak...hétvégén ünnepelünk! Drága Nagyszüleim 53 éve élnek szeretetben, békességben egymás mellett! A kettőjük boldogsága példaértékű nekem. Az a tisztelet, az a figyelmésség egymás iránt csodálatra méltó, ebben a rohanó világban! Nagyon-nagyon szeretném, ha még sok-sok évig velünk lennének és örömüket lelnék egymással, és sok időt tölthetnének a dédunokáikkal! :o)

Hirtelen elhatározás volt, hogy a trapunto technikával készítek valamit. Már régóta nézegettem, de őszintén szólva nem volt bátorságom, hogy belekezdjek. Ma reggel viszont úgy ébredtem, hogy megpróbálom! :o) Elővettem a régi saját festésű anyagjaimat és erre a rózsaszínes, enyhén kopottas anyagra esett a választásom. Azt hiszem a hangulata fogott meg...olyan régi...olyan alkalomhoz passzoló! A minta egy szív, amit virágszirmok ölelnek, mint oltalmazó kezek... A keretbe még csempésztem egy kis romantikát, ezzel a kis édes, apró virágos anyaggal! :o)



Picit eltértem az eredeti technikától, hiszen le kellett volna tűznöm a szivecske belsejét is, úgy lett volna az igazi. Ennek ellenére én üresen hagytam. Annyira szépen kidomborodik a szív forma, hogy szint él! :o)



Hogy tetszik? Tudom, hogy messze nem tökéletes, de szeretettel készült minden öltése...! Már alig várom, hogy örömet szerezhessek vele! :o)


2009. május 18., hétfő

Első dobozka...

Ma délután nekiültem, és be is fejeztem az óvónéniknek szánt ajándék-dobozkákból az elsőt! Meg kell, hogy mondjam nagyon tetszik ez a technika... :o) Gyors, látványos, és ezer féle variációt kínál. Négyet kellene összehoznom...még van rá másfél hetem! :o)
Így sikerült az első!



...ezeken a képeket látszik a belseje is...




A négy, könyv alakú dobozt, egyféle madárkás minta-sorozat díszíti majd. Egy témájú, de különböző anyagokra, és különféle kiegészítőkkel! :o) Picit keverve a stílusokat, hiszen az anyagok, amikkel bevonom a dobozokat, modern mintázatúak ezt próbálom ellensúlyozni a hímzéssel és a romantikus kiegészítőkkel. Persze mindezt a szemnek és léleknek összhangban, harmónikusan megtalálva az arany középutat. Remélem, sikerült...



2009. május 15., péntek

Aprócska hímzések...

Előljáróban annyit, hogy elkészültem a pályázatra szánt munkámmal, amit tegnap reggel le is adtam, hogy utazhasson Jászberénybe, és augusztus elején kiállításra kerüljön. A pontos időpontról készült meghívót majd mutatom, és invitállak is Benneteket sok-sok szeretettel, ha már aktuális lesz! :o)
Az elmúlt napokban gőzerővel varrtam, az utolsó simításokat már kézzel...be kell, hogy valljam, hogy eléggé elfáradtam...lett egy két bütyök a kezemen :o(! De, tetszik a végeredmény! Remélem, hogy nem okozom majd csalódást a kiállításon sem, akkor sem, ha majd Nektek mutatom! Úgy várom már! :o) Ilyen nagy munkám még nem volt, amit ne mutattam volna. Ez picit furcsa érzés!
Az az igazság, hogy nem tipikusan patchwork munkával készültem, hanem valami egyedit szerettem volna, a színek és a stílus terén pedig belevinni a rám jellemzőeket...ezt majd eldöntitek! :o)Szerettem volna, ha picit különlegesebb is ezáltal.
Már alig várom, hogy feltölthessem a képeket,- mert sokat fotóztam ám - de sajnos az még jó pár hét! ...és még valami! Annyira megszerettem, hogy őszintén...hiányzik is! Olyan jó lenne nézegetni...! :o) Biztosan azért érzek így mert, sok időt szántam rá, nagyon akartam, hogy szépen sikerüljön, és mindent beleadtam! :o) Köszi kis Családom, és neked is Mami, aki sokat vigyáztál Ancsira, hogy én varrhassak és elkészülhessek időben! :o))

A fenti kis monológ után, és hogy kép nélkül ne legyen ez a bejegyzés sem, szeretném megmutatni ezt a két, aprócska hímzést, ami majd az óvónéniknek szánt dobozkákra kerül majd. Nem azokat a mintákat hímeztem, amiket az előzőekben már mutatattam, hanem találtam egy teljesen egyszerű, mégis tüneményes kis minta-sorozatot. Változtattam rajta, kicsit pótoltam, kicsit elvettem, aztán ezek a képecskék kerültek hímzésre. Még készülőben van kettő, de ők még nem publikusak...! :o)

...kis madárkák...



...ez a kis madár csak egyedül van, de azért nem szomorú! :o)...



Remélem, hamarosan mutathatom majd készen, a dobozokon is a madárkákat! :o)

Szép hétvégét kívánok Nektek!


2009. május 11., hétfő

Alakul...

Az elmúlt pár napban a pályázatra készülő munkámon ügyködtem, azt viszont mutatni nem tudom...:o( Azért annyit szabad megjegyeznem, hogy az utolsó simításokat kezdtem el rajta, hiszen hét végén határidő és le kell adnom a kész munkát! Örülök, hogy sikerült, sikerül befejezni a héten, és tetszik is...!!! Remélem, ha augusztusban Nektek is megmutathatom a képeket,(folyamatosan fotóztam, úgyhogy az alakulását is nyomon követhetitek...) hasonlóan vélekedtek majd! :o)

Amit viszont mutathatok, az Mesi készülő poncsója! Esténként horgolgatom, igaz elég rárérősen,de azért alakulgat... :o)




24 db. blokk van készen, már majdnem kész az eleje...






A "horgolós kosaram"...





Most egy picit ezeket a fonalakat félre teszem,és jöhetnek a sárgás-narancsos gombolyagok!...mert azt ígértem, hogy egyszerre lesz kész, úgyhogy most Ancsié jön!!! :o))

2009. május 7., csütörtök

Újabb ajándékok készülőben...

...illetve még csak a terveken dolgozom...az alapanyagokat már kiválasztottam mindegyikhez!
Hamarosan itt az évzáró, és az én drága Emesém ballag az oviból! Nem is tudom milyen érzés? Nagyon kettős, az biztos! Mivel évvesztes, négy évig jártunk, járunk a mi "kacsalábon forgó, ékességes palotánkba"! Imádjuk...minden szempontból! Mindketten! :o)
A kezdet nem volt könnyű, nagyon nehéz volt az a bizonyos "elszakadás" anyától. A mi drága Óvónénijeinknek és a Dadusunknak rengeteget köszönhetek. Fantasztikusan végzik a munkájukat! Ezért is készülök, készülünk megajándékozni őket, és megköszönni, hogy mellettünk álltak, és következetesen, de mindig kedvesen nyesegették azokat a bizonyos vad hajtásokat a kicsi lányom lelkében és tetteiben.

Egy verset is választottam, amit pár kisgyerekkel együtt elmond majd Mesi is. Izgalommal és őszinte szeretettel készül rá, és emellett titokban is tartja! :o)

Osvát Erzsébet: Meséltél és meséltél...

Velem voltál örömömben,
Velem voltál bajban.
Velem voltál, ha sírtam,
Velem, ha kacagtam.

Meséltél és meséltél,
igazakat, szépet.
Kívántam, hogy meséd,
sose érjen véget.

Mit adtam én cserébe?!
Te azt sosem kérted,
de talán a két szemem,
elárulta néked.


...és hogy mi lesz az én ajándékom? Azt tervezem, hogy ezeket a papírmasé, könyv alakú dobozokat bevonom ezekkel a szép anyagokkal, hímezek rá valami egyszerű kis mintát, egy kis szalag, egy kis csipke...az majd adja magát. Sajnos csak két dobozkát tudtam ma megvenni, de jövő hétre megrendeltem a másik kettőt is! :o)



...rajzolgattam...ezekhez hasonló, egyszerű kis hímzés lesz rajtuk...! :o)



Egyenlőre ennyi...! Hamarosan mutatom, mire jutottam! :o))


2009. május 5., kedd

Örömteli pillanatok...

Pár gondolat erejéig szeretnék visszatekinteni a közelmúltba, és megmutatni Nektek, hogy milyen őszinte, gyermeki öröm volt Ancsi szemében, amikor kibontotta a születésnapi ajándékát, a lovas takarót! :o)








Mesi is átadta a tesónak az ajándékát, egy szépséges rajz kíséretében...




Drága Ancsikánk!
Mégegyszer nagyon boldog születésnapot, sok boldog, felhőtlen percet, órát, napot...évet kívánunk Neked!!!

Anya, Apa és Mesi!!! :o)

2009. május 4., hétfő

A hosszú hétvége krónikája...

Péntek reggel borult, hideg, szeles időre ébredtünk. Mivel terveinkben,három csodás nap szerepelt, amit együtt tölthetünk, ezért optimistán, - természetesen egy halom meleg ruhával - de útnak indultunk.
Odin legidősebb fia Thor, a viharok, mennydörgés, eső és az időjárás istene, nem igazán foglalkozott azzal, hogy mi a szabadban szeretnénk tölteni ezt a pár napot...!
Végül is azért nem panaszkodhatunk...pénteken szélben,de eső nélkül sikerült javítgatni, festeni, takarítani!
Szombaton viszont, amikor már pihenhettünk volna,akkor esett. Kisebb megszakításokkal, de szinte egész nap! :o(



Mondanom sem kell mekkora kihívást jelent ilyenkor bent tartani a lurkókat! Előkerült a társasjáték, a kártya, puzzle, kirakó, színesceruza...azért pici horgolás is belefért a játék mellett! :o)

Készültek a poncsó blokkok!








Délután volt pár óra, amit kint tölthettünk. Grillenztünk!!! Ínycsiklandó finomságokat! :o)



Este lesétáltunk a partra, és a csodás naplementét lencsevégre kaptuk...! :o))



Vasárnap reggel napsütésre ébredtünk, úgyhogy irány a part! Készítettünk még pár képet, hogy feltöltődhessünk, ha itthon nézegetjük...! :o)








Délután fájó szívvel indultunk haza...hiszen a nap gyönyörűen, melegen sütött, és annak ellenére, hogy az idő miatt nem sikerült tökéletesre ez a hétvége, azért együtt voltunk! Ez mindenért kárpótol!!! :o)




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails