2008. november 20., csütörtök

Bővül a karácsonyi apróságok palettája...

Hosszabb távollétem oka nem más, mint az, hogy gőzerővel készülök a csodás Karácsonyra!!! Imádom,- ezzel gondolom nem mondtam újat - és a szeretteimet,"blogoló barátnéimat" is nagy részben saját készítésű ajándékokkal szeretném meglepni, idén is! Volt egy-pár elmaradt munkám is, ezeket hamarosan befejezem, (függöny varrás, két párna) a keresztszemes hímzéseimről nem is beszélek, szerintem csak az Ünnepek után tudom pótolni a lemaradást!
Szóval sok minden készül, ami még nem publikus...

Azért tudok pár apróságot mutatni! A Meskára készültek újabb karácsonyi szépségek! A zsákocskás kollekció további darabjaival lettem készen, és Mikulás csizmákat is varrtam, mind a boltocskámba, mind pedig egy nagyon kedves blogoló barátnőmnek!

Akkor mutatom,ami mutatható!


A karácsonyi zsákocskás kollekcióm közepes és nagy méretben. Hasonlóan, mint a piciket, kézi rátétes applikációval díszítettem. Ezekbe aztán már lehet pakolni!!! :o))






...és itt a legnagyobb méret...






Mikulás csizmák


Három féle mintával, kétféle alapra, egyféle méretben készültek a mikulás csizmák. Az alapgondolat a karácsonyi zsákok után született...azok mintájára!

Kifordítandó kézi applikációval díszítettem őket. A kis mintákat kézzel, apró rejtett öltésekkel dolgoztam az alapra.
Piros szatén szalaggal akaszthatod a helyére.

Nem okozunk a Mikulásnak nagy fejtörést, ha ilyen csizmácskákkal várjuk, hiszen lesz helye hova tenni a meglepit, ha az már nem fér a fényesre kipucolt cipőbe... :o))





...hogy ne legyenek olyan üresek...






Minden kedves blog olvasómnak kívánok kellemes karácsonyi készülődést! Remélem, picit segítettem ráhangolódni a közelgő Ünnepre!!! :o)

9 megjegyzés:

Ibcsy írta...

Továbbra is irigylem az energiádat. Megint sok gyönyörűséget alkottál! Engem sikerült ráhangolnod:-)

nöné írta...

Nagyon édesek!

Edige írta...

Jelentem: én már hangolódok egy ideje... :-)))

Babi néni írta...

Nemcsak hogy ráhangolódtam, hanem egyenesen elkívántam a szaloncukrodat (már anyagot is szereztem - csillogó piros).

Szabad olyat kérdezni, hogy pontosan milyen széles csipkéből és anyagcsíkból készültek a szaloncukrok?

(Illetve, hogy mekkora sávokat kell levágni, hogy éppen szaloncukorszerűen gömbölyű legyen a végtermék?) :o) *nagyon szépen néz*

Naomi írta...

Örülök, Ibcsy ez volt a célom! :o))

Naomi írta...

Köszönöm, Nöné! :o))

Naomi írta...

Drága Edige! Akkor, - nem először - egy cipőbe járunk! További csodás készülődést kívánok! :o)

Naomi írta...

Mindent szabad, kedves Kötéltáncos!!! Örülök, hogy kedvet kaptál a szaloncukik varrásához, én is nagyon imádom őket! Egyszerűek, hamar megvannak, és nagyon mutatósak!!! :o)

Szóval, kérdésedre válaszolva!
A csipkék mérete változó, én varrtam már 1,5 cm-es szegéllyel, de ezek amiket a képeken láttál, 3 cm szélesek. Könnyebb ez utóbbival dolgozni!
Az anyagból leszabom a 10 cm széles csíkot, mindkét oldalról rávarrom a csipkeszegélyt, és kb. 9,5-10 cm szélességűekre szabom őket. Összevarrom a jelölésnél, kifordítom, összekötöm az egyik végét, kitömöm és a másik végét is elkötöm! Ennyi az egész!
Remélem, tudtam segíteni!!! :o))

Lilang írta...

Ismét szépségeket alkottál!!!!
Tisztára karácsonyi hangulatban égek :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails