2013. augusztus 6., kedd

Első SBS-kendő....

Szeretek horgolni....a Dédimamám öröke ez...Még emlékszem, amikor kislányként, az ügyetlen, és rakoncátlan ujjaim próbálta ráncba szedni...:) Csodák születtek a kezei alatt! Földig érő, szépséges csipke függönyök...gyönyörű terítők...és persze, Anyának és nekem, sok finom, puha, meleg holmi...
Megtanította a láncszemet és a pálcákat...de aztán léptem tovább. Elfelejtődött...Érdeklődésem másfele nyiladozott , vagy a kitartás hiányzott...nem tudom!
Amióta viszont az életem részévé vált az alkotás, a kézi munka...visszatértek az elfeledett emlékek! :)
...és most itt ülök, életem első SBS-kendőjével, amit már így félkész állapotban is imádok! A mintát ...a kendőt...ahogy nőnek a sorok....a színeket...pedig hozzá kell tegyem, itthon fellelhető fonalakból készül. Persze próbáltam a minőségben, fonal vastagságban, árnyalatokban megtalálni a harmóniát...de egyre csak gyarapodik a tanulságok sora, ahogy haladok a horgolással.

- Biztos , hogy készül még ilyen kendő, de az már vékony fonalból, vastagabb tűvel, hogy légiesebb hatást érjek el...
- Az első darab után számolni tudom, mégis mennyi fonallal kell készülnöm..:)
- Próbálom szorosabban hurkolni a pálcákat....


...és még sorolhatnám...:) ...de nem teszem! Inkább mutatom a képeket, az én finom , puha, meleg kendőmről...amiben szakavatott szemek tuti találnak hibát...de én szeretem!!! ....mert az enyém!!! :)

 





1 megjegyzés:

Maminti, a kicsi zöld tündér írta...

Hűű, de ügyes vagy és főleg, milyen szorgalmas!!
Elmentem egy horgolós tanfolyamra (vagyis kettőre) és ott én is megtanultam ezt a mintát, de olyan lassan ment... hát, tényleg gratulálok neked, hogy ilyen kitartással csinálod! Milyen jó lesz majd hordani, ugye?
Legyen további szép nyarad és persze sok időd, hogy befejezd és élvezhesd munkát gyümölcsét! Szeretettel: Maminti, a kicsi zöld tündér

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails