2008. február 19., kedd

Tűtartóm



Ez a kis apróság készült ma délután. Folyamatos gondom volt, hogy sosem találtam megfelelő méretű tűt, a kézi öltögetéshez. Annyi fajta cérna, annyi fajta fonal...Egyik sodrott, a másik több szálú...Most végre megvan méret szerint a helyük ebben a kis tűtartó-tárcában. Nagyon egyszerű volt megvarrni, közbélés vasalgatással együtt nem volt fél óra sem. Tetszik a minta, praktikus dolognak tartom, biztos készül még belőle, apró ajándéknak is szuper!





Szera kérésére felteszem a tűtartó szabásmintáját, remélem nem bánjátok, és talán többen is kedvet kaptok ennek a kis egyszerű, kedves és praktikus kiegészítőnek az elkészítéséhez, ami nem utolsó sorban remekül mutat a varrósarokban...

Így készült:

Szabjunk a sablonnál kicsit nagyobb méretű anyagot a külső részhez és a béléshez. Vasaljunk vékony vetexet a külső borítás visszájára. Színt színre fordítva fektessük egymásra pontosan a megerősített külső részt, és a bélésanyagot. Másoljuk rá a tárca mintáját, varrjuk össze a két réteget, kis nyílást hagyjunk a kifordításhoz.
Színével befelé hajtsuk félbe a béléshez választott anyagot, másoljuk rá a középső, tűtartó részt kétszer, és varrjuk körbe a rétegeket. Vágjuk ki, fordítsuk színére, varrjuk be a nyílást. Jelöltjük meg a tűtartó lapok középvonalát, és öltsük a külső borításhoz. Hajtsuk össze a tárcát, ehhez először a tűtartó lapokat hajtsuk a varrásvonal mentén középre. Erre simítsuk a tárca szárnyait, jobbról és balról, majd az alsó és felső füleket. Patenttal tegyük zárhatvá.

Ötlet: Tilda Kreatív Ötlettár- Barátságos otthon c. könyve





4 megjegyzés:

Szera írta...

Nagyon kedves! Elkérhetem a szabásmintáját? Köszönöm.

Naomi írta...

Köszi szépen Szera! Feltettem a szabásmintát, remélem örömöd leled nem csak a készítésében, de a használatában is! Nincs többé elveszett tű, méret szerint rendezve, rendben, csinos köntösben, várhatják a tűcskék, hogy újabb és újabb szép dolog szülessen a segítségükkel... :D

Szera írta...

Nagyon köszönöm!

Ildina írta...

Szép napot!
Köszi, hogy feltetted a szabásmintát.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails