2008. június 3., kedd

Egy hatalmas meglepetés előkészületei...

Már nagyon régóta foglalkoztat a gondolat, hogy varrnom kell egy igazi patchwork ágytakarót. Végig gondolva az eddigi munkáimat nem igazán használtam még az eredeti patchwork technikát...nem varrogattam aprócska négyzeteket és háromszögeket egymáshoz, így-úgy elforgatva, pedig csodás dolgok születhetnek ezzel a módszerrel.

Szóval, most itt az alkalom, hogy egy nagyobb, számomra még elég ismeretlen munkához lássak hozzá. Az én drága Nagymamám szeptemberben nagyon jeles születésnapot fog ünnepelni!!! :D (Azt hiszem, ez esetben már nem gond, ha elárulom, hogy a 70 éves lesz!!! ) Büszke rá, és lehet is, mert hihetetlenül fiatalos Dédike) ezért vagyok ilyen bátor, hogy a tudta nélkül leírom ezt!



A tervem a következő: A hálószobájukba szeretnék varrni egy ágytakarót, párnákkal. Sőt, hogy még nagyobb célt tűzzek ki magam elé, és még nagyobb örömet szerezzek majd, a két fotelra is harmonizáló takarókát fogok "össze foltozni"!!!
A mintát már megtaláltam, Christa Rolf : Foltvarrás könyvéből választottam egy country stílusú takarót. Nagyon tetszik!!! A színek, az egyszerű minta, (ami csendben megjegyzem, remélem nekem sem lesz annyira nehéz) .


Tíz féle anyag kell az elkészítéséhez, és kisebb-nagyobb négyzetek összevarrásából áll a minta. A tűzése átlós rácsokból áll, ez nagyon jól kiemeli a négyzetek egyhangúságát.
Méretei sem lesznek csekélyek: az ágytakaró 230*230 cm, a fotelterítők 152*202 cm-esek. A nagyobb négyzetek 18,5*18,5 cm, a kisebbek 10*10 cm-ek.


Ma délelőtt megvettem az anyagokat is hozzá. Fantasztikusakat sikerült választanom, szeritnem csodásan mutat majd! Nektek, hogy tetszenek? Még ma beavatom őket, és ha az égiek is úgy akarják, akkor holnap elkezdem kiszabogatni...Remélem sikerült akkora örömet szereznem az én drága Nagyikámnak, amekkorát szeretnék...!!! :D





6 megjegyzés:

Edige írta...

Nagyon szép anyagokat sikerült választanod. Biztos a nagyikádnak is tetszeni fog. Nem tudnál egy képet mutatni róla, hogy kb. milyen lesz majd a kész takaró?

enigma írta...

szuper lesz, szuperek az anyagok is...és te is szuperügyes vagy:)

Naomi írta...

Edige! Kérésed számomra parancs!!!
Rögtön teszem fel a képet a kész takaróról!
Puszi: Noémi

Naomi írta...

Enigma! Nagyon köszönöm a megelőlegezett bízalmat, és örülök, hogy tetszenek az anyagok Neked is! :D

Ibcsy írta...

Biztos nagyon szép lesz a takaró. Nekem is van egy félig kész rag takaróm. Most adtál egy lökést a befejezéshez.
Az anyagaid egyébként tényleg nagyon szépek, tehát csak jól sikerülhet:-))

Naomi írta...

Köszi Ibcsy! Az anyagok nekem is nagyon tetszenek. Remélem, nem vallok kudarcot, ennyi szép szó után! :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails