2009. március 9., hétfő

Nemezelt gyűrű - swarowski kristályokkal

Hát...úgy tűnik elkapott egy új szellő! Miután Ancsi már picit jobban van, és leszállt az ölemből játszani, így kipróbálhattam egy számomra új technikát!

Nemezeltem, de most különleges vizes nemezeléssel!

Így született ez a gyűrű! :o)Gyönyörű, halvány lila gyapjúból készült.
A nemezelés különleges technikájával készítettem, vizzel sodortam egymáshoz a gyapjúszálakat. Száradás után még tűnemezeléssel is megerősítettem.Díszítésként 9 db 3mm-es, csiszolt swarowski kristálygyöngyöt öltöttem rá. Csodálatosan csillognak!

A gyűrű mérete 1,7 cm, de ha a méreten módosítani kellene, az is lehetséges!...és még egy kép...Ezt a romantikus, gyűrűt olyan hölgyeknek ajánlom, akik szeretik a különleges ékszereket, és a visszafogottan elegáns darabokat!

Nagyon megtetszett ez a technika, a leheletfinom tapintású gyapjú, a csodás árnyalatok, és a határtalan lehetőség, amit a nemezelés kínál! Biztos, hogy készítek még nemezelt apróságokat...! :o))


12 megjegyzés:

eli írta...

Hat tenyleg olyan tunderi...el tudnam egy par ev mulva kepzelni a kislanyom ujjan...leeeegyszi meg tudnad nekem mondani hogy a csuda az a nemezeles???:-)

nöné írta...

Nagyon édi kis darab! Örülök, hogy a manócska már jobban van!

Naomi írta...

Köszike Eli!

A nemezelésről:
A nemezelésnek két technikája létezik a tűnemezelés, amikor egy speciális tű segítségével (különböző vastagságú tű létezik, végükön apró, lefelé hajló horgokkal) tudjuk összetömöríteni az amúgy selymesen puha gyapjúszálakat. Egy pamacs gyapjút függőleges vagy oldalirányból gyors, ütemes szurkálással tudunk különböző formájúvá alakítani. A gyapjúszálak beleakadnak a tű pici horgaiba, és tömöríti, összeakasztja a szálakat.

A másik módszer kicsit különlegessebb, ez a vizes nemezelés. A gyapjúpamacsot belemártjuk forró vízbe, ettől természetesen már összemegy, és a szálak összedörzsölésével, fonásával, hurkolásával még jobban tömöríthetjük a gyapjút. A szappan is segít ebben. Ha különböző színű gyapjút dörzsölünk össze csodás minták alakulhatnak ki, persze a végleges minta sokszor nem egyezik a tervvel, de ez benne a varázslatos!

Mindkét technikával készülhetnek térbeli tárgyak, figurák, de rádolgozhatjuk filcre, szörmére...!

Húú! Ez picit hosszúra nyúlt...remélem sikerült kedvet csinálnom, hogy kipróbáld!
Szép napot! :o))

Naomi írta...

Köszönöm Neked, Nöné!

Igen...igen! Sokkal jobb a helyzet, mint tegnap! Ha már van kedvünk játszani... :o))

nöné írta...

Noémi, aranyos vagy, mert engem is megkíméltél a net-en való bolyongástól (több idő jut blogolni vagy kötni?) Ha én nem is, Ági biztos ki fogja próbálni. Nagyon jó dolog!

Abile írta...

Egy újabb technika, amellyel gyönyörűséges dolgokat alkotsz! :o))

Naomi írta...

Örülök, Nöné hogy sikerült kedvet csinálnom a nemezeléshez! Kíváncsian várom, Baboo mit szól hozzá? :o)

Naomi írta...

Nagyon drága vagy, Abile! :o)

Edige írta...

Nagyon ígéretes!

mmama írta...

Nagyon jól nézki, finom.

Jól vagytok már ?

Naomi írta...

Köszike Edige! :o)

Naomi írta...

Köszönöm Mmama!

...kedves érdeklődésedet is... Úgy néz ki, hogy már javulóban a kis csaj! Ha már van kedve játszani, akkor talán kifele megyünk belőle!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails