2008. október 6., hétfő

Karácsonyra készülődve...

...avagy tündérkék, mézeskalácsok, mályva cukrok, és egy country-koszorú készült a napokban!

Akkor kezdem az elején...

A karácsonyi készülődést szerintem nem lehet elég korán elkezdeni! Ha saját készítésű ajándékról vagy dekorációról van szó, akkor pedig főleg nem ajánlatos a legvégére hagyva, kapkodva összedobni az ajándékainkat, mert az egy egyedi, szuper ötletet is tönkre tehet, ha nem összeszedett, nem minden részletében szépen kidolgozott munkáról van szó!

A fentieket forgatva a fejembe gondoltam arra, hogy a Meska boltocskámat is elkezdem karácsonyi apróságokkal, kicsiny kis szépségekkel színesíteni, bízva abban, hogy a nézelődők, a kedves vásárlók sem hagynak mindent az utolsó pillanatra.

Ez a feltevés meg is állta a helyét, hiszen a "Szeretetet szóró kis tündérkék" már új otthonukban hinthetik a tünédér bűbájt! Ezen okulva kellett az utánpótlás!
Megszülettek az új türndérkék. Ugyan még nem a csillogós karácsonyi ruhájukban érkeztek, de advent idejére, így is bátran kirakhatjuk őket a lakásban. Picit mások lettek. Frizurájukat ők fonott coppfba hordják, nem úgy mint a nővéreik. Csinik így is...olyan kislányosan tündériek...! :D




Mézeskalácsok - textilből

Ki ne szeretné ezeket a kedves arcú, mosolyra fakasztó kis mézeskalács emberkéket?
Vidáman néznek majd Rád a karácsonyfádon...

A mézeskalács barátok is rókavörös patchwork vászonból készültek, szintúgy, mint a szivecskék. A cukormáz díszítést fehér farkasfoggal oldottam meg, és a három jóbarát különböző ruhába öltözött.
Kiegészítőnek kaptak ketten szép, aprócska gombokat, a harmadik pedig egy piros-fehér kockás sálat is kötött a nyakába.
Arcuk hímzett, és bronz szatén szalaggal lehet felfüggeszteni őket.



...és a már említett mézeskalács-szivecskét...

Szép barnára sült mézeskalácsra emlékeztetnek.

Ha még egy picit élethűbbé szeretnénk varázsolni, csepegtessünk rá mézeskalács illatú illóolajat. Ha ezt megtesszük teljes lesz az összhatás...és a harmónia!

A szívecskék is rókavörös patchwork vászonból készültek, flízzel tömöttek. A valódi mézeskalácsokon lévő cukormáz díszítést itt is fehér farkasfoggal helyettesítettem, ezzel lett igazi hangulata ezeknek az aprócska szivecskéknek, amelyeknek mérete 7 cm.
Felfüggesztésnél a bronz színű szatén szalag van a segítségünkre.




Mályva cukrok

Patchwork Pottery képtárában láttam az ötletet és nagyon-nagyon megtetszett! Az anyagok amikből megvarrtam már jó ideje csak álltak a szekrényben, nem igazán tudtam mire is használjam őket. Mikor ráakadtam a mályvacukrokra, akkor rögtön tudtam, ez az, ezekből az anyagokból kell elkészítenem ezeket a "karácsonyi nyalánkságokat"!








Karácsonyi country-koszorú


Ezt a koszorút is a karácsony közeledtével, karácsonyi színösszeállításban készítettem.

Felrakhatjuk ajtóra, ablakba, vagy egy szabad falra. Otthonunk kedves, egyszerű, de mégis figyelemfelkeltő dísze lehet ez a rendhagyó formavilágú, szivecskékből álló koszorú.

20 darab kisebb-nagyobb szivecskéből állítottam össze, 5 féle patchwork anyagból. A szívek flízzel tömöttek és drótkarikára rögzítettem őket, teljesen szabadon. A színek harmóniájára figyeltem... Szerintem az egész koszorú hangulatát az összevisszasága adja meg, az hogy a szívek így-úgy egymás mellett, fellett, alatt helyezkednek el.

Natúr fa gombbal díszítettem pár szivecskét és raffia masnival hoztam még közelebb a country-s stílushoz.
Remélem, sikerült!



...egy közeli kép...





Mára ennyi...a karácsonyi szépségeket pedig, az Ünnep közeledtével csak fokozni lehet!!! :D

Folyt.köv.

12 megjegyzés:

Ibcsy írta...

Hihetetlen mennyi szépséget varrtál! A tündéreket továbbra is imádom!De minden más is nagyon jó lett. Irigylem ezt a rengeteg energiát és időt, csak gratulálni tudok.Várom a többi karácsonyi szépséget:-)

Princi írta...

Nagyon tetszik a koszorú! Jó neked, hogy hagy a családod alkotni...

Monika írta...

ÓÓÓ,nagyon szép minden!!!!
Egyetértek Princivel:"Jó neked,hogy hagy a családod alkotni...."

Edige írta...

Nagyon szépeket és sokfélét készítettél már megint!
... a country koszorúval jó ötletet adtál, lehet, hogy kipróbálok valami hasonlót...

Lilang írta...

Hát a karácsonyra tényleg nem lehet elég korán készülni.
A koszorúd tökre countrys lett. Nagyon eltaláltad!
A mézeskalácsok is aranyosak :)

Nina írta...

Ötletes és szuper dolgok kerülnek ki a kezeid közül, most is, mint mindig!
Ezek a kis cookie emberkék annyira kedvesek :)))

KicsiKató írta...

El vagyok ájulva. Mondd, Naomi, te feltaláltad a sokunk által hiába keresett időkibővítő szerkezetet? Nagyon tetszik mindegyik, egytől egyig. Főleg az angyalkák... Ha elfogadsz egy megjegyzést, talán a karácsonyi botokba több tömőanyag is beleférne... vagy lehet, hogy csak én láttam rosszul.:)

Ayla írta...

Nagyon szépek! Egytől-egyig mindegyik nagyon tetszik!

Jucus írta...

Klasss és ötletes dolgokat csináltál, a koszorúd a kedvencem! Nagyon ügyesen varrsz!

Naomi írta...

Köszönöm Lányok, Mindenkinek!!! :D

Igen...igen a családom sokat besegít, hogy legyenek olyan órák, amikor a varrásnak élhetek...no meg persze hosszúak az esték!!!

Edige, kíváncsian várom a Te countrys koszorúdat!!! :D

A mézeskalácsok nekem is nagy kedvenceim, és megsúgom, hogy tervezek még belőlük párat...

Lehet, hogy igazad van Kató! Bár igazán kemények és tömörek lettek a mályvacukrok, de a következőket megpróbálom majd olyan "bogyos" tömőanyaggal tömni, (sajnos nem tudom a nevét) nem sima flízzel. Meglátjuk, hátha más lesz az eredmény! :D

Köszönöm Mindenkinek mégegyszer a kedves szavakat!!! Bocsi, hogy nem külön-külön válaszoltam Nektek, legközelebb, ha picit több időm lesz ígérem úgy teszek majd!!! :D

Puszi : Naomi

Kata írta...

Nagyon tetszenek a munkáid, a tündérek, a mézeskalácsok....Mintha mesében járnék:)) Tudnál ajánlani boltot, ahol a mézesekhez vettél anyagot?
Én is belekostolnék:)

Naomi írta...

Kedves Biga!

Üdvözöllek! Örülök, hogy rátaláltál a blogomra, és elnyerte a tetszésedet!

A mézeskalácsokhoz rókavörös patchwork vásznak használtam és Kaposváron a Tótágas Hobby és Foltvarró Boltban vásároltam!
Nem tudom, merre élsz az országban, ha nem a közelben, akkor szerintem bármelyik méteráru boltban találhatsz hasonlót. ...de ha nagyon szeretnéd, akkor írj egy emailt, (naomi007freemail.hu) és megbeszélhetjük, hogy mennyit vegyek belőle és nagyon szívesen elpostázom Neked!

Nagyon örülök a látogatásodnak! Gyere máskor is, várlak szeretettel! :o)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails