2009. március 13., péntek

Horgoltam...

Életem első komolyabb horgolását szeretném most megmutatni Nektek! Az apró virágokat már láttátok...annyira megtetszett a dolog, hogy gondoltam egy "nagyot" és kerestem egy sapka mintát, a Nagyikám 1969-ben kiadott csodálatos horgolós könyvéből.
Emese sapija vagy kalapkája lesz, amit nagyon remélem, hogy már hamarosan lehet hordani, ha végre a tavaszi napsugarak legyőzik a szeles télutót...
Most csak egymagában fotóztam le a sapikát, mert készülőben van hozzá egy kis rövidke nyakmelegítő, amit nem csomózva lehet viselni, hanem két gombbal rögzítjük majd a nyakicára....hamarosan mutatom egyben majd a szettet, és akkor a kis tulaj is modellt áll! ...legalábbis ígéretet kaptam rá! :o)

Addig is itt a sapka, csak szólóban!



A fonal színét Mesi választotta, de hozzám is nagyon közel áll ez az árnyalat...



Természetesen Ancsinak is készül egy hasonló,sőt lehet, hogy pont ilyen! Ugyan ebből a minőségű, mellírozott fonalból csak a narancs színben! :o)

A másik apróság, tegnap készült. Két kis horgolt kokárda. Az egyik már használatban is volt, hiszen az oviban ma ünnepeltek! Persze, ebből is kettő kellett...de ez igazán nem gond, hiszen kb. 10 perces horgolmány!



Nagyon szépen köszönöm Szentpyr a leírást! Igazad volt! Tényleg rövid idő alatt kész, és nagyon mutatós!
A lánykám igazán büszkén viselte! :o)




7 megjegyzés:

Bea írta...

Igazán sokoldalú vagy! És az, hogy most kezdtél horgolni tanulni....csúcs!

Abile írta...

Szuper csinos lett a sapi! Nagyon bonyolult a mintája?

Csilla írta...

Nagyon jó ez a kalap. Milyen fonalból van, milyen vastagból? Én is kellene csináljak a lányomnak a poncsójához ( a blogomban van róla fotó). Nem tudod megadni ennek a leírását? Köszi.

Edige írta...

Szuper ez a sapi! Gondolom, hogy nagyon szívesen fogja viselni a nagylányod...

baboo írta...

Ez az első komolyabb horgolmány? ezt nem tudom elhinni, nagyon profin néz ki, a tartása is szuper, már csak a kis tulajdonos fején szeretném látni! :)

Naomi írta...

Nagyon aranyosak vagytok,Lányok! Köszike!!!

Köszi Bea! Örülök, hogy így látod! ...és tényleg most kezdtem..:o)

Abile drága! Köszi! Ha elkészültem a kis nyakmelegítővel és együtt lefotózom őket, bent lesz a bejegyzésben a minta leírása! Nem nehéz!!! :o)

Szia Csilla! Üdv a blogomban! Örülök, hogy tetszik a sapika! A fonal Steinbach Capri, hogy milyen vastag a fonal? Azt hol kell keresnem a papírkán? Látod ennyire kezdő vagyok...igazából ránézésre választottam és a színe döntött. Egyébként 3-as horgoló tűvel készült! :o)
Ahogy Abilenek is ígértem, hamarosan meglesz a minta is!

Drága Edit!
Ma már fel kellett avatnia! Ez mindent elárul! Nagyon tetszik Mesinek! :o)

Naomi írta...

Édes vagy, Baboo! Köszi szépen! Tényleg ez az első a virágok után...szerintem is jól sikerült, és ez természetesen sikerélménnyel társult, úgyhogy nem is kell mondanom, hogy tervem rengeteg... :o)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails