2008. június 7., szombat

Country takaró 2.

Helyzetjelentés: Tegnap este sikerült kiszabnom az összes négyzetet, ami az ágytakaróhoz szükséges. Nagy négyzetből 77db. a kicsiből pedig 326 db. kell a franciaágy mérethez. Nem mondom, hogy nem sokalltam már be a végére, de kész...Természetesen nem bírtam magammal, és el kellett kezdenem összevarrogatni őket. Kíváncsi voltam nagyon, hogy mennyire nehéz a csúcsok összeillesztése, mennyi időt vesz igénybe egy csík varrása... Úgy érzem, egész jól ment, így elsőre. Tulajdonképpen a pontos szabáson áll vagy bukik a dolog! Ha a szabogatásnál nem vétettem, akkor bízom benne, hogy nem lesz gond! ...csak kitartás kell hozzá, és sok idő! A kitartással nincs gond, pláne ilyen esetben, hogy tudom, időre kell elkészülnie, és nagy szeretet van minden öltésében... A szabadidő már kényesebb kérdés, hiszen azért oda kell figyelni, hogy melyik színt melyikkel rakosgatom egy sorba, hogy igazán jól mutasson! Ez felugrálva a varrógéptől, és ide-oda szaladva közbe...(most ezt kérek, anya hogy kezdődik ez a mondóka, ide nézz!) nem könnyű, de azért megoldom. Készítettem róla pár fázisfotót, hogy képekben is megmutathassam, hol is tartok éppen!

...a kiszabott négyzetek, színek szerint kupacolva...

...két csíkot varrtam készre, de még nincsenek egymáshoz varrva. Csak részletet tudok mutatni egyenlőre,mert nem fért bele a képbe az egész!...



























13 megjegyzés:

KicsiKató írta...

Nekem már így is nagyon tetszik, igazi-igazi country színekkel!!! És az anyagaid is tetszenek. Én eddig csak mindenféle nem-patchworköt varrtam, így még nagyon híján vagyok foltos anyagoknak, de igyekszem behozni a lemaradást:)))

b_ildikó írta...

Nagyon szép anyagokat válogattál össze, harmonikusak, jól illeszkednek!
Pontosnak látszanak az illesztések! Csak így tovább, hamar profi lesz belőled!

Naomi írta...

Köszi Kató! A színek választása szerintem is tuti lett, ez már fél siker...! :D
Az anyagok közül kettő német patchwork anyag, nyolc pedig amerikai patchwork! Imádom őket...Sokat használtam már! Persze beavattam őket, mielőtt hozzákezdtem volna a szabogatáshoz, de nem mennek össze, nem engedik a színüket, és nagyon kellemes, finom tapintásúak! Tényleg, csak jót írhatok róluk...az áruk a kivétel! Elég borsosak a magyar anyagárakhoz képest, de a minőséget meg kell fizetni! :D Úgy gondoltam, hogy ilyen nagy munkánál már nem bízok semmit sem a véletlenre! :D

Naomi írta...

Köszönöm szépen Ildikó! Igyekeztem nagyon az illesztéseknél...a legjobb tudásom szerint szeretném megvarrni ezt az ágytakarót!!! Nagyon-nagyon fontos nekem, aki kapja!!! Imádlak, Mamókám!!! :D

Ibcsy írta...

Irigylem a kitartásodat! Nekem azért nincs több patchwork dolgom, mert félidőben feladom.Meg sajnos sok mindenfélébe belekezdek:-) A félkész rag-takaróm is már var egy ideje. De a tiéd gyönyörű lesz.

beszand írta...

Hát ez igen! Nem apróztad el, franciaágy méretű takaró. Szépek a színei, nekem is bejönnek ezek a színek. Várom a további fázisfotókat!

Naomi írta...

Hajrá Ibcsy!
Mutasd meg azt a rag-takarót! Nagyon kíváncsivá tettél! :D

Naomi írta...

Szia Andi!

Hát ez tény...tényleg fejest ugrottam a mély vízbe! Picit tartok tőle, és főleg a méreteitől. A négyzetek gyűlnek-gyűlnek egy sorba. Most azon stresszelek, hogy a sorok is szépen illeszkedjenek! Aztán pedig már a tűzés gondolatától is "liba-bőrös"leszek. Még egyenlőre fogalmam sincs, hogy fogok boldogulni vele...
Abbahagytam a nyavajgást! Csak pozítívan!!! :D

Edige írta...

Hát... el vagyok hűlve! Nagyon szép lesz! A színek, a dizájn - telitalálat. Tényleg egykettőre profi szintre vitted az otthoni "hobby-varrogatást".
Le a kalappal a kitartásod és a bátorságod (ugye nem sértődsz meg, hogy ezt írom, de teljesen pozitív értelemben gondolom) előtt. Ahogy ismerlek, hamar mutatod majd a végeredményt is. Hajrá!!!

beszand írta...

Az én kedves mentorom, aki a foltvarrás felé terelgetett Ica mondta:
" a tűzésre ne sajnáld az időt, fáradtságot!" Klasz lesz!

Naomi írta...

Edige! Még a végén elbízom magam ennyi dícséretet olvasva, és olyan piros leszek, mint az érett cseresznye...:D
Millió puszi érte!

Naomi írta...

Szió Andi!
Nagyon igaza volt a mentorodnak, hiszen egy szép munkát, szépen kell befejezni, attól lesz egész! Igyekszem én is megfogadni ezt a tanácsot!!! :D

Köszi!!!

baboo írta...

mintákat keresve bukkantam az oldaladra, és meg kell mondanom, gyönyörű dolgokat hoztállétre eddig, és ez a takaró sem lesz piskóta!
gondolod, hogy ez a minta jól mutatna egy egy éves fiúcska takaróján is kékes-fehéres összeállításban? mert ha igen, akkor szeretném elkérni a részletesebb leírást, tényleg nagyon megtetszett!

köszönet az ötletért és kitartás a munkával, nagyszerű lesz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails