2008. február 2., szombat

Egy édes délután...




Szép nap volt a mai... Az egész hétvége szépnek ígérkezik, az esős időjárás ellenére is. Nincs semmi extra program, nincsenek több órát lefoglaló tervek, elfoglaltságok, hanem a kellemes pihenésé ez a két nap. Csak hárman voltunk ma itthon, Emese a mamiéknál tölti a hétvégét, így tudtam ma haladni a farsangi jelmezével. Apa és Ancsi tökéletesen elszórakoztatták egymást, így szinte teljes egészében enyém lehetett a nap.
Elég sok időt elbabráltam a jelmez varrással, de erről majd a későbbiekben bővebben írok...
Azért jutott idő egy kis finomság készítésére is. Arra gondoltam, hogy megosztom Veletek a receptet, hátha kedvet kaptok hozzá. Egyszerű, gyorsan meg van, és nagyon finom!!!

Réteges krém a neve, és íme a recept:
Hozzávalók: 1 tasak vanilíás és szintén 1 tasak epres pudingpor (főzős), 4 dkg+3 evőkanál cukor, 6 evőkanál + 4.5 dl tej, 1 üveg kimagozott meggybefőtt, 2 evőkanál étkezési keményítő, 2 dl tejszín, 15 dkg csokidarabkás keksz vagy maradék teasütemény.
A 4 dkg cukorral elvegyített pudigport 6 evőkanál tejjel csomómentesen elkeverjük. A többi tejet felforraljuk, hozzáadjuk a feloldott pudigport és kb. 1 percig főzzük. Tálba öntjük és folpackkal letakarva kihűtjük.
A befőttet lecsepegtetjük, közben a levet felforraljuk. A keményítőt 3 evőkanál meggylében feloldjuk. A maradék meggylevet 2 evőkanál cukorral felforraljuk, majd félrehúzzuk, és belekeverjük a keményítőt. Állandó kevergetés mellett kb. 1 percig főzzük. Végül beleforgatjuk a meggyet, és hűtőbe tesszük.
A tejszínt félkeményre felverjük, és közben beleszórjuk a maradék cukrot. A habból 2 evőkanálnyit félreteszünk. A kekszet, tálanként 6-7 db. kivételével elmorzsoljuk. A pudigot, a kekszmorzsát és a kompótot talpas poharakba, kelyhekbe rétegezzük. A félretett tejszínhabbal, meggyel és keksszel díszítjük.

Remélem, kedvet kaptatok hozzá, csak ajánlani tudom... Nagyon finom, és garantáltan beédesítette a délutánt!



2 megjegyzés:

Edige írta...

Hmm... Látom, hogy nemcsak nálunk volt "édes" ez a hétvége...

Naomi írta...

Igen, ez így igaz! Olvastam a csokis kekszed receptjét, és a párom már meg is rendelte...Holnap megsütöm!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails