2009. június 24., szerda

Kosarak és koszorúk....

Megszáradtak ma délutánra a koszorúk és a kosarak! Már csak arra vártak, hogy apró díszeket kapjanak.

A képek előtt pár gondolat...

Az etikai oldal....annyit szeretnék írni erről,mielőtt még bárkiben is felmerülne bármi, hogy részemről a papírfonás terén az első próbálkozást gondolat követte...A gondolatot, miszerint tetszik a dolog, és látok benne fantáziát,pedig Elina véleményének kikérése! Hiszen Ő volt akitől tanultam, és nem szeretnék ezmiatt kellemetlenséget! A lelkiismeretem ezt diktálta, hogy semmiképpen sem vágok bele a kosár és koszorú fonásba,és a Meskán történő árusításba, amíg Őt erről meg nem kérdezem! Tehát...emailt váltottunk és kérdésemre jóváhagyást, és kedves szavakat kaptam, aminek nagyon-nagyon örülök! ...de azt mindenképpen szeretném ha tudnátok, hogy ez számomra nem verseny, nem rivalizálás! Tisztában vagyok vele, hogy Elina rendkívül magas szinten, csodásan műveli ezt a technikát!!!
Tetszik a kosárfonásnak ez a cseppet sem szokványos módja, és próbálom a munkáimat a magam stílusára és az éppen aktuális lelkivilágom szerint formálni! Olyanná készíteni őket, hogy érezhető legyen a saját kezem nyoma!!!
Nem is ragozom ezt tovább! A lelkiismeretem nyugodt...mert megtettem mindent azért hogy nem bántsak meg senkit a munkáimmal. Azért írtam erről, mert nem szeretném ha valaki ezmiatt "csúnyán" nézne rám!

Ez után a monológ után pedig megmutatom, milyenek is lettek a fent említett kosárkák és koszorúk! :o)

Kétféle kosár készült egy kisebb, és egy nagyobb! A kicsi nem is kapott semmiféle díszítést. Kaspónak,de akár kis kínálónak is el tudom képzelni! A nagyobb viszont egyértelműen a kedvencem! Magasítást kapott, azzal, hogy kihagytam két sornyi helyet a fonás közben és ez lehetőséget adott a raffiaszalagos díszítésre! Nagyon tetszik!!! :o)Aztán itt vannak a koszorúk!

Az elsőre madárka rakott fészket... :o)A három-fonatos koszorút papírrózsákkal díszítettem... :o)A hosszúkás fonatra narancs színű rózsák kerültek...Az utolsó, de nem utolsó sorban, ez a szív alakú dísz! Egy hosszú fonatból készült, és virág formában papírszirmok díszítik. A virág közepét, színes fagyöngyökkel hangsúlyoztam...Ilyen lett! :o)Hogy tetszenek?

A részleteket, és több fotót a Meskán találhattok róluk! :o)
22 megjegyzés:

Edige írta...

Nekem a raffia szalagos kosár és a szívecske tetszik legjobban! Nagyon belejöttél...

Kata írta...

Nagyon szépek! Én is fonok mindenfélét papírból is, és nádból is. Imádom csinálni.Ja és Elina adta az első lökést :-) Azóta bújom a netet is ....

nöné írta...

Ezek nagyon csodásak lettek. Különösen a kosárkák tetszenek!

Naomi írta...

Köszi Edit!
A raffiás kosár nekem is nagy kedvencem...! :o)

Naomi írta...

Köszönöm Kata!

Naomi írta...

Drága vagy,Nöné! Köszönöm!

bruercsi írta...

Nagyon szépek lettek!!
Nem akarsz a kosárfonásból egy rögtönzött tutorialt készíteni? :)
Szigorúan házi használatra szeretné a kislányom kipróbálni magát.
Azt Elinától már tudom, hogy kell a papírtekercseket elkészíteni...

Naomi írta...

Drága vagy, Ercsi!
Köszönöm!
Egy-pár nap türelmeteket kérem, sodornom is kell...Aztán nagyon szívesen megmutatom, hogyan készítem a kosarakat! :o)

Naomi írta...

...és ne haragudjatok a monológomért...Érzem a kommentekben, a meglepettséget, és a "nem értem" gondolatfelhőket! Az egészet azért írtam le, mert ért egy vád, ami azóta már tisztázódott! ...de úgy gondoltam, hogy nyilvánosságra hozom...nem szeretném ha több ilyen érne, mert nagyon rosszul estek a vádak!

Lidércke írta...

Nagyon ügyes vagy! :) A rafiás kosár az én kedvencem is.

Névtelen írta...

Nekem is a kosárkák tetszenek a legjobban, nagyon szépek. Hogy Te milyen ügyes vagy, annyiféle technikát tudsz...!

baboo írta...

nekem nagyon tetszenek!mindegyik különleges valami miatt, de nálam a madárkás a befutó! :)

A "monológod" szerintem pedig helyén van, nem tudok ugyan az előzményekről, de korrektnek érzem, mert így minden vádaskodásnak elejét veszed.

KicsiKató írta...

Nem volt vád, mélyen megdöbbent, hogy annak érezted. Egyszerűen úgy gondoltam, leírom a bennem felmerülő kérdéseket. Úgy gondolom, egy barát nem attól barát, mert folyton dédelget, hanem etikai tükröt tart eléd. Ha nem kérdezted volna meg Elenát előtte, esetleg az én levelem után gondolkodsz el és nyugszik meg a lelkiismereted, más lenne a történet. És nagyon fáj, hogy a nekem visszaküldött válaszodban még csak nem is utaltál rá, hogy rosszul esne. Nagyon félrecsúszott itt valami, ha egy vád nélküli eszmefuttatást annak érzel. Nagyon.

Barbi írta...

Csodaszépek lettek! :)))

Naomi írta...

Ne haragudj,Kató, én semmiképpen sem akartam személyeskedni! Ez a dolog kettőnkre tartozik...

Ha szóba hoztad, így akkor én is válaszolok a felmerülő kérdésekre. Hogy ki is a barát?...Ebben igazad van, itt nem arról van szó, hogy folyton csak szép szavakkal illessük a másikat. Engem a feltételezés bánt, hogy azt gondoltad rólam, amit....hogy ajtóstól rohanok a házba! Azt hittem ismerjük már egymást annyira, hogy ilyen nem fordulhat elő.
...és hogy mit írtam a visszaküldött válaszomban? Nem akartalak megbántani!... de aztán az önbecsülésem íratta velem ezeket a gondolatokat!
Ezek után, ha visszaolvasnád az emailt, amit kaptam, kiderülne belőle mit éreztem...

Részemről ennek a dolognak pont van a végén. Szeretném, ha Te is így gondolnád, és ez nem állna útjába a barátságunknak!

Naomi írta...

Köszönöm szépen,Barbi!

Naomi írta...

Köszönöm Lidércke! Örülök, hogy tetszik!

Naomi írta...

Drága vagy Manka! Jó esik a véleményed!

Naomi írta...

Drága Baboo!

Köszönöm, jó estek a szavaid!

Anice kötős blogja írta...

Mindegyik tetszik, de Baboohoz hasonlóan a madárkás a kedvenc. Ügyi vagy!

Naomi írta...

Örülök, hogy Neked is van kedvenced, Anice!

Edina írta...

Nagyon szépek a kosaraid! Még nem hallottam a papírfonásról, kíváncsian várom a tutoriált :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails