2008. október 20., hétfő

Karácsonyi apróságok - megint

A karácsonyi díszek, apróságok palettája ismét bővült.

Készültek újabb mézeskalács díszek textilből, szaloncukrok és egy kis mécsestartó!

A mézeskalács díszekből három féle formát szabtam ki, harangot, zoknikat és kesztyűket. Mindegyiket rókavörös patchwork vászonból. Flízzel tömtem őket és fehér farkasfoggal díszítettem, hogy hiteles legyen a cukormáz. Felfüggeszthetőségüket különböző szatén szalaggal oldottam meg.
A pirinyó csillag gombok és a hópehely gombcsodák Edige és Bogi boltjából vándoroltak hozzám.

Akkor képekben:

...a kis zoknik...





...a harangok...





...és a kis kesztyűk...







Textil-szaloncukrok

A szaloncukikból is három féle változat készült, patchwork vászonból, selyemszövetből és organzából. Gyönyörű csipke szegéllyel díszítettem őket, illetve az organzát, szatén szalaggal kötöttem át.

...piros alapon, arany csillagos patchwork vászonból, fehér csipkével...





...selyemszövetből készített szaloncukrok natúr csipkével...szerintem nagyon elegánsra sikerültek! :o)





...és az organzák, amik igazság szerint nem nagyon tetszenek... Sokat elbabráltam velük, de olyannyira csúszik ez az áttetsző anyag, szépen tömni sem lehet,ettől többet nem tudtam kihozni belőlük... :o( Nagy fejtörést okozott, mert az organzához nem illik a csipke, ezért döntöttem a vékony szatén szalag mellett... Nem az igaziak, de azért megmutatom... :o(






Organza mécsestartó

Gyönyörű, mély tónusú barna organzából varrtam ezt a kis mécsestartót, amit kisebb-nagyobb arany színű csillagok tesznek még ünnepélyesebbé!
Az advent estéit meghitté varázsolhatja, ahogyan az apró mécses lángjai megcsillanak a fénylő organzán, és kellőképpen ráhangolhat bennünket a Karácsony, szép Ünnepére!

Egyszerű, de nagyon mutatós! :o)






Hát...most ennyi, amit mutatni tudok, de lehet, hogy ma még jelentkezem!!! :o)

8 megjegyzés:

KicsiKató írta...

Bár ez nem verseny, de az én favoritjaim a hullámos aljú harang, a csillagos bézs szaloncuki és a mécsestartó... Az maga az álom... Gyönyörű!!!!!

A képeid minősége pedig szintén megr egy dicséretet, nagyon jó:))

Amaranta írta...

És mi lenne, ha az urganza cukik szélére, valami vékonyabb cérnából készített (készen vett), aranyszínű csipkét varrnál? Az szerintem megy hozzá!

Naomi írta...

Köszi Kató!

Örülök, hogy tetszenek!!! :o)

A fotókról pedig...nagyon igyekszem, hogy szép legyen! Egy bánatom van, hogy nem igazán tudok találni a lakásban új hátteret...

Naomi írta...

Köszi Amaranta az ötletet! Tényleg...a vékony arany csipke egész szép lenne hozzá...majd a következő "adagnál" kipróbálom! :o)

Monika írta...

Ez igen! Nálad nem lesz kapkodás Karácsonykor!!!

Naomi írta...

Igyekszem, Mammka! Köszönöm, hogy benéztél! :o)

Lilang írta...

Egyik szebb mint a másik :)

KicsiKató írta...

Háttér - kisebb dolgoknál megpróbálkozhatnál egy-egy ív decoupage papírral. Gyönyörűeket lehet kapni... Persze bagoly mondja verébnek, én - sajnos - még annyit se küzdök a képeimért, mint te:))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails