2008. február 22., péntek

Romantikus hangulatban...


Lehet, hogy picit elkéstem vele, hiszen túl vagyunk már a Valentin-napon, ami nem feltétlen tartozik a kedvenc ünnepeim közé. Lehet, hogy ezt csak csendben kellene bevallanom, de számomra sokkal többet jelent, ha egy nap úgy indul, mint a mai. Reggel úgy ébredtem, hogy a mai nap nagyon szép lesz! Semmi konkrét dolgot nem terveztem, amikor leültem a varrógép elé. Elkezdtem keresgélni az anyagos kosárkámban, és valahogy kipattant a szikra, (ami egyáltalán nem nagy durranás), hogy varrok belőlük egy-pár szívecskét....mert megérdemlem! :D Nagyon tetszenek ezek az anyagok, kedvenceim...Annyira szépek a színek, olyan harmónia árad belőlük...imádom csak kiteríteni őket és nézegetni... Hát így születtek ezek a szivecskék! Szerintem szépek lettek!


Erre a szép napra feltette a pontot, hogy miután megvarrtam a szivecskéket, gondoltam meglepem az én édes szájú Párocskámat egy fincsi sütivel. Nagyon finomra sikerült! Megosztom Veletek a receptet! Aki imádja az édeset, a habos krémet és a csokit, neki tiszta szívből ajánlom!


Töltött fánkocskák


Hozzávalók: 5 dkg vaj, 15 dkg liszt, 5 tojás, 1 adag vanília krém, és olvasztott étcsoki.
A vajat 2,5 dl vízzel felforraljuk, beleszórjuk a lisztet, és addig keverjük, amíg elválik az edény falától. Levesszük a tűzről, és egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Sütőlapra hosszukás halmokat rakunk a tésztából, és előmelegített sütőben, 200 fokon, 20 perc alatt megsütjük. Még melegen kettévágjuk, vaníliakrémmel megtöltjük és olvasztott csokit kenünk a tetejére. Isteni fincsi lett!

Recept forrás: ehavi Praktika magazin



10 megjegyzés:

Ibcsy írta...

Szerintem romantikázni, álmodozni és szeretni a szépet soha nincs késő. Bár a Valentin napot én sem szerettem.

Naomi írta...

Jó érzés, hogy Te is így gondolod, és nem vagyok egyedül ezzel a dologgal...Teljesen egyetértek Veled. Miért kell egy napot kijelölni az egész évben, amelyiken szeressük egymást? Nem jobb, ha folyamatosan érzi ezt az ember? :D Bocsi, ha többiek másképp gondolják!!! Természetesen tiszteletben tartom!

Szömörce írta...

Nagyon romantikusak ezek a szívek? Az anyagokat Kaposváron vetted? Hol?

Naomi írta...

Köszi Szömörce!
Igen, itt Kaposváron vettem az anyagokat, azt hiszem mindegyik a Tótágasból származik...

Nina írta...

Nagyon szépek :)
Én is szeretem nézegetni a szép anygaokat :) Akár hímző, akár patch :)

Mondd, hogyan varrod bele a szalagot ennyire szépen? Nekem sose sikerül...
Én is csináltam már sok ilyen szívet, de valahogy mindig gyűrődik a tetején, ahol az akasztószalag van...

Naomi írta...

Köszi Nina! Láttam már a Te szivecskéidet is, és nem látok rajta semmi kivetni valót...Szépek!
Én úgy varrom, hogy színt-színre fordítom az anyagot, rárajzolom a szíveket és körbevarrom.Pici nyílást hagyok a kifordításhoz, és még egyet a szalag helyéhez. Miután kifordítottam, beleteszem a szalagot és kézzel apró öltésekkel bevarrom. Aztán kitömöm, és a nyílást is bevarrom. Persze az én láthatatlan öltéseim még látszanak, ezen a térem (is) rám fér egy kis csiszolgatás...:D

beszand írta...

Nagyon helyesek lettek és szerintem még húsvétkor dekorációnak is használhatod. Mi sem tartjuk a Valentin napot, sőt én mindig kijelentem ez az epilepsziások napja akiket amúgy is sokan leírnak, átnéznek rajtuk, stb. Szerintem is úgy jó egy párkapcsolat, ha minden nap valentinos. Azt hiszem ezzel a sütivel megédesítetted a napot.
Puszi Andrea

Naomi írta...

Köszi Andi, neked is! Igen igazad van a húsvéti dekor részei lesznek a szivecskék! Mindenhol visszaköszön majd a szeretet a lakásban...:D

enigma írta...

elbűvölő szívecskék...:)

Naomi írta...

Köszi Lányok! Jól esik, hogy tetszenek Nektek!

Szera, puszi a linkkért!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails