2010. május 27., csütörtök

Andikának szeretettel!

Köszönöm szépen Andika a kedvességed, a segítőkészséged, hogy szántál rám pár órát, és nem engedtél elveszni a számok és a számlák útvesztőjében.

Köszönetképpen készítettem Neked ezt a kis ajándékot!

Tudom, hogy hímezel, és egy-egy elejtett mondatodból jegyeztem meg, hogy Afrika, Egyiptom nagyon közel áll a szívedhez! :o)



A dobozkát kívül-belül fenyő, és bordó fapác keverékével pácoltam. Találtam egy egyiptomi mintás anyagot, kerestem neki pár testvérkét, és ötvöztem a hímzéssel. Csipetnyi csipke, egy kulcs, lakattal, és egy piciny csillogás, és elérte végleges formáját.



A hímzésről: Az igazság az, hogy Ízisz szemét szántam a dobozra, de túl nagy volt a minta, ezért keresgéltem tovább. Ráakadtam egy másik gyöngyszemre...Hórusz szemére!

Az egyiptomi titkos papi szervezetnek a jelképeként Hórusz szemét használták. Még a fáraó hatalmát is beárnyékolva, évezredeken át ez a szervezet határozta meg Egyiptom sorsát. A misztériumok iskolája a Hórusz szemet használta jelképeként. Ez a szem minden egyiptomi templom falán megjelenik. A jelkép eszünkbe jutatja és közli a forma alapvető lényegét. Egy nagyon egyszerű, szavakon túli gondolatot közöl. Jelentése több ezer évvel a lerajzolása után is érthető.
A szem a Napot, minden élet forrását jelképezi. Reagál a Nap fényére és színeinek rezgéseire. A szem adja át a tűz intenzitását és erejét az agynak. A szem azaz idegvégződés, amely érzékeli az isteni akaratot. Az egyiptomiak a fény intenzitását, az Isten erejének nevezték.

Természetesen a dobozkát apró kincsekkel raktam meg. Szépséges fonalakkal, csipkékkel, gombokkal, rózsás gombostűkkel...



...végül a doboz belsőről is egy fotó...



Bevallom, tőlem kicsit távol áll ez a stílus, Egyiptom titokzatos világa, de megpróbáltam azonosulni vele, belecsempészve egy picit magamból! Remélem, ez sikerült! :o)



14 megjegyzés:

Abile írta...

Gyönyörű ajándék! És milyen figyelmes vagy, hogy az ajándékozott érdeklődési körének megfelelően díszítetted! Egy újabb kis csoda került ki a kezeid közül!

Naomi írta...

Köszönöm Anikó!
Megkapta Andika, és nagyon tetszett neki! Örülök vele én is!
Puszi!

Névtelen írta...

Nagyon szép és különleges lett az egyiptomi díszítéssel!Valóban gyönyörű ajándék!

Elena írta...

beautiful!!!!!

Naomi írta...

Köszi Manka!

Picit tartottam tőle, és sokat tűnődtem, hogy "mennyi az elég", a díszítésre gondolva! Mindent összevetve elégedett vagyok a végeredménnyel! :o)

Naomi írta...

Thank you Helena!

I am glad that you like it too! In fact, I tried out a new style, I was not sure if I can find the balance. The end result but I like it! :o)

Ili írta...

Fantasztikus kis nőci vagy!!! Nagyon szééééééééép!!!!!!!!!!!!

Naomi írta...

Jaj, de drága vagy ILI!!! :o))

Jutus írta...

Fantasztikus vagy!!!Gyönyörű lett ez a dobozka,kívül és belül is!!!

Naomi írta...

Nagyon köszönöm Jutus! :o)

Edige írta...

Szupi! Én is imádom az egyiptomi kultúrát és falom az ilyen témájú könyveket.

Naomi írta...

Köszi Drága! Info elraktározva...! :o)

Bogi írta...

Hűű! Gyönyörű ajándék lett! :) Nagyon szép. :)

Naomi írta...

Köszi Mirci! Örülök, hogy Neked is tetszik! :o)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails